Seuraa 
Viestejä2645

Paras keino saada vähän eloa itseeni on juoda alkoholia, sillein sopivasti. Kun ihminen vetää viinaa niin silloin nousuhumalassa alkaa dopamiinia virtaamaan aivoihin. Sen takia nousuhumala on aina niin kivaa. Tulin Tallinnan laivalta, ostin litran Viru Valgeata, pullon salmiakkiviinaa, ja lodjan Lonkeroa. Tänään vedän ton salmarin parempiin suhin.

Kun kannabista ei voi vetää niin täytyy vetää sitä alkoholia. Pääasia että jotenkin saa myrkytettyä itsensä, eikä tuntea kaameeta masista.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sivut

Kommentit (26)

Alkoholin kohdalla vaikuttava aine on GABA, joka jarruttaa keskushermoston toimintaa. Se siis lähinnä inhiboi dopamiinin toimintaa.

[size=85:2vhnq620]Monet rauhoittavat lääkeaineet kuten bentsodiatsepiinit ja barbituraatit lisäävät hermoston GABA-aktiivisuutta aiheuttaen hermoratojen toiminnan epäspesifiä, yleistynyttä hidastumista.

Bentsodiatsepiinit vähentävät myös aivojen muiden välittäjäaineiden kuten dopamiinin ja noradrenaliinin tuotantoa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Gamma-aminovoihappo[/quote][/size:2vhnq620]

deepndark
Seuraa 
Viestejä2645
Shriek
Alkoholin kohdalla vaikuttava aine on GABA, joka jarruttaa keskushermoston toimintaa. Se siis lähinnä inhiboi dopamiinin toimintaa.

[size=85:3oz6aq1f]Monet rauhoittavat lääkeaineet kuten bentsodiatsepiinit ja barbituraatit lisäävät hermoston GABA-aktiivisuutta aiheuttaen hermoratojen toiminnan epäspesifiä, yleistynyttä hidastumista.

Bentsodiatsepiinit vähentävät myös aivojen muiden välittäjäaineiden kuten dopamiinin ja noradrenaliinin tuotantoa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Gamma-aminovoihappo[/quote][/size:3oz6aq1f]...


Ai. Ainakin alkoholi vähentää dopamiinisalpaajien vaikutusta.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
deep'n'dark
Ai. Ainakin alkoholi vähentää dopamiinisalpaajien vaikutusta.Osaisitko selittää asian lääketieteellisesti? Kyllä noissa pitäisi olla se vaikuttava aine ihan sama molemmissa.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2645
Shriek
deep'n'dark
Ai. Ainakin alkoholi vähentää dopamiinisalpaajien vaikutusta.Osaisitko selittää asian lääketieteellisesti? Kyllä noissa pitäisi olla se vaikuttava aine ihan sama molemmissa.Rispedral tai Zyprexa esim. salpaa dopamiinia, mutta alkoholi alentaa niitten tehoa.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

deep'n'dark
Rispedral tai Zyprexa esim. salpaa dopamiinia, mutta alkoholi alentaa niitten tehoa.Ymmärsin kyllä tämän, mutta sen millä tavalla se sitä tehoa alentaa, olisin halunnut tietää.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2645
Shriek
deep'n'dark
Rispedral tai Zyprexa esim. salpaa dopamiinia, mutta alkoholi alentaa niitten tehoa.Ymmärsin kyllä tämän, mutta sen millä tavalla se sitä tehoa alentaa, olisin halunnut tietää.En tiiä enempää mutta yleensäkin alkoholi vähentää monien lääkkeiden vaikutusta.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

No mistä se mielihyvä sitten tulee? Sekaisin voi mennä ilman että se olisi tippaakaan kivaa. Pelkkä se sekoaminen ei tee kännistä kivaa, vaan nimenomaan jokin selittämätön hyvänolon tunne joka siinä nousuhumalassa tulee. Se hyvä fiilis tulee jo ekan jälkeen, vaikkei ole yhtään vielä sekaisin pitkään aikaan.

Hassua että silläkin on äärimmäisen suuri merkitys mielihyvän kannalta alusta asti että paljonko tietää saavansa juoda. Jos alusta asti tietää että voi juoda vain pari annosta, niin eipä se niin hienoa ole, ei se tunnu oikein miltään, vähän ehkä rentoutuu ja siinä se. Mutta jos alusta asti tietää että tappiin asti mennään niin hyvä fiilis lähtee jo ensimmäisestä. Eli ne odotukset, ja sellaiset, niiden merkitys korostuu alkoholin vaikutuksessa ilmeisesti. Pienetkin kivat ajatukset tuottaa paljon mielihyvää ja kaikki on vitun hienoa.

くそっ!

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Alkoholin suora vaikutus osuu suurimmaksi osaksi GABA-systeemiin.
Mutta alkoholi on sinällään mielenkiintoinen huume, koska sen vaikutus on niin monitahoinen ja esim olosuhderiippuvainen vaikutus reseptoreihin on outo juttu.

Kaikkihan tietävät, että on mukavampi olla kännissä jossain yökerhossa hyvällä porukalla, kuin vetää kalsarikännejä kotona.

Kaikki muut huumeet on paljon spesifimpiä.

Sinällään alkoholikin lisää dopamiinin tuotantoa, mutta epäsuorasti, se ei siis itsessään mene dopa-reseptoreihin kuten esim. kokaiini tekee.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
JuurikinNiin

Kaikkihan tietävät, että on mukavampi olla kännissä jossain yökerhossa hyvällä porukalla, kuin vetää kalsarikännejä kotona.Tjaa, itse en tiennyt. Muotoillaan tuo toisin. Jokaisella lienee oma ympäristönsä jossa känni tuntuu paremmalta kuin muualla. Minä ahdistun kaikissa baareissa ja isossa seurassa kun kännään, ja haluan kotiin. Kotona rauhassa on kivampi kännätä. Luonteesta varmaan riippuu. En ole maailman sosiaalisin ihminen mutten täysi introverttikaan. Ehkä en vaan kestä sitä hälinää ja muiden sekoilua.

くそっ!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Shriek
Ronron
No mistä se mielihyvä sitten tulee?Serotoniinista. On se tietenkin vähän tätä monimutkaisempaa, mutta juuri nyt ei enempää irtoa.Juuri nyt.. eli olet kännissä?

くそっ!

MooM
Seuraa 
Viestejä8030

http://serendip.brynmawr.edu/bb/neuro/n ... 1/Kim.html

Specific chemical messengers effected by alcohol are the neurotransmitter serotonin (5 HT), gamma-aminobutyric acid (GABA), and dopamine.

The GABA is an example of a neurotransmitter that is used as an inhibitor, where the 5 HT and dopamine can have either function of stimulating or inhibiting impulse, depending on what area of the brain it is at.

Studies have shown that after a single drink, there has been increase in concentrations of serotonin in the individual urine and blood. This 5 HT increase indicates that more 5 HT's were released at the serotonergic synapses, thus increasing 5 HT's influence on the output behavior such as emotion, mood and thinking
And because GABA neurons are located not in one specific part of the brain, the presence of alcohol inhibits many activities within the brain, influencing behavioral output.

When alcohol is inputted inside the brain, it increases the Dopamine concentrations in reward centers of the brain

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

deepndark
Seuraa 
Viestejä2645

En sitten vetänytkään salmiakkiviinaa loppuun, tyydyin pieneen määrään. Tiedän aina milloin on hyvä lopettaa ettei vedä övereitä. Tänään taas maistelen vähäsen vanhempien seurassa. En jaksa vielä lähteä kotiin, jos olis kylässä muutaman päivän vielä.

When alcohol is inputted inside the brain, it increases the Dopamine concentrations in reward centers of the brainJust - kiitti MooM tosta.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

[size=85:2fcp7mkv]The serotonin system inhibits dopaminergic function at the level of the origin of the dopamine system in the midbrain as well as at the terminal dopaminergic fields in the forebrain.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8599393[/size:2fcp7mkv]
ja kun...

MooM
Studies have shown that after a single drink, there has been increase in concentrations of serotonin in the individual urine and blood....niin kyllä luulisi, että dopamiiniaktiviteetin vähentyessä serotoniinin aktiivisuus lisääntyy. Toki skitsofreenikolla, jonka tunne-elämä on usein latistunut negatiivisista oireista johtuen, alkoholilla voi olla tasaava vaikutus. Itsellä ainakin tunnekokeminen voimistuu humalassa. Ja käsittääkseni en ole ainoa, jonka impulssikontrolli vähenee humalassa, kun taas dopamiinin olen havainnut vaikuttavan positiivisesti keskittymiseen. Sen huomaa silloinkin, jos käyttää nikotiinia humalassa.

o
Seuraa 
Viestejä1697

Mulla on levottomat jalat syndrooma RLS, pitäisi siis ilmeisesti saada lisää dopamiinia. Mitenkäs se onnistuisi helpoiten? Tähän asti oireet ovat pysyneet kurissa magnesiumilla, mutta se on ehkä enempi oireiden kontrollointia kuin syyn ratkaisua.

Tämä tuli mieleen, kun tuli vastaan tietoa siitä, että d vitamiini lisää tyrosiini hydroksylaasia ja siten ilmeisesti dopamiinin määrää, mutta onko tuo merkittävää tämän asian kannalta? Sit olis tietty l-dopa, mutta kieltääkös lääkemafia sen tilaamisen netistä? Myös paljon lääkkeitä ois kai ja esim ritalininkin pitäisi kai auttaa? Pramipexolia ilmeisesti sais lääkäriltä? Kuinkas hyvin se toimii ja onko haittavaikutuksia?

Voiko olettaa että nää kaikki agonistit toimisi?
http://en.wikipedia.org/wiki/Dopamine_agonist

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat