Seuraa 
Viestejä1521

Kohti poteropolitiikkaa

Miksi järjestäydytään suurempiin yksiköihin? Mitä hyötyä? Mitä haittaa?

Yleisin peruste lyöttäytyä yhteen samanmielisten ja saman tilanteen omaavien kanssa on yksinkertaisesti parempi etujen ajaminen suurempana tahona. Yksittäisen ihmisen ääni hukkuu, mutta monen sama mielipide kuuluu paremmin.

Kyseenalaistan etujen ajamista liittoutumisen tärkeänä perustana. Joku taho voi onnistua mielipiteen junttauksessa niin, että asiat menevät toivotusti läpi. Ajan mittaan syntyy kuitenkin vastapuolen tahoja ja tilanne, jossa voidaan joutua hyvin hedelmättömiin kompromisseihin.

Oma käsitykseni on, että kompromissipolitiikka on halvaantunutta tai hyvin jähmeää politiikkaa. Järkevien ja kaikkia maksimaalisesti edistävien päätösten tekeminen on enemmän pään asia, ei kannatusmittelöiden lopputulema.

Jos liittoutumat saavat aikaa asioihin keskittymistä ja vieläpä tahojen välinen järjenkäyttö onnistuu, niin sitten en näkisi järjestäytymisessä suuria haittoja. Käytännön tasolle vietynä tämä tilanne lienee monesti utopiaa.

Kun nykyään on tapana järjestäytyä, koska se on havaittu tehokkaaksi, niin kiinnostaisi tietää, että miten järjestäytyminen oikeasti palvelee meitä pitemmällä aikavälillä. Luultavasti vain enemmän poteroittaa asemiin. En sano, etteikö periaatteessa voisi olla joskus toisinkin.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kommentit (10)

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Jokin aika sitten oli dokumentti USA:sta ja teemana oli dialogi ja erityisesti sen puute. On kyllä kannatusta takana, mutta asiat aikalailla jumissa.

Ei yksinomaan kannattamalla synny mitään kunnon ratkaisuja ja etenemisreittejä.

Sitä odottelee samoja tuulia Suomeen. Olisiko jo saapunut jotain aatetta? USA on erityinen suunnannäyttäjä erityisesti Suomelle. Ei väliä ajatusten järkevyydellä. Voittoaatteen on oltava hyvä. Sitä suomalaiset kaipailevat eli se on lopultakin tarve monella.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
eskimo
Carloz
Mikä on voittoaate?Monen mielestä kai sellainen,
jonka takana on todistettu voittaja,
tai sitten taho, joka on lyömätön.Ok. No kyllähän se niin lienee, että ihmisen peruspsykologiaan kuuluu halu olla voittajien puolella - siitä kun voi hyötyä taloudellisesti ja muutenkin enemmän kuin häviäjäporukkaan kuulumalla.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Tuo on Kokoomuksen kannatuksen takana.
Sama mikä aate, kunhan on voitokas ja menestyvä.
Tälläinen meidän oma vastuu-puolueemme!

Toinen hyväkäs on toki vasemmistoon laskettavat puolueet.
Ollaan häviäjien matkassa.

Tuosta varmaan syntyy hyvää politiikkaa !!

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Vierailija

Ei nykyään paljoo järjestäydytä. Kaikki haluu olla "individualisteja". Siks kansan syvissä riveissä ei okkaan enää voímaa. Persaukinen duunari leikkii kapitalistia, kannattaa kokoomusta ja äänestää Niinistöä.

Persut vähä yrittää, mut ei niissä oo oikeesti sitä paloa mitä oli ennen veljesotaa.

Eli nykyään puuttuu semmoset korkeemmat päämäärät tai isommat kriisit jotka yhdistäis ihmisiä oikeesti ja panis sen puolesta kamppailemaan.

Järjestys voittaa aina kaaoksen, tästä syystä lähes kaikki on järjestäytynyttä ja pyrkii enemmän ja enemmän järjestäytymään kohti täydellistä hierarkiaa ja kontrollia. Monilla järjestyksillä on myös vastajärjestöt, jotka kumpuavat nimenomaan ryhmistä, jotka ovat aatteiltaan päinvastaisessa asemassa. Ongelmana taitaa olla kuitenkin se, että jonkinlainen järjestys on aina saavutettava, joka johtaa ikuiseen valtakamppailuun, jos täydellistä kontrollia ei saavuteta ennen tätä. Oikeastaan hupaisaa katsoa maailmaa nykyään ja huomata näitä kaikkialla (myös historiassa), miten järjestöt yrittävät saada täydellisen hallitsemisoikeuden tai autonomian itselleen. Byrokraattiset järjestelmäthän alkavat elämään aina omaa elämäänsä ja käymään kamppailua omasta elintilastaan ja selviytymisestä (kuten EU). Tästä syystä aivan järjettömätkin byrokraattiset järjestöt voivat jäädä elämään, jos saavuttavat vain riittävästi valtaa.

Itse olen individualisti ja uskon puhtaasti empirian pohjalta, että liiallinen järjestäytyminen saa huomattavasti enemmän vahinkoa aikaiseksi yksilötasolla kuin yksilön vapauksien pyhittäminen. Valitettavasti tulemme näkemään elinaikanamme kuinka isoveli tulee kasvattamaan lonkeroitaan kaikkialle. Jos eläisimme täydellisessä yhteiskunnassa tällä tuskin olisi isoa merkitystä, mutta koska elämme yhteiskunnassa, jossa jokainen pyrkii haalimaan itselleen ja lähipiirilleen enemmän ja enemmän, johtaa tällainen kontrollin infastruktuuri useimmat meistä ahtaalle ja helposti hyväksikäytettäviksi "orjiksi" järjestelmille ja järjestöille.

Ensimmäisenä kohteena on Internet, jota kautta anonyymien massojen on ollut mahdollista järjestäytyä. Terrorismin pelolla saadaan kansa uskomaan että tämä on heille hyväksi..

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6860
TraXter
Valitettavasti tulemme näkemään elinaikanamme kuinka isoveli tulee kasvattamaan lonkeroitaan kaikkialle. Jos eläisimme täydellisessä yhteiskunnassa tällä tuskin olisi isoa merkitystä, mutta koska elämme yhteiskunnassa, jossa jokainen pyrkii haalimaan itselleen ja lähipiirilleen enemmän ja enemmän, johtaa tällainen kontrollin infastruktuuri useimmat meistä ahtaalle ja helposti hyväksikäytettäviksi "orjiksi" järjestelmille ja järjestöille.Pitkälti samaa mieltä. Näinollen tarvitaan vastavoima. Vastavoima, jota IHMISET kuuntelee. Vastavoima, jolla on oikea viesti siitä mitä pitäisi tehdä. Yksi tähän liittyvä aika triviaalikin asia on, että internettiä käytetään hyvin alkeellisesti, ei oteta irti vielä juuri mitään niistä mahdollisuuksista joita se tarjoaisi.

Uskonnollisen pyhyyden vaatiminen ei auta. Virkamiehet voivat uskoa siihen nykyisenkaltaiseen EU:sa vaikka miten paljon. Toimia täysin lakien ja säädösten mukaan. Ei se silti mitään auttaisi.

Parempi yrittää joukolla ennalta estää orjayhteiskuntajärjestys kuin katua vasta kun on myöhäistä:

Yli viisituhatta espanjalaista poliisia marssi lauantaina 17. marraskuuta Espanjan hallituksen menoleikkauksia ja talouskuria vastaan. Samalla he pyysivät kansalta anteeksi, että vastuulliset pankkiirit ja poliitikot ovat saaneet pitää vapautensa.

Madridin kaduilla on marssittu taas. Tällä kertaa marssijoina ovat olleet poliisit. Yli viisituhatta poliisia osoitti mieltään Espanjan hallituksen menoleikkauksia ja talouskuria vastaan. Poliiseja vistottaa eläkkeiden jäädyttäminen ja ...

http://www.vaihtoehtouutiset.info/finnish/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat