Seuraa 
Viestejä5080

Olisiko mahdollisuus nykytekniikalla "valmistaa" puhdas neandertalilainen kohtuullisessa ajassa?

Koska hyvinkin tarkkaan tiedetään mitkä geenimme ovat peräisin neandertalilaisilta, voisiko nykyihmisen perimästä poimimalla ja yhdistämällä saada geenitekniikalla toimeksi aidon neandertalilaisen?

Niistä saisi varmaan hyviä työmiehiä suolakaivoksille ja rankametsään. Samalla ne toimisivat geenipankkeina joista voitaisiin ottaa silloin tällöin tuoretta ainesta parantamaan rapautuvaa perimäämme.

Näin saataisiin tuotanto kasvuun ja me paremmat ihmiset voisimme välttyä raskailta ja likaisilta töiltä.

Riuskoille työmiehille ruokapalkalla on suuri tilaus. Nyt vain pitäisi päättää ettei niiille myönnettäisi täysiä kansalaisoikeuksia koska ovat tavallaan keinotekoisia, patentin alaisia keksintöjä.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Sivut

Kommentit (51)

molineux
Seuraa 
Viestejä539

Tiedemaailmassa on kaksi erillaista näkemystä nykyihmisen neadertalilaisista geeneistä. Niitä on tutkimusten mukaan 1-4% eurooppalaisilla, aasialaisilla ja Amerikan alkuperäiskansoilla. Vielä äskettäin pidettiin selvänä että neandertalilaiset ja nykyihmiset olisivat risteytyneet keskenään joskin ottaen huomioon neandertalilaisten suuren määrä esim. Euroopassa tämä risteytymä olisi ollut perin vähäistä.

Mutta äskettäin Britanniassa julkaistiin tutkimus jossa kyseenalaistettiin risteytyminen ja tuotiin esille se että neandertalilaisgeenit johtuisivat siitä että neandertal-ihmisellä ja nykyihmisellä on sama yhteinen sukujuuri huomattavasti kauempaa menneisyydestä. DNA-tutkimukset ovat myös vahvistaneet sen ettei yhdenkään nykyihmisen "esiäiti" löydy neandertalilaisesta vaan vain ja ainoastaan Afrikassa n. 150 000-200 000 vuotta sitten asuneesta "Mitokondrio-Eevasta", nykyihmisten kantaäidistä.

Ihmisen evoluutiokehitys näyttää johdonmukaisesti noudattavan päälinjaa jolloin laji luonnollisen valinnan kautta solakoitui, tuli nopeammaksi juoksemaan avoimessa maastossa, ja kestävämmäksi, sosiaalisemmaksi. Neandertalilaisten eräät fyysiset ominaisuudet tekivät niistä heikompia puhumaan, niiden kuuloluussa löytyi huomattavan alkeellisia piirteitä ja nilkan rakenne osoitti selvästi ettei niillä ollut edellytyksiä juosta nopeasti ja metsästää tehokkaasti avomaastossa.

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Koko ajatus neandertalilaisen henkiinherättämisestä etoo. Sieluni silmin näen jo nyt mitä olisi luvassa, sillä karjusta tehtäsiin varmasti brändi. Ehkä listautettaisiin pörssiin. Tyyppiä revittäisiin ties mihinkä mediatapahtumiin. Ennenpitkää näkisimme hänet Uutisvuodossa ja Big Brotherissa ja iltapäivälehdet pääsivät revittelemään tyhjänpäiväisiä lööpejä tyyliin:

"Neandertalilainen ja Räikkönen tappelivat pikkutunneilla Erottaja Nightissa"

Lisäksi neandertalilaista käytettäisiin varmaan myös poliittisena keppihevosena. "Neandertalilainen ei olisi aikaansaanut ilmastonmuutosta".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
EV+
Seuraa 
Viestejä770

Vastenmielinen ilmiö että näitä kohdeltaisiin jonkinlaisina eläiminä joista tarpeen tullen voitaisiin ottaa varaosia. Mieluummin robotteja hoitamaan vanhukset, siivoamaan, alepan kassoille yms. paskaduuneihin.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Luultavasti naaras olisi muodoltaan melkolailla suotallaaja. Miten meidän parempien ihmisten naaraat suhtautuisivat tuohon olentoon BB-talossa? Entä urokset?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

MooM
Seuraa 
Viestejä11981
Paul M
Luultavasti naaras olisi muodoltaan melkolailla suotallaaja. Miten meidän parempien ihmisten naaraat suhtautuisivat tuohon olentoon BB-talossa? Entä urokset?Minusta samanlaista kipeää aivoriihtä voi soveltaa vaikka downin syndroomaa sairastaviin, osa heistäkin on täysin pystyviä yksinkertaisiin työtehtäviin. Tai miksei sitten oteta suoraan äo-testeillä erilleen se vaikka alle 70 pinnaa saava aines ja panna suoraan pakkotyöhön?

Tästä voi tietysti jatkaa toiseenkin suuntaan: miksi on oikein teettää eläimillä pakkotyötä? Miksi eläin voi olla orja, mutta ihminen ei?

Sanotaan vielä, että itselläni on se selkeä käsitys, että eläimellä ja ihmisellä (vammainen tai ei, ja neanderthal menisi samaan kategoriaan) on eettinen ero, joka perustuu jotenkin vähän fiilispohjalta arvioiden tietoisuuteen ja tajuun omasta tilanteestaan.. Ja nämä ovat sellaista suota, josta ei voi väitellä kovin hedelmällisesti, mutta näistä se oma käsitykseni jotenkin syntyy

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Yrittäisikö tatuoitu heppu iskeä suotallaajaa siellä BB-talossa? Vai puhuisiko siitä ilkeitä? Laskisiko sen yhdeksi sadoista naisistaan vai miksikä? Vetäisikö se suotallaaja turpaan sitä?

Asiassa on liikaa epäselviä ulottuvuuksia. Ja entä jos siellä olisi sekä uros että naaras. Liittoutuisivatko keskenään eli olisivatko yhteistyökykyisiä? Äänestäisivätkö sen pihalle, joka ei tiedä pohjoismaista yhtäkään?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5080

Neandertalilaisen valmistamisessa on nytkähdetty eteenpäin. Harvardin professori etsii naista joka haluaisi synnyttää lapsen joka olisi merkittävän neandertaali.

Tutkija etsii ”seikkailunhaluista” naista synnyttämään neanderthalinihminen
Julkaistu: 21.1.2013 9:24

Harvardin yliopiston professori George Church on vakuuttunut, että 30 000 vuotta sitten sukupuuttoon kuollut neanderthalinihminen voidaan herättää henkiin nykytekniikan avulla. Enää tarvitaan nainen, joka synnyttäisi neanderthalin.
The Telegraph kertoo, että luulöydöistä voidaan saada neanderthalinihmisen dna:ta, joka istutettaisiin laboratoriossa kantasoluihin. Näitä kantasoluja istutettaisiin syntymättömään ihmisalkioon, ja tällöin kehitys lähtisi enemmän kohti homo neanderthalensisia kuin nykyihmistä eli homo sapiensia.

George Church kertoo Daily Mailin mukaan, että hankkeeseen tarvittaisiin nyt seikkailunhaluinen nainen.

http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-128 ... nts-anchor

Jokohan joku firma on kiinnostunut tilaamaan noita riuskoiksi työläisiksi ruokapalkalla, eihän eläimille(kään) mitään yleensä makseta.

Tosin kannattaisi olla varovainen sillä:

Tutkijat epäilevät, että neanderthalinihminen saattaa olla jopa älykkäämpi kuin nykyihminen.Ilmeisesti sapiens oli tyhmempi mutta v-mäisempi ja aggressiivisempi ja nuiji hengiltä rauhalliset ja älykkäät sukulaisensa. Toisella kierroksella tulos ei välttämättä olisi sama.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Neandertalilainen olisi ihan tervetullut tänne.

Fossiileja on löydetty jopa 25:stä eri ihmislajista. Nythän on outo tilanne siinä mielessä, että on olemassa vain yksi ihmislaji. Eihän tästä ole kuin 12000 v. sitten kun meidän kanssa eli Florensin ihminen Indonesiassa. Metrin pituinen kääpiökasvuinen ihmislaji.
Neandertalilaisten häviämisestä on n. 28000 v.
Mutta tiedetään, että on ollut ajanjaksoja, jolloin on ollut rinnakkain jopa viisi ihmislajia. Ne ovat eläneet vieläpä suunnilleen samalla alueella Afrikassa.

Myös 2 % geeneistämme on Neandertalilaisten.

Neandertalilaiset saattoivat olla yksilöinä älykkäämpiä kuin me Homo Sapiensit, mutta ehkä Neandertalilaiset eivät pystyneet muodostamaan yhtä korkeaa yhteisöllistä älykkyyttä(kulttuuria). Tämä saattoi johtua esim. Neandertalilaisten huonommistä komminikaatiokyvyistä, esim. puheen tuottaminen.

Jos me kloonaisimme Neandertalilaisen(Genomin jo tunnemme), niin ehkä tälläinen yksilö voisi antaa suuren panoksen tieteen kehittämisessä, luudan heilutuksen sijaan. Omana aikanaan tämä yksilö ei olisi saavuttanut paljoakaan kulttuurin heikkouden vuoksi, mutta me antaisimme valmiit välineet, mm. luku- ja kirjoitustaidon, hänelle kehittyä potentiaaliinsa.

Tämä kaikki tietenkin spekulaatiota. Toivoisin toki näkeväni Neandertalilaisen kloonauksen, mutta eettiset ongelmat voivat estää tälläisen kokeen tulevan koskaan julkisuuteen.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Aiheesta kait on tehty suomennettuja kirjojakin, nytpä ei tullut mieleen tekijöitä. Vihjailtiin silti että fysiologisissa/muissakin ominaisuuksissa eroava ihmistyyppi ei välttämättä olisi hyvä idea

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Entäs jos neandertaaleja jo vaikuttaa keskuudessamme? Ja kirjoittelee näille palstoille? Niinkuin epäilen, itseenikin viitaten.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813
bergepanther
Aiheesta kait on tehty suomennettuja kirjojakin, nytpä ei tullut mieleen tekijöitä. Vihjailtiin silti että fysiologisissa/muissakin ominaisuuksissa eroava ihmistyyppi ei välttämättä olisi hyvä idea
Niin, jospa Nertti oli kokonaan villavan karvan peitossa, kuten muutkin jääkauden eliöt tundralla. Tämä selittäisi silloin tällöin putkahtelevat karvaiset susi-ihmiset. Sopivat geenit ku arvotaan, niin neanderthalia pukkaa pintaan. Sitäpaitsi niillä kuitenkin on terävät suippokorvat, ne ku oli satujen peikkoja, asuivat luolissa, vähän hitaita ja väkivahvoja....

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Reiska
Seuraa 
Viestejä6039

Olen lukenu arvioita niitten aivokuoresta, ettei olis nii poimuinen ko sapiensilla.. Se vaikuttaa tietty negatiivisesti, mut aiothan ei kuitenka ole kovinka simppeli paketti.. Jo pelkkä kasvatus ja elämä näkyy niis voimakkaasti.

Per se

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
HohoFoo
bergepanther
Aiheesta kait on tehty suomennettuja kirjojakin, nytpä ei tullut mieleen tekijöitä. Vihjailtiin silti että fysiologisissa/muissakin ominaisuuksissa eroava ihmistyyppi ei välttämättä olisi hyvä idea
Niin, jospa Nertti oli kokonaan villavan karvan peitossa, kuten muutkin jääkauden eliöt tundralla. Tämä selittäisi silloin tällöin putkahtelevat karvaiset susi-ihmiset. Sopivat geenit ku arvotaan, niin neanderthalia pukkaa pintaan. Sitäpaitsi niillä kuitenkin on terävät suippokorvat, ne ku oli satujen peikkoja, asuivat luolissa, vähän hitaita ja väkivahvoja....Näistähän voimme kaikki vetää omat johtopäätökset Veikkaan että loppupelissä geenit sekoittuneet nykyihmiseen koska nertin näköisiä pyörii ympäriinsä ja se kait olisi toiminut paremmin kuin vaikka lampaan kanssa

Reiska
Seuraa 
Viestejä6039
bergepanther
HohoFoo
bergepanther
Aiheesta kait on tehty suomennettuja kirjojakin, nytpä ei tullut mieleen tekijöitä. Vihjailtiin silti että fysiologisissa/muissakin ominaisuuksissa eroava ihmistyyppi ei välttämättä olisi hyvä idea
Niin, jospa Nertti oli kokonaan villavan karvan peitossa, kuten muutkin jääkauden eliöt tundralla. Tämä selittäisi silloin tällöin putkahtelevat karvaiset susi-ihmiset. Sopivat geenit ku arvotaan, niin neanderthalia pukkaa pintaan. Sitäpaitsi niillä kuitenkin on terävät suippokorvat, ne ku oli satujen peikkoja, asuivat luolissa, vähän hitaita ja väkivahvoja....Näistähän voimme kaikki vetää omat johtopäätökset Veikkaan että loppupelissä geenit sekoittuneet nykyihmiseen koska nertin näköisiä pyörii ympäriinsä ja se kait olisi toiminut paremmin kuin vaikka lampaan kanssaJotai hyödyllisiä ominaisuuksia on ollu niilläki ko ovat hengissä pysyneet. Siis molemmilla, neandertaaleilla ja lampailla.

Per se

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
HohoFoo
bergepanther
Aiheesta kait on tehty suomennettuja kirjojakin, nytpä ei tullut mieleen tekijöitä. Vihjailtiin silti että fysiologisissa/muissakin ominaisuuksissa eroava ihmistyyppi ei välttämättä olisi hyvä idea
Niin, jospa Nertti oli kokonaan villavan karvan peitossa, kuten muutkin jääkauden eliöt tundralla. Tämä selittäisi silloin tällöin putkahtelevat karvaiset susi-ihmiset. Sopivat geenit ku arvotaan, niin neanderthalia pukkaa pintaan. Sitäpaitsi niillä kuitenkin on terävät suippokorvat, ne ku oli satujen peikkoja, asuivat luolissa, vähän hitaita ja väkivahvoja....Luisia neuloja ei ole löytynyt neanderthalien jäämistöistä ja kuitenkin jääkauden Euroopassa oli talvella helposti useampi kymmenen astetta pakkasta. Tämä puhuisi turkin puolesta.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
Juoni
HohoFoo
bergepanther
Aiheesta kait on tehty suomennettuja kirjojakin, nytpä ei tullut mieleen tekijöitä. Vihjailtiin silti että fysiologisissa/muissakin ominaisuuksissa eroava ihmistyyppi ei välttämättä olisi hyvä idea
Niin, jospa Nertti oli kokonaan villavan karvan peitossa, kuten muutkin jääkauden eliöt tundralla. Tämä selittäisi silloin tällöin putkahtelevat karvaiset susi-ihmiset. Sopivat geenit ku arvotaan, niin neanderthalia pukkaa pintaan. Sitäpaitsi niillä kuitenkin on terävät suippokorvat, ne ku oli satujen peikkoja, asuivat luolissa, vähän hitaita ja väkivahvoja....Luisia neuloja ei ole löytynyt neanderthalien jäämistöistä ja kuitenkin jääkauden Euroopassa oli talvella helposti useampi kymmenen astetta pakkasta. Tämä puhuisi turkin puolesta.

Minkkiturkin?

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
bergepanther
Juoni

Luisia neuloja ei ole löytynyt neanderthalien jäämistöistä ja kuitenkin jääkauden Euroopassa oli talvella helposti useampi kymmenen astetta pakkasta. Tämä puhuisi turkin puolesta.

Minkkiturkin?Koska netissä ei koskaan voi olla varma esittääkö keskustelukumppani tyhmempää kuin on, vastaan että ei, vaan neanderthalinturkin.

molineux
Tiedemaailmassa on kaksi erillaista näkemystä nykyihmisen neadertalilaisista geeneistä. Niitä on tutkimusten mukaan 1-4% eurooppalaisilla, aasialaisilla ja Amerikan alkuperäiskansoilla. Vielä äskettäin pidettiin selvänä että neandertalilaiset ja nykyihmiset olisivat risteytyneet keskenään joskin ottaen huomioon neandertalilaisten suuren määrä esim. Euroopassa tämä risteytymä olisi ollut perin vähäistä.

Mutta äskettäin Britanniassa julkaistiin tutkimus jossa kyseenalaistettiin risteytyminen ja tuotiin esille se että neandertalilaisgeenit johtuisivat siitä että neandertal-ihmisellä ja nykyihmisellä on sama yhteinen sukujuuri huomattavasti kauempaa menneisyydestä. DNA-tutkimukset ovat myös vahvistaneet sen ettei yhdenkään nykyihmisen "esiäiti" löydy neandertalilaisesta vaan vain ja ainoastaan Afrikassa n. 150 000-200 000 vuotta sitten asuneesta "Mitokondrio-Eevasta", nykyihmisten kantaäidistä.


Ns. Heidelbergin ihminen levisi Afrikasta tehokkaasti.
Vanhimmat fossiilit ovat n. 600000 v. vanhoja. Heidelbergin ihminen levisi Lähi-Idän kautta Aasiaan ja Eurooppaan, menestyi hyvin, ja kehittyi Neandertalin ihmiseksi.

Afrikkaan jääneet Heidelbergin ihmiset kehittyivät siellä taas Nyky-Ihmisiksi ja alkoivat levitä ensi kerran n. 140000 v. sitten.
Samalla tavoin Lähi-Idän kautta.
Sitten jostakin syystä Nyky-Ihminen katosi näiltä alueilta (ei tiedetä miksi) ja Neandertalin ihminen korvasi Nyky-Ihmisen.

Sitten toisen kerran Afrikkaan jääneet Nyky-Ihmiset alkoivat levitä uudelleen n. 50 - 60000 v sitten, ja levisivätkin joka paikkaan.

Eli Nyky-Ihminen ja Neandertalin ihminen ovat molemmat Heidelbergin ihmisestä kehittyneitä ns. sisarlajeja.

Tämän takia kaikki maailman ihmiset kantavat geeneissään Neandertalilaisen geeniperimää, PAITSI afrikkalaiset.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat