Seuraa 
Viestejä45973

Miten me tällä palstalla?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Ei kai noissa ole montakaan puoluetta, joita en voisi äänestää (jos äänestäisin) nykyisin, jos linjanvedot miellyttävät. Joitakin kohtaan tunnen ehkä enemän vastenmielisyyttä, kuin toisia. Nykyisin ihmiset vaihtelevat puoluettaan ennemmän kuin ennen. Voiko edes mistään vakaumuksesta puhua?

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puuttuu vapaa valinta. Ei kaikki ihmiset noita puolueita kannata. Voi sympatisoida jonkun puolueen kanssa, mutta ei kuitenkaan varsinaisesti kokonaisuudessaan kannata puoluetta.
Jotta en äänestänyt.

Aweb
Nuo kaikki ovat enemmän tai vähemmän perseestä.

Niin ovat, ja se onkin suurin este minkäänlaisen vakaumuksen muodostamiselle.
Poliittisia periaatteita saattaa olla, mutta vakaumuksellisuus poliittisissa asioissa on samaa, kuin antaa jonkun toisen tehdä päätökset puolestasi.
Poliittinen kenttä tarvitsisikin enemmän ihmisiä ihmisten asialla, ja vähemmän toimintaa puolueiden asioilla.
Tietenkin on hyvä, että on puolueita hoitamassa laajoja asiakokonaisuuksia, joihin yksittäisten ihmisten on vaikeata ottaa edes kantaa, mutta jollain konstilla näiden puolueitten muuttuminen institutioiksi olisi voitava estää, ja kilpailutilanne on nähdäkseni ainoa keino.
Nykyisellään puolueiden tarjonta on muuttunut kautta poliittisen kentän niin samankaltaisiksi, että pieni tuuletus olisi jo paikallaan.
Yhdysvaltain vaalisysteemi voisi sopia meillekin, siinä valitaan vaalipiireittäin ihmisiä edustamaan vaalipiirin ihmisten asiaa, ja ellei homma luonnistu, samainen vaalipiiri voi äänestää ehdokkaansa uusiksi.
Varsinainen vaalitaistelu käydäänkin tämän vaalipiirin edustajuudesta.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Aweb
Nuo kaikki ovat enemmän tai vähemmän perseestä.
Auttaisiko, jos lueteltaisiin lisää puolueita vai onko kaikki puolueisiin liittyvä syvältä?

Vierailija
Sepi
Aweb
Nuo kaikki ovat enemmän tai vähemmän perseestä.
Auttaisiko, jos lueteltaisiin lisää puolueita vai onko kaikki puolueisiin liittyvä syvältä?

Voidakseen toimia politiikassa ja saadakseen ensimmäistäkään edustajaa eduskuntaan saati hallitukseen, puolueen täytyy olla valmis radikaaleihinkin kompromisseihin. Tästä syystä ristiriidaton ympäristöliike poliittisessa, demokraattisessa kentässä on vielä maailman nykytilanteessa mahdottomuus. Koska minun katsantokannastani tällaisen puolueen olemassaolo ja toimintakyky olisi kaikkein tärkeintä, homma on täysin perseestä niin kauan kuin tuollainen ei voi mitenkään toteutua.

Olen aiemmin kannattanut vasemmisto/vihreitä mutta huomattuani että kaikki mielipiteeni eivät käy yksiin puoluejohdon määrittelemän linjan kanssa olen päättänyt olla poliittisesti sitoutumaton. Varsinkin joidenkin vihreiden kannanotot ovat välillä pistäneet mietityttämään. Jos joku yksittäinen henkilö tai puolue esittää toteuttamiskelpoisia ideoita jotka vastaavat minun omaa ideologiaani annan tukeni heille. Poliittinen sitoutuminen on kahlitsevaa.

Vähän on enempi nyt valinnan vaikeutta. Tulen ehkä äänestämään useita puolueita. (Antakaa joku ruotsalaisillekin ääni. Säälistä edes.)

En oikein ymmärrä miksi lisäsit pienpuolueista, siis todella pienistä puolueista, vain liberaalit.

En kannata mitään, mutta lähinnä liberaali, tärkeillä varauksilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat