Seuraa 
Viestejä383

Ajattelin puolitosissani että voisin hakea valkohäntäkauriita tai metsäkauriita + fasaaneja metsästä ja kesyttää niistä liha/maito/muna karjaa.

Mitä mieltä?

Eikös kaikki lehmätkin ole lähtöisin Intiasta tai jostain? Eikö olisi parempi jos me lähtisimme kesyttämään jotain pohjoisista oloista lähtöisin olevaa karja-eläintä, esimerkiksi hirveä/poroa/peuraa/kaurista? Kuinkahan kauan kesyttämiseen menisi ja mikähän olisi lopputulos?

Myös kasvien jalostushommat kiinnostaisi. Jos löytyisi jokin suomalainen juures mistä voisi ruveta jalostamaan viljelyskelpoista kasvia. Käytännössähän suurin osa nykyisistä viljelyskasveista on jalostettuja n. 1000 ++ vuotta sitten. Esim. maissin luonnonvastike ei ole yhtään niin suurihedelmäinen kuin mitä kaupasta löytyvä maissi on: http://1.bp.blogspot.com/_37Kt2tgv3nI/T ... f+Corn.jpg
vas. luonnonmaissi ja oik. viljelty maissi

Tuo nykyinen maissi ei selviydy itsenäisesti luonnossa vaan vaatii ihmisen hoivaa, mutta ihmisen jalostama kasvihan se onkin!

Mitenhän suuren juureksen esim. voikukasta ehtisi saada seuraavan 50 vuoden aikana? Tehdäänkö enää nykyään kasvien/eläinten jalostus hommia?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat