Seuraa 
Viestejä45973

Olen ollut nyt vajaat kolme kuukautta töissä enemmän duunarihommissa kuin aikaisemmin. Tämä on ollut mielenkiintoinen jakso elämässäni, antaahan tämä läpileikkauksen tällaisesta perus-suomi firmasta.
Välillä tuntuu että onko Läntinen yhteiskunta hemmotellut työväestöä jo liikaa?
Mikähän mahtaa olla syy siihen että näitä yhden totuuden miehiä tuntuu löytyvän sitten joka tuutista? Onko älykkyydessä jotain vikaa kun tuntuu että he eivät kyseenalaista koskaan itseään?

Onko talouskasvu sittenkin vain duunariluokan utopiaa? Onko lama/taantuma vain työväestön toteutumattomia haaveita? Onko talouskasvu mahdollista luokkayhteiskunnassa? Tarvitaanko me teollisuutta? Tällaista pohdiskelen.

Kommentit (3)

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

Unohda moisen asian mietiskely.

Länsimainen yhteiskunta on tiensä päässä kaikilla mittareilla mitattuna.

Kaikki maailman tavarat tehdään jo nyt Kiinassa ja Kauko-Idässä. Kaukana ei ole se hetki jolloin ne eivät enää tarvi länsimaisia brändejä vaan keksivät itse omansa. Myös markkinoiden pääosa on siellä.

Mitä meillä on täällä?

Kenenkään ei kannata teettää Euroopassa enää yhtään mitään. Huoltosuhde heikknee. Eurooppa on kohta maailman suurin vanhainkoti. Meillä on enemmän eläkeläisiä kuin työtätekeviä. Ja vaikka työtätekeviä olisikin enemmän niin kuka hullu täällä mitään teettäisi kun Kiinassa ja Kauko-Idässä kaikki hoituu halvemmalla.

Miten tämä näkyy?

Suomella on tällä hetkellä 85 miljardia velkaa. Ensi vuodelle otettiin 7 miljardia lisää. Maaginen sadan miljardin velkaraja ylittyy aivan kohta. 90-luvun alussa Suomen koko valtionvelka oli samansuuruinen kuin mitä nyt otetaan lainaa yhdessä vuodessa!!!

Miten me selviämme tästä?

Talouskasvulla? Haistakaa nyt huilu. Mistä meille tulee sitä talouskasvua? Ei sitä tule yhtään mistään. Kaikille Euroopan valtioille tulee käymään kuten Kreikalle. Piste.

Eli unohda nuo pohdiskelusi. Tai jos haluat niitä harrastaa niin mieti miten luokkayhteiskunta toimii Kiinassa......

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6864
snow-ball
Mikähän mahtaa olla syy siihen että näitä yhden totuuden miehiä tuntuu löytyvän sitten joka tuutista? Onko älykkyydessä jotain vikaa kun tuntuu että he eivät kyseenalaista koskaan itseään?Miksi duunari kyseenalaistaisi jotain duunarille hyvin edullista?

snow-ball
Onko talouskasvu mahdollista luokkayhteiskunnassa?Miksi muka ei olisi?

snow-ball
Tarvitaanko me teollisuutta?Teollisuudessa töissä oleva luonnollisesti tarvitsee, jos haluaa palkkaa. Jokun muu taas ei niinkään. Nykymaailmassa ei niin selkeästi ole enää 'meitä'. Toinen voittaa muutoksessa, toinen häviää, ja kokonaisuus on sitten siitä hyvin vaikea hahmotettava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Otetaan ajatuskoe. Tiedotusvälineissä on ollut asiaa, että Suomi tarvitsisi 200000 uutta työpaikkaa. Jos ajatellaan että näistä 200000 40% olisi teollisuustuotannon 30% matalapalkka 20% julkisia, ja 10% johdon ja hallinnon työpaikkoja. Suomella menisi loistavasti - vähän aikaa.

Uuteenkaupunkiin ollaan perustamassa uutta mercedes-tuotantolinjaa. Kun katsellaan tippuvia uusien autojen myyntikäyriä niin huomataan että todellakin ns. tavisautoja ei mene enää kaupaksi entiseen malliin. Jopa mersu on menettänyt myyntiään. Homma alkaa olla ihan päälaellaan. Duunarit ajelee uusilla Avensiksilla. Missä on Opel kuskit? Euroopan autoteollisuus on kusessa. Alalla on hurjasti ylikapasiteettia, eikä tilannetta paranna korealaisten ryntäys euroopan automarkkinoille. Sitä tuntiliksajätkää joka ostaisi astran, 307, rion tai focuksen ei ole enää olemassakaan.

Palaan ensimmäiseen kappaleeseen. Tämä 40% ryhmä toimii siis teollisuudessa. Se kuluttaa aika paljon energiaa - sähköä ja fossiilisia polttoaineita. Se lisääntyy ja haaveilee. Korottaa asuntojen hintoja. Aiheuttaa asuntokuplan. Meluaa. On kaikinpuolin hankala. On kohtuuton. Tyhmä. Kuormittaa julkistasektoria.
Tämä joukkio Suomessa on omistavaa herrakerhoa, mikä taitaa lähitulevaisuudessa saada näpeilleen. On nimittäin käymässä seuraavasti:
Suomessa on mielestäni menossa kehitys mikä vähentää paljon energiaa kuluttavaa teollisuutta. Ongelma vain on siinä että energiayrityksille tullee hätä mitä saada tilalle. Tämä "herrakerho" on ollut vastaus - nykypäiviin saakka. Piti olla paaaaljoooon sähköäsyövä makkartehdas ja nopeasti tuotetta hotkiva moukka.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat