Seuraa 
Viestejä140

Juuri päättynyt Dohan kokous jatkoi ainakin Floppenhagenista alkanutta turhanpäiväisten tilaisuuksien sarjaa joiden hiilijalanjälki lienee lopputuloksia suurempi. Ilmastonmuutoksen vastustus perustuu edelleen toiveajatteluun. Suuret saastuttajat vähät välittävät päästöjen pienentämisestä silloin kun se nähdään talouskasvun hidastajana. Lopputulemana oma ennusteeni on että vuosisatamme aikana ilmasto lämpenee 2-4 astetta siitä aiheutivine oheisvaikutuksineen.

Mitä sitten Suomessa(kin) voitaisiin tehdä jos tosiasiat tunnustetaan ja realistinen kehityskuva otetaan lähtökohdaksi?

Nykyisin päähuomion saavat lopputuleman kannalta turhat kokoustelut ja julkilausumat. Näiden tilalla mielelläni näkisin tiiviin kansainvälisen yhteistyön ilmastonmuutoksen etenemisvauhdin ja vaikutusten päivittämisessä. Suomessa kokonaisuuteen liittyvän suunnittelun lähtökohtana tulisi olla realistinen kehitysennuste ja miten se vaikuttaa valittaviin politiikkaohjelmiin kuten esimerkiksi suhtautumisessa odotettavissa oleviin ilmastopakolaisiin tai geenimuuntelun avulla luotaviin kestävämpiin kasvilajikkeisiin.

Ilmastonmuutos merkitsee myös mahdollisuuksia. Talouskasvu syö väheneviä raaka-ainevaroja joten olemassaolevien materiaalien tehokkaampi käyttö, uusien materiaalien kehittäminen, jalostus ja jakelu lienevät kasvava markkina. Samaa voi sanoa kaikesta uusiutuvaan energiaan liittyvästä kehitystyöstä ja tuotteistamisesta. Mielestäni valtion tulisi tehdä merkittävä tasokorotus alan perus- ja soveltavaan tutkimukseen.

Esittämäni inhorealistinen lähestymiskulma siirtäisi painopistettä ilmastonmuutoksen päivittelystä ja keinotekoisista päästöjen rajoittamisesta ilmastonmuutoksen hyödyntämiseen bisneksessä. Suomessa kyllä osataan tehdä säädöksiä asiaan kuin asiaan mutta maasta puuttuvat innovaatiot ja/tai niiden kaupallinen hyödyntäminen ja sitämyöten työtä ja vientituloja. Sitä paitsi villi arvaukseni on että oli lähestymiskulma nykyinen tai esittämäni niin ilmaston kannalta lopputulos lienee molemmissa sama mutta kansallisesti painopistemuutos turvaisi hyvinvointivaltion perustaa.

Olen bloggari jonka kiinnostuksen kohteita ovat konfliktit ja tarinoiden toinen puoli, alueista huomioni saavat Balkan, MENA ja erityisesti Serbia sekä Israel. Pääblogini on Conflicts By Ari Rusila (http://arirusila.wordpress.com). Olen myös käynnistänyt Ariel -sivuston, joka taustoittaa Israelin politiikkaa, puolustusta ja yhteiskuntaa (pl uskonnolliset teemat) suomen kielellä.

Kommentit (5)

Hyvä näkökulma, mutta pelkäänpä että business on ollut jo aikaa sitten valmiina, öljy-yhtiöt nousivat ilmastonmuutoksen varjolla kuivalle maalle oikein tosissaan, lähinnä tropiikkiin. Myös meidän Neste Oil. Vaikka pidettiin vaikeana saada menemään läpi sademetsän polttamista suomalaisen auton tankissa, niin nythän on Nesteen "Pro-Dieselissä" palmuöljyä mukana. Neste teki maailman suurimman biodieselin tuotantolaitoksen Singaporeen, eli Borneon, Sumatran ja Malesian öljypalmu viljelmien kultaiseen kolmioon, ennenhän tuo oli diversiteetin ja sademetsien kultainen kolmio...
Ilmastonmuutos on erinomaisesti mielestäni käännetty business elämän voitoksi. Periaatteessa suurin osa perinteisestä luonnonsuojelusta on saatu häivytettyä pois ja luonnon itseisarvoa alennettua merkittävästi. Kaikki lasketaan hiilidioksidissa ja luonnonmetsät ovat ongelma kun ovat (eivät tietenkäään oikeasti ole) hiilineutraaleja ja niiden korvaaminen biopolttoaineviljelmällä on tullut hyväksyttäväksi asiaksi. On pöyristyttävää että suomalainen öljy-yhtiö voi olla sadmetsien tuhoamisessa mukana ja vielä väittää että asialla on jokin positiivinen vaikutus. Edes kasvihuonekaasujen kannalta touhu ei ole kestävällä pohjalla, saatikka sen suhteen että luonnonmetsät häviävät ja pienvesistä diversiteetti katoaa, maa menee korporaatioiden haltuun jne.
Ilmastonmuutos business on pahin luontoa kohtaava katastrofi, ilmastonmuutos itsessään on sen rinnalla täysin mitätön vaikutuksiltaan.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9462

Tuolla "Geologia, maa, meri ja ilma" -osiossa ilmastomuutoksesta on monta ketjua. Tuolla yllä olevat asiat/julistukset on siellä taidettu käsitellä moneen kertaa.

Varalta kuitenkin ilmoitan, että olen tyytyväinen, jos sattuu lämpiämään taas välillä. Näinhän on käynyt ennenkin ja oli paljon mukavampaa. Oluttynnyrin tammilaudatkin pystyi hakemaan metsästä Tampereen korkeudella.

Hiilidioksidikin saisi lisääntyä. Kasvu paranisi ja saattaisi jopa hidastaa/pysäyttää aavikoitumista. Fossiiliset kannattaakin polttaa pois. Ne ovat vuosimiljoonien aikana varastoituneet pois kierrosta ja luonto köyhtynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reifengas
Seuraa 
Viestejä3776

Bisnes on valmiina.

Diskonttaus keksittiin jo Rooman valtakunnassa. Mahdollisesti aikaisemminkin, mutta kun säilyneitä dokumentteja ei ole.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat