Seuraa 
Viestejä45973

Okei. Elikkä mulla kävi semmonen juttu että mulle tehtiin väärä diagnoosi 10 vuotta sitten. Oikea diagnoosi olisi ollut psykosomaattinen oireilu, mutta psykiatri teki diagnoosin paniikkihäiriöstä. En tajunnut sitä silloin koska luotin psykiatriin naivisti. Aloin syömään lääkettä paniikkihäiriöön mikä lopulta pilasi elämäni. Tein jatkuvasti virheitä koska en ollut minä vaan aivan eri henkilö. Lopetin lääkkeet ja hakeuduin psykoterapiaan jos se auttaisi. Siitä ei myöskään ollut mitään apua ja tuntui että terapeuttia ei kiinnosta paskaakaan miten mulla menee. Hain taas uutta lääkettä ja minulle määrättiin lääkkeet masennukseen ja uniongelmiin. Masennuslääke ei poistanut masennusta ja uniongelmiin määrätty lääke oli psykoosilääke (neurolepti). Jonkun aikaa meni että lopetin lääkkeet taas koska en nähnyt niistä hyötyä. Vuosi meni ja jouduin psykoosin takia suljetulle osastolle. Lääkärit siellä teki diagnoosin paranoidinen skitsofrenia ja myönnän tämän sairauden täysin. Sen kanssa pitää nyt vain opetella elämään. Nyt en syö mitään lääkkeitä ja käyn "puoli"-luotettavan terapeutin vastaanotolla viikottain korottamassa itsetuntoa mikä katosi lääkehelvetin aikana.

Kysymys on se että miksi tämmöistä tapahtuu? En usko että alkuperäinen diagnoosi oli vain hoitovirhe. Tämä oli tahallinen hoitovirhe ja psykiatri tiesi tasan tarkkaan mitä tulee tapahtumaan jos otan sen lääkkeen. Onko kyse henkilökohtaisesta kostosta? Voiko olla että minun vanhempani (jompi kumpi heistä) oli ärsyynnyttänyt jonkun korkea-arvoisen virkamiehen ja kostoksi minun nimi oli laitettu jollekkin listalle mistä näkyy että tämän tyypin elämä pilataan psykiatrian avulla.

Toinen teoria on se että ns. skitsokiintiö pitää täyttyä. Eli psykiatrit tahallisesti (luultavasti vain rahan takia ja lojaalisuudestaan lääkeyhtiölle) pitää sen 50 000 ihmistä skitsofreeniassa mikä on 1% suomen kansalaisista.

Kolmas teoria on se että psykiatri oli vain epäpätevä mutta epäilen tätä todella todella paljon.

Pistäkääs tänne kommentteja jos teilä on samanlaisia kokemuksia ja mietitään täällä olisiko näissä teorioissa mitään järkeä!!! Saa tietty kommmentoida mun teorioita myös vapaasti.

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Psykiatrit ovat laillistettuja puoskareita. Ei siellä todeta ihmistä terveeksi, kun se on paikka johon lähetetään kun ihminen todetaan muuten terveeksi.

Mutta jos nyt otetaan ihan chillisti ja todetaan neuroleptit paranoidin skitsofrenian ensisijaiseksi lääkitykseksi ja todetaan että se lääkehelvetti olisi ollut joka tapauksessa edessä.

Viljat pois:
Korvatulehdus, akne, atooppinen ihottuma, syöpä, astma, likinäköisyys, diabetes, nivelreuma, MS-tauti, epilepsia, dementia, skitsofrenia, masennus, nokkosrokko, osteoporoosi jne...
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Nuorten todellisuus hämärtyy D-vitamiinin puutteen takia!
Psykoosi, eli todellisuuden hämärtyminen, on hankala havaita rakkaassa ihmisessä. Erityisen vaikea sitä on hoitaa, jos kyseessä on teini-ikäinen lapsi.
Lääkäri Barbara Gracious ja hänen kollegansa havaitsivat äskettäisessä tutkimuksessa, että D-vitamiinin puutoksesta kärsivien teinien psykoosiriski oli korkeampi kuin muiden. Tutkimukseen osallistuneista 104 teinistä 72 prosentilla oli D-vitamiinia vähemmän kuin 30 ng/ml (75 nmol/l) ja 34 prosentilla sitä oli vähemmän kuin 20 ng/ml (50 nmol/l).
D-vitamiinin määrän merkitys ei ollut vähäinen. Jos teinillä oli alhainen määrä D-vitamiinia kehossaan, hänen psykoosiriskinsä oli lähes nelinkertainen muihin verrattuna.
Toisessa, Ruotsin Karolinska-instituutissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin myös, että mielenterveyspotilaista teini-ikäisillä oli kaikista alhaisimmat D-vitamiinitasot. Murrosikäisillä tytöillä D-vitamiinia oli noin 20 ng/ml (45 nmol/l), kun murrosikäisillä pojilla sitä oli vain 10ng/ml (25 nmol/l).
http://blog.vitamindcouncil.org/2012/05 ... -in-teens/

D-vitamiini on välttämätön kasvulle, terveelle luustolle, aivojen normaalille kehitykselle, hermosysteemille ja normaalille sukupuoliselle kehitykselle.
Vitamin D and the brain!
http://blog.vitamindcouncil.org/2012/08 ... the-brain/

Skitsofrenia ja D-vitamiini!
Skitsofrenia on yleensä nuorella aikuisiällä alkava vakava, psykoosiksi luokiteltu mielenterveyden häiriö. Se on yksi vaikeimmista ja haastavimmista mielen sairauksista. Skitsofrenia on psykoosisairauksista yleisimpiä. Suomessa skitsofreniaan sairastuneita on noin prosentti väestöstä eli reilut 50 000 henkilöä.

Australialaisen Queenslandin skitsofreniatutkimuskeskuksen tutkija John McGrath ja neurobiologi Alan Mackay-Sim ovat löytäneet yllättävän yhteyden skitsofrenia-alttiuden ja sikiöaikaisen D-vitamiinin puutteen välillä. McGrath havaitsi tutkimuksessaan, että Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa suuri osa skitsofreniaa sairastavista oli syntynyt keväällä. D-vitamiinia muodostuu ihossa auringonvalon vaikutuksesta kesällä keskipäivällä, joten talvella äidin ja sikiön D-vitamiinin saanti oli vähäistä.

Suomalainen syntymäkohorttitutkimus, jossa 50µg D-vitamiinilisä ensimmäisen elinvuoden aikana vähentää poikalapsilla skitsofrenian todennäköisyyden alle neljäsosaan (RR=0.23):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14984883

Ja tästähän ei käypähoitosuosituksissa mainita mitään.

""" Viranomaiskatsanto on maailmanlaajuinen riippuvuuksien ja lobbausten viidakko. Neljä kulunutta vuosikymmentä on tästä riipaiseva esimerkki. Konttoreissa ja kokoustamisissa sovittuja päätöksiä katsellaan epärealismin silmälasein tuloksia arvioitaessa. Syy vyöryy potilaan harteille! """

Kyllä yksilö on näissä kuvioissa voimaton. Oman näkemykseni mukaan yksilönvastuu omasta terveydestä ylittää viranomaisvastuun ja suositan kevyin sydämin terveyttä edistävää kansalaistottelemattomuutta. " Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk
http://www.foorumi.info/hiilaritietoise ... 5c65766a92

Ravinnolla on merkittävä vaikutus aivan kaikkiin sairauksiin ja niiden ehkäisyyn.
Lääkkeitä syödään sitten tarvittaessa.
Yleensä lääkitys vähenee, kun ruokavalio ja muu elämä on kunnossa. Ja täten potilaskin voi paljon paremmin kuin pelkällä lääkityksellä.
Mutta kertooko lääkäri tästä mitään?
Ei kerro, koska ei kiinnosta.
Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

Lääkäri, joka on kiinnostunut omasta golf-tuloksestaan enemmän, kuin potilaittensa hyvinvoinnista tai pahoinvoinnista on valinnut väärän ammatin, ja tulee kalliiksi koko yhteiskunnalle. Tällä hetkellä käytännön terveydenhuollosta vastaavat paljolti luontaistuotekauppiaat, hierojat, fysioterapeutit ja liikunnan opettajat.

"Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä."
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Lausunnossa mainitaan, että edes 250 mikron päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"" Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti viime vuonna masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

– Uudemman polven masennuslääkkeet ovat suosittuja, koska välittömät ja näkyvät haitat ovat vähäisemmät kuin vanhemman polven lääkkeissä, kertoo kliinisen psykiatrian professori Jari Tiihonen Tukholman Karoliinisesta instituutista.

Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

Kehitys on huolestuttava. Samaan aikaan kun psyykenlääkkeiden käyttö on lisääntynyt, väkivallanteot ja verilöylyt ovat tulleet osaksi suomalaisten arkea.

USA:ssa nuorten tekemien joukkosurmien taustalta on kaivettu esiin masennuslääkkeiden haittoja. Usean kouluampujan tiedetään käyttäneen masennuksen hoitoon tarkoitettuja SSRI-lääkkeitä.

Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

– Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa, ärähtää sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

Yhdysvalloissa havaittin 2000-luvun alussa monen kouluampujan käyttävän tai käyttäneen SSRI-ryhmän masennuslääkkeitä.

– Tällainen havainto on tehty, mutta vielä ei voi tehdä tieteellisesti luotettavaa johtopäätöstä siitä, että masennuslääkkeiden käyttö selittäisi elämää tuhoavan käyttäytymisen, toteaa professori Jari Tiihonen.

Tiedeyhteisössä ei siis ole yksimielisyyttä masennuslääkkeiden ja joukkosurmien välisestä syy–seuraus-suhteesta.

–Tiedetään teko ja lääkkeiden käyttö, mutta ei sitä, kuinka sama henkilö olisi toiminut ilman lääkkeitä kyseisessä tilanteessa. Satunnaistettu tutkimustilanne tuottaisi huomattavasti luotettavampaa tietoa, mutta sellaisen toteuttaminen on mahdotonta: pitäisi jättää osa nuorista masennuspotilaista lääkitsemättä, selvittää Tiihonen.

Professori Jari Tiihosen mukaan luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

– Tämän lääkeryhmän haittoja on tutkittu satunnaistetusti persoonallisuushäiriöstä kärsivillä potilailla. Tutkimuksissa käytön on todettu vähentävän impulssikontrollia ja lisäävän taipumusta aggressiivisuuteen.

Tiihosen mukaan samassa potilasryhmässä toteutettu SSRI-lääketutkimus tuotti päinvastaista tutkimustietoa.

–SSRI-lääkkeitä käyttäneet aikuiset persoonallisuushäiriöpotilaat käyttäytyivät vähemmän väkivaltaisesti kuin lumelääkettä saaneet.

Vaikka SSRI-lääkkeiden ja surmatöiden välistä yhteyttä ei ole kyetty osoittamaan kiistattomasti, psyykenlääkkeiden valmistajat ovat varpaillaan.

Yritykset säikähtivät mahdollista yhteyttä siinä määrin, että pakkausselostuksiin on 2000-luvulla ilmaantunut ohjeistus, jonka mukaan serotoniinin takaisinottajia ei suositella alle 18-vuotiaille. Näin lääkevalmistajat siirsivät vastuuta mahdollisista ja jopa todennäköisistä haitoista lääkkeitä määrääville lääkäreille.

Käyttöohjeissa kerrotaan, että masennuslääkkeitä saaneilla lapsilla ja nuorilla on havaittu kliinisissä tutkimuksissa useammin itsetuhoisuutta kuten itsemurhayrityksiä ja -ajatuksia sekä vihamielisyyttä ja aggressioita kuin lumelääkettä saaneilla lapsilla ja nuorilla.

Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

– On korostettu hyötyjä ja vaiettu haitoista. Vasta aivan viime aikoina ääni kellossa on muuttunut: enää psykiatrien patenttiratkaisu ei löydy itsestäänselvästi SSRI-ryhmän lääkkeistä. Uskomme hypen hiljentyneen, koska patentit ovat rauenneet ja markkinointi vaimentunut sen myötä. ""
http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat ... -taustalla

Masennuksen hoito:
http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

Theartizt
Nyt en syö mitään lääkkeitä ja käyn "puoli"-luotettavan terapeutin vastaanotolla viikottain korottamassa itsetuntoa mikä katosi lääkehelvetin aikana.Kannattaa aina muistaa, että tuon viimeksi mainitun diagnoosin kanssa oma arvostelukyky on ihmisten suhteen heikentynyt, vaikka se ei muiden asioiden arvioimisessa aiheuttaisi häiriötä. Mitä luultavammin lääkärit eivät ole sinua koskaan yrittäneet tahalleen satuttaa. Oman asennemaailman vihamielisyys ja laskelmoivuus voi kyllä peilautua alitajuisesti lievemmässä muodossa takaisin vastapuolelta, mutta ei niin voimakkaasti, että he toimisivat täysin sen vallassa.

Kysymys on se että miksi tämmöistä tapahtuu? En usko että alkuperäinen diagnoosi oli vain hoitovirhe. Tämä oli tahallinen hoitovirhe ja psykiatri tiesi tasan tarkkaan mitä tulee tapahtumaan jos otan sen lääkkeen. Onko kyse henkilökohtaisesta kostosta? Voiko olla että minun vanhempani (jompi kumpi heistä) oli ärsyynnyttänyt jonkun korkea-arvoisen virkamiehen ja kostoksi minun nimi oli laitettu jollekkin listalle mistä näkyy että tämän tyypin elämä pilataan psykiatrian avulla.Kyllä se mitä luultavammin oli vain virhe eikä esim. kostotoimenpide. Ja niin kuin sanottu, ihmisillä voi olla tiedostamattomia vihamielisiä tunteita, mutta eivät normaalit ihmiset niiden vallassa ole. Sitä voi olla vaikea myöntää, jos on ehtinyt rakennella hyvinkin pitkälle meneviä harhaisia käsityksiä vastapuolesta. Yleensä harharakenteet voidaan reduktoida muutamaan virheelliseen olettamaan, jonka pohjalta ne on rakennettu. Tuollaiset olettamat pitää vain korjata reaaliteetteja vastaavaksi, jolloin on tiellä positiiviseen muutokseen.

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2317
Theartizt

Kolmas teoria on se että psykiatri oli vain epäpätevä mutta epäilen tätä todella todella paljon.

Ja paskat. Täysin pätevät lääkärit, tieteilijät, nerot nörtit ovat erehtyväisiä, ainakin yksilöinä. Einsteinkin erehty. Jopa "objektiiviset" mittauslatteistot ja metrimitat voi erehtyä, eikä ne oo salaliitossa sua vastaan ja kuiskuttele komeroissa.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Lähtötilanne ratkaisee linjan millä asiat alkaa edetä. Jos ahdistusneuroosiaan päihteillä hoitava ajautuu kohtuuttomaan käyttöön menettäen otteensa elämään niin että riippuvuus ja aliravitsemus vaikuttaa jo mielen tasapainoon niin että syntyy tappeluja ihmisten kanssa ja sekava ja raivoava viedään politlinkalle jossa päivystävä lääkäri tottumuksesta ja ärtymyksestä lätkäisee pikadiaknoosin, se jää papereihin ja ohjaa jokaisen hoitokontaktin alkuasetelmaa. Potilas on aina potentiaalinen psykoosipotilas. Kaikki oireet jotka sopivat etäisestikin siihen antavat perusteen lääkitä psykoosina (nosebo). Tarinat uhkista jäävät tulkinnan varaan olivat ne aitoja tai eivät, koska yleensäkin konfliktien selvittely ei onnistu edes oikeulaitokselta, saati sitten jos uhri on mielenterveysongelmainen. Hoitohenkilökunta varautuu aina väkivaltaiseen käytökseen ja asenne provosoi konflikteja, potilaan tuntiessa ettei häntä kohdella asiallisesti. Pois pääsy ongelma- hoitojaksokierteestä on vaikeaa jo lääkeriippuvuuksien vuoksi. On tutkittu että 75 % psykiatristen lääkkeiden vaikutuksesta on plaseboa. Joka kymmenes hyötyy niistä aidosti.

Vierailija

Se on muuten huvittavaa etten tiedä ketään psykiatrisella käynyttä jolla olisi sopeutumishäiriö, vaikka se koskettaa yli puolta potilaista.

jees
Psykiatrit ovat laillistettuja puoskareita. Ei siellä todeta ihmistä terveeksi, kun se on paikka johon lähetetään kun ihminen todetaan muuten terveeksi.

Mutta jos nyt otetaan ihan chillisti ja todetaan neuroleptit paranoidin skitsofrenian ensisijaiseksi lääkitykseksi ja todetaan että se lääkehelvetti olisi ollut joka tapauksessa edessä.
Psykiatria on ymmärtääkseni kuitenkin aikalailla lapsenkengissä, ironista kyllä, vakavimmat psyykkiset ongelmat ovat yleensä helpommin tunnistettavimmissa ja hoidettavissa, joskus lievemmistä on taas vaikea sanoa, mutta saattaa ilmetä itsetuhoisuutena.

jees
Psykiatrit ovat laillistettuja puoskareita.Voi elämän kevät... Olen yhden psykiatrin taivalta seurannut lääketieteellisen pääsykokeista saakka ja täytyy sanoa, että hankala on "laillistetuksi puoskariksi" päästä.

Muistakaa, vain otettu lääke auttaa...

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Carloz
jees
Psykiatrit ovat laillistettuja puoskareita.Voi elämän kevät... Olen yhden psykiatrin taivalta seurannut lääketieteellisen pääsykokeista saakka ja täytyy sanoa, että hankala on "laillistetuksi puoskariksi" päästä.

Muistakaa, vain otettu lääke auttaa...
Voihan se hankalaa olla, eihän kukaan ole väittänyt, että puoskariksi tulisi helpolla?

Kyse kai on siitä, että psykologiassa ja psykiatriassa on ollut paljon eettisiä ongelmia sekä tutkimusasetteluongelmia ja tutkimuksia ei läheskään kaikesta käytännöstä ole tehty lainkaan, on vain oletuksia (ymmärrettävästi). Vielä muutama vuosikymmen sitten tehtiin lobotomiaa yleisesti, kyllä siihen liittyy tiettyä jumalaksi ryhtymistä, vaikka toisaalta jotkut ovatkin hyötyneet leikkauksesta.

Uudet lääkkeet hyödyttävät suuresti pahasti sairaita tai väkivaltaisia, mutta toisaalta lääkkeet pahentavat monen lievästi sairaan tilannetta. Lääkäri on joskus tässä jumala, joka päättää jopa ohi potilaan oman tahdon.

Jotkut psykiatrit myös jakelevat mielipiteitään ja "asiantuntemustaan" asiasta kuin asiasta ohi oman osaamisen. Sellainen on omiaan vähentämään arvostusta.

Vierailija
Carloz
Voi elämän kevät... Olen yhden psykiatrin taivalta seurannut lääketieteellisen pääsykokeista saakka ja täytyy sanoa, että hankala on "laillistetuksi puoskariksi" päästä.

Ja sekö tekee siitä vähemmän puoskarointia?

Itse olen lukenut useita kirjoja psykiatriasta ja sen historiasta ja joka aikakaudelle mahtuu vähintään yksi "joka muutti kaiken" eli suomeksi inhimillisti alaa.
(Tästä esimerkiksi Claes Andersson on tunnettu.)

Mutta sinähän tiedät erään joka on psykiatri.

Millään muulla (ei edes poliisilla) ole niin absoluuttista valtaa toiseen nähden. Viimeksi tänään luki lehdessä siitä kuinka viranomaisten uhreilla ei ole käytännössä lainkaan lainsuojaa.

Netistä ja kirjoista voit myös lukea asiasta.

Vierailija

Tulikin mieleeni pediatri John Apleyn sanat lääkäreistä: overeducated philistines.

Jos joku ei tiedä mitä filistinismi on, kun se ei lue Wikipediassa suomeksi, niin se kuvailee suurta osaa tämänkin sivuston ihmisistä.

In the fields of philosophy and æsthetics, the term philistinism describes the social attitude of anti-intellectualism that undervalues and despises art, beauty, spirituality, and intellect; ‘the manners, habits, and character, or mode of thinking of a philistine’.[1] A philistine person is the man or woman who is smugly narrow of mind and of conventional morality whose materialistic views and tastes indicate a lack of and indifference to cultural and æsthetic values.[2] Since the 19th century, the contemporary denotation of philistinism, as the behaviour of ‘ignorant, ill-behaved persons lacking in culture or artistic appreciation, and only concerned with materialistic values’ derives from Matthew Arnold’s adaptation to English of the German word Philister — as applied by university students in their antagonistic relations with the townspeople of Jena, Germany, where, in 1689, a row resulted in several deaths. In the aftermath, the university cleric addressed the town-vs-gown matter with an admonishing sermon ‘The Philistines be upon thee’, drawn from the Book of Judges ( Chapter 16, ‘Samson vs the Philistines’), of the Tanakh and the Christian Old Testament.[3]

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033
Carloz
jees
Psykiatrit ovat laillistettuja puoskareita.

Voi elämän kevät... Olen yhden psykiatrin taivalta seurannut lääketieteellisen pääsykokeista saakka ja täytyy sanoa, että hankala on "laillistetuksi puoskariksi" päästä.Plasebovaikutuksen maksimointiahan tuo vain on Eräs psykatri totesi kerran, että psykiatriasta puolet on huuhaata, mutta kukaan ei oikein tiedä että kumpi puoli.

MsHorton
Viljat pois:
Korvatulehdus, akne, atooppinen ihottuma, syöpä, astma, likinäköisyys, diabetes, nivelreuma, MS-tauti, epilepsia, dementia, skitsofrenia, masennus, nokkosrokko, osteoporoosi jne...
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

Nuorten todellisuus hämärtyy D-vitamiinin puutteen takia!
Psykoosi, eli todellisuuden hämärtyminen, on hankala havaita rakkaassa ihmisessä. Erityisen vaikea sitä on hoitaa, jos kyseessä on teini-ikäinen lapsi.
Lääkäri Barbara Gracious ja hänen kollegansa havaitsivat äskettäisessä tutkimuksessa, että D-vitamiinin puutoksesta kärsivien teinien psykoosiriski oli korkeampi kuin muiden. Tutkimukseen osallistuneista 104 teinistä 72 prosentilla oli D-vitamiinia vähemmän kuin 30 ng/ml (75 nmol/l) ja 34 prosentilla sitä oli vähemmän kuin 20 ng/ml (50 nmol/l).
D-vitamiinin määrän merkitys ei ollut vähäinen. Jos teinillä oli alhainen määrä D-vitamiinia kehossaan, hänen psykoosiriskinsä oli lähes nelinkertainen muihin verrattuna.
Toisessa, Ruotsin Karolinska-instituutissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin myös, että mielenterveyspotilaista teini-ikäisillä oli kaikista alhaisimmat D-vitamiinitasot. Murrosikäisillä tytöillä D-vitamiinia oli noin 20 ng/ml (45 nmol/l), kun murrosikäisillä pojilla sitä oli vain 10ng/ml (25 nmol/l).
http://blog.vitamindcouncil.org/2012/05 ... -in-teens/

D-vitamiini on välttämätön kasvulle, terveelle luustolle, aivojen normaalille kehitykselle, hermosysteemille ja normaalille sukupuoliselle kehitykselle.
Vitamin D and the brain!
http://blog.vitamindcouncil.org/2012/08 ... the-brain/

Skitsofrenia ja D-vitamiini!
Skitsofrenia on yleensä nuorella aikuisiällä alkava vakava, psykoosiksi luokiteltu mielenterveyden häiriö. Se on yksi vaikeimmista ja haastavimmista mielen sairauksista. Skitsofrenia on psykoosisairauksista yleisimpiä. Suomessa skitsofreniaan sairastuneita on noin prosentti väestöstä eli reilut 50 000 henkilöä.

Australialaisen Queenslandin skitsofreniatutkimuskeskuksen tutkija John McGrath ja neurobiologi Alan Mackay-Sim ovat löytäneet yllättävän yhteyden skitsofrenia-alttiuden ja sikiöaikaisen D-vitamiinin puutteen välillä. McGrath havaitsi tutkimuksessaan, että Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa suuri osa skitsofreniaa sairastavista oli syntynyt keväällä. D-vitamiinia muodostuu ihossa auringonvalon vaikutuksesta kesällä keskipäivällä, joten talvella äidin ja sikiön D-vitamiinin saanti oli vähäistä.

Suomalainen syntymäkohorttitutkimus, jossa 50µg D-vitamiinilisä ensimmäisen elinvuoden aikana vähentää poikalapsilla skitsofrenian todennäköisyyden alle neljäsosaan (RR=0.23):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14984883

Ja tästähän ei käypähoitosuosituksissa mainita mitään.

""" Viranomaiskatsanto on maailmanlaajuinen riippuvuuksien ja lobbausten viidakko. Neljä kulunutta vuosikymmentä on tästä riipaiseva esimerkki. Konttoreissa ja kokoustamisissa sovittuja päätöksiä katsellaan epärealismin silmälasein tuloksia arvioitaessa. Syy vyöryy potilaan harteille! """

Kyllä yksilö on näissä kuvioissa voimaton. Oman näkemykseni mukaan yksilönvastuu omasta terveydestä ylittää viranomaisvastuun ja suositan kevyin sydämin terveyttä edistävää kansalaistottelemattomuutta. " Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk
http://www.foorumi.info/hiilaritietoise ... 5c65766a92

Ravinnolla on merkittävä vaikutus aivan kaikkiin sairauksiin ja niiden ehkäisyyn.
Lääkkeitä syödään sitten tarvittaessa.
Yleensä lääkitys vähenee, kun ruokavalio ja muu elämä on kunnossa. Ja täten potilaskin voi paljon paremmin kuin pelkällä lääkityksellä.
Mutta kertooko lääkäri tästä mitään?
Ei kerro, koska ei kiinnosta.
Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

Lääkäri, joka on kiinnostunut omasta golf-tuloksestaan enemmän, kuin potilaittensa hyvinvoinnista tai pahoinvoinnista on valinnut väärän ammatin, ja tulee kalliiksi koko yhteiskunnalle. Tällä hetkellä käytännön terveydenhuollosta vastaavat paljolti luontaistuotekauppiaat, hierojat, fysioterapeutit ja liikunnan opettajat.

"Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä."
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Lausunnossa mainitaan, että edes 250 mikron päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm
No voi vi*tu oikeesti. Sinä varmaan käytät runsaasti d-vitamiinia = olet erittäin terve ihminen, joka ei koskaan sairastu mihinkään? Ainakin viestiesi perusteella d-vitamiini aiheuttaa uskontoa ja maniaa.

jees
Carloz
Voi elämän kevät... Olen yhden psykiatrin taivalta seurannut lääketieteellisen pääsykokeista saakka ja täytyy sanoa, että hankala on "laillistetuksi puoskariksi" päästä.

Ja sekö tekee siitä vähemmän puoskarointia?

Itse olen lukenut useita kirjoja psykiatriasta ja sen historiasta ja joka aikakaudelle mahtuu vähintään yksi "joka muutti kaiken" eli suomeksi inhimillisti alaa.
(Tästä esimerkiksi Claes Andersson on tunnettu.)

Mutta sinähän tiedät erään joka on psykiatri.

Millään muulla (ei edes poliisilla) ole niin absoluuttista valtaa toiseen nähden. Viimeksi tänään luki lehdessä siitä kuinka viranomaisten uhreilla ei ole käytännössä lainkaan lainsuojaa.

Netistä ja kirjoista voit myös lukea asiasta.
En voi tietenkään muista psykiatreista sanoa halaistua sanaa, mutta ainakin vaimoni on ehdottoman ammattimainen alansa arvostetuimpia erikoislääkäreitä, monessa liemessä keitetty ja paljon rankkojakin "tapauksia" (sorry sanavalinta, en parempaakaan keksinyt) nähnyt. Etenkin päihdepuolella potilaat kuulemma tahtovat olla manipuloivia besserwissereitä, jotka saattavat olla uhkaaviakin, jos läääkäri ei manipuloidu kirjoittamaan rauhoittavia niin paljon kuin potilas haluaisi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat