Seuraa 
Viestejä45973

Olette tekin varmaan kuulleet, esim oliko se nyt davincin, nukkuneen vain 2h yössä ja silti pystyneen luomaan ihmiskunnan suurimpia saavutuksia. Avain tälläisen unirytmin luomiseen olisi kuulemma nukkua muutaman viikon ajan neljäntunnin välein 20 minuuttia, jolloin REM uni alkaisi nopeammin nukahtamisen jälkeen.

Onko tästä tehty tieteellistä tutkimusta ja millaisiin tuloksiin on päästy? Tekstini on kauheaa sekasotkua. En viitsi mennä nukkumaan. Mielummin valvon kunnes oluen vaikutus lakkaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Muistaakseni jotain tällaista keskustelua oli aiemmin kun joku yritti moista ja kirjoitteli siitä täällä palstalla. Muistaakseni homma tuomittiin hulluksi. ja siltä se kyllä kuulostaa edelleen.

Sil daVincillä on ollu jonkinasteinen ADHD: Ei paljoa nukuta ja puuhaa koko ajan kaikenlaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisinaan saatan nukkua 16 tuntia putkeen, toisinaan taas selviän hyvin neljän tunnin yöunilla. Tämä vaihtelu riippuu mielentilastani. Alakuloisena nukuttaa, innostuneena ei sitten ollenkaan. Lievää maanisdepressiivisuutta?

Ihmisen uneen vaikuttaa mm. aivojen suprakiasmaattinen tumake ja oreksiini (aivojen hypotalamuksessa kehittyvä aine, joka säätelee valveilla oloa, sekä nälän tunnetta.)

Nythän on jo olemassa lääke, joka lyhentää yöunen tarpeen neljään tuntiin.
Myös tuon kahden tunnin yöunen voi pian saavuttaa pillerillä.

http://www.newscientist.com/channel/lif ... 4.900.html
http://www.kensavage.com/index.php/arch ... modafinil/

Tosin ei kuulosta kovin terveelliseltä. Miten mahdutetaan kahteen tuntiin tarpeeksi syvää unta ja rem-unta? Vaikka ihminen heräisikin pirteänä, oppisiko hän enää mitään, uni kun on siinä prosessissa tärkeä.

Minä ainakin palaisin loppuun...

Jonip
Olette tekin varmaan kuulleet, esim oliko se nyt davincin, REM uni alkaisi nopeammin nukahtamisen jälkeen.

Määritelkää toki REM-uni.

Olen miettinyt, paljonko tulisi nukkua, jotta muisti ja puzzle-ratkontataidot olisivat huipussa. Tiedän tiedän, että kymmenen tuntia, mutta mitä jos ei aina ehdi. Tarkoitan, jos ei saa unta heti; makoilee sängyllä h/½h verran melkein joka ilta, kun on esim. mennyt nukkumaan klo. 22... Pitäisikö meditoida/joogata tai juoda kaakaota ennen nukkumaanmenoa? Neuvokaa minua (saa olla omia kokemuskertomuksia )

Määritelkää toki REM-uni.
Rapid Eye Movement, tärkein vaihe mielenterveyden kannalta nukkuessa.

Jonip
Avain tälläisen unirytmin luomiseen olisi kuulemma nukkua muutaman viikon ajan neljäntunnin välein 20 minuuttia, jolloin REM uni alkaisi nopeammin nukahtamisen jälkeen.

Eihän tuossa ajassa edes nukahda.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat