Seuraa 
Viestejä45973

Hei

Väitän, että rodullista älykkyyttä ei voi mitata ilman yhteiskunnallista kontekstia.
Väittämäni perusta on se, että ihminen kasvaa ihmiseksi kasvaessaan ihmisen kulttuuriin.
Kulttuuri kehittyy koulimalla mieliä toimimaan paremmin kyseisen kulttuurin kontekstissa. Näin älykkyys kasvaa kulttuurin sisällä paremmin vastaamaan sen kulttuurin käsitystä älykkyydestä, joka sitä mittaa.

Tällä hetkellä älykkyysmittareita dominoi länsimainen käsitys käsitykseen älykkyyden matemaattis- luonnontieteellisestä luonteesta.Voisiko sanoa, että mittarit ovat melkolailla psykopaattisia, sillä tunneälyllä ei viisari värähdä.
Mittauksiakin on tehty vuosisatojen kuluessa monella tapaa. Esimerkiksi Brittiläiset mittasivat ihmisyyttä sen mukaan kuinka hyvin Tulimaan asukkaat osasivat käyttää posliiniastiastoa. Tulos oli ihmisyyden kannalta huono.
Nykytestit ovat säädetty siten, että yleissivistys ja kokemukset matemaattis luonnontieteellisistä aiheista, ja vaikkapa java -ohjelmoinnin broblematiikasta nostavat älykkyyttä kummasti.

Väitän, että älykkyystestit korreloivat koulutustason ja yhteiskuntarakenteen kanssa enemmän kuin varsinaisen älykkyyden. Lukutaidotonkin voi nimittäin olla erittäin viekas ja tehokas tappaja, kauppamies, hallitsia jne. Mitä primitiivisempi kulttuuri on, sitä vähemmän matemaattis luonnontieteellisellä älykkyydellä on merkitystä menestyksestä kyseisen kulttuurin sisällä.

Yhteiskuntarakenteesta

Yhteiskunnan sisäinen koheesio ja toimivuus on tärkeä menestystä selittävä tekijä.

Kiinan menestys perustuu koheesioon. Kulttuuri on yhtenäinen, Yhteiskunnallisia sääntöjä noudatetaan. Rikollisuus on perustasolla vähäistä. Perheet ja dynastiat pysyvät yhdessä. Ja unohtamatta erästä tärkeimmistä asiata, kiinalaiset eivät ole persoja uskonnollisille yhteiskuntarakenteita hajoittaville liikkeille.
Vuosituhansien sotainen historia on koulinut kiinalaisen mielen sosiaaliseksi tehopakkaukseksi, joka kunnioittaa perhettä, sosiaalisia normeja ja käyttäytymissääntöjä. Kiinalaisuus on absorboinut tuhansia rinnakkaisia kulttuureja ja tapoja osaksi kiinalaisuutta. Asutus ja muinaiset matkustusreitit ovat vakiintuneet ja sallivat siten toimivat keskushallinnon joka puolestaan vahvistaa yhtenäiskulttuuria. Paikalliset uskonnot ovat rauhanomaisia ja korostavat sosiaalista yhteiseloa, sekä auktoriteetin kunnioutusta.
Moraaliset arvot ovat muutoin melkoisen löyhiä, mutta ne korostavat perhettä ja kunnioitusta yhteiskunnallisia tapoja ja arvoja kohtaan. Suurinpiirtein kaikki muu on sallittua.

Jos verrataan Kiinan yhteiskunnallista tilaa Kongoon. No, jokainen tietää missä jamassa Kongo on.

Haluan esittää vielä yhden tärkeän huomion afrikkalaisista yhteiskuntarakenteista. Esimerkkini tulee Tanzaniasta. Väitän, että Tanzaniassa perheet ovat, jos mahdollista, vieläkin rikkonaisempia kuin Suomessa ja Venäjällä.
Monissa afrikan valtioissa se ainoa luja sidos yhteisöllisyyteen ja yhteiskuntaan on oma perhe ja siitäkin puuttuu isä. Perheitä ja sukuja kannattelee suuressa osassa afrikkaa naiset, ja vain naiset!
Miehillä ei ole henkisiä, eikä sosiaalisia velvoitteita pitää huolta perheistään. Niinkin tapahtuu, mutta jos ei tapahdu, se ei ole miehen vika eikä yhteisö tuomitse miestä joka valitsee uuden naisen.
Naisten lojaalisuus perhettä kohtaan puolestaan lähentelee jotakin käsittämätöntä. Heidän lojaalisuutensa on absoluuttinen välttämättömyys, jotta lapset, lähiomaiset ja suku selviävät hengissä.

Monissa afrikkalaisissa valtioissa yhteiskunnallinen integraatio, koheesio ja yhteen hiileen puhaltaminen loppuu tasan tarkkaan juuri siihen, että naisten muodostamaa ydinperhettä pidetään kasassa. Tuon ydinyksikön jälkeen alkaa täydellinen luottamuspula yhteiskunnan kaikkia muota osapuolia kohtaan, alkaen ystävistä, päätyen hallitukseen ja virkavaltaan.

Laajennettuna tämä tarkoittaa sitä, että yhteiskunnallinen toiminta kaatuu luottamuspulaan. Koska et voi luottaa kehenkään, eivätkä yhteisesti päätetyt sopimukset, tai päämäärät pidä. Kun et voi luottaa alaisiisi,liikenteeseen, sopimuksiin, rahaliikenteeseen ja niin edelleen, yhteiskunta lakkaa yksinkertaisesti toimimasta. Syntyy sosiaalinen viidakko jossa kaikki ovat vihollisia. Tarvitset lähes jakomielitautista viisautta sosiaalisissa taidoissa, sillä joudut jatkuvasti näyttämään luotettavalta ja luontevalta samalla kun arvioit kuinka pahasti sinua petetään ja miten itse aiot pettää.

Sosiaalisten siteiden ja yhteiskunnallisten rakenteiden totaalinen puutos näkyy sitten suoraan varallisuudessa ja koulutuksessa, sekä älykkyyden kannalta tärkeän ravinnon saannissa. Tätä myötä matemaattis luonnontieteellinen älyykkyysosamäärä laskee ja kierre jatkuu.

Ja nyt palaan alkuperäiseen väittämääni. Kulttuurin säännöt ajavat alas afrikkalaista matemaattis luonnotieteellistä älykkyysosamäärää, ei geneettinen perimä.

Samat kulttuurin säännöt vaikuttavat käyttäytymiseen myös afrikan ulkopuolella ja ainoastaan sukupolvien kuilu voi opettaa ulos kulttuurin sisäistämistä pahoista tavoista.

Suomi ja Kiina. Kiinalaiset nuoret ovat ihan yhtä rajuja kuin länsimaalaiset, myös juopottelussa. Vandalismi kuitenkin puuttu. Leikkikenttien kuntoilulaitteita ja muita paikkoja ei hajoteta. Sitä ei vain tapahdu. Paikoista ei välitetä, mutta ei niitä tuhotakaan. Paikkojen sotkemista, tai tuhopolttoja ei myöskään tapahdu.

Suomalaisuuteenkin on rakentunut sisään kulttuurisia käyttäytymismalleja, joita siinä ei tarvitsisi olla. Kuitenkin esimerkiksi veneet ja veneissä olevat tarvikkeet saavat olla yllättävänkin rauhassa laituripaikoillaan. Kiinassa tämä irtaimisto häviäisi veneistä välittömästi ilman vartiota.

Mitä mieltä?
(sorry, en jaksa nyt editoida..)

Sivut

Kommentit (20)

Klassista "liberaalien" tabula rasa ajattelua.

Koko viestisi perustuu henkilökohtaiseen spekulaatioon, mistä ei ole juurikaan tieteellistä näyttöä, sensijaan päinvastaisesta että roduilla olisi geneettisiä eroja älykkyydessä johon kulttuurilla ei ole mitään vaikutusta, löytyy toki paljon.

Sellainen maa millainen kansa.

Toki on mahdollista että mustasta rodusta erilaisen kulttuurin myötä kehittyisi ennenpitkää yhtä älykäs kuin kiinalaisista vaikka, sillä edellytyksellä että seksuaalivalinta suosisi älykkäitä - täten fiksuimmat saisi siis eniten jälkeläisiä ja älykkyyttä lisäävät mutaatiot lisääntyisi geeniperimässä.

Heh.
Väitätkö ettei ravinnolla ole vaikutusta älykkyyteen? Aika huonoa argumentointia.

Kysymyksessä on sosiobiologiasta johdettu hypoteesi. Esimerkeillä valotetaan kulttuurieroja. Pääpointti on siinä, että jokaiseen kulttuuriin sisältyy hyviä ja huonoja osasia, jotka kasvavat suuremmaksi kuin yksityishenkilön älykkyys.

Älykkyys on tietenkin luontaista, mutta sen mittaaminen riippuu mittavälineestä. Ilman koulutusta Einstein olisi menestynyt hienosti, mutta ei hän suhteellisuusteoriaan olisi päätynyt. Jos matkustamme vaikkapa Rooman aikakauteen, olisi nykyiset älykkyystestit naurettavia.
Kulttuurilla on siis ratkaiseva merkitys älyn koulimisessa sellaiseksi, että se vastaa nykynormejamme. Tässä mielessä älykkyystesti on edelleen brittiläinen posliiniastiasto.

Kulttuuri on sosiaalinen normisto. Joka sen parhaiten taitaa, menestyy, vaikka itse normisto sisältäisi joissain toisissa yhteyksissä turhia taitoja ja tapoja.

En oikein voi kuvitella miten esimerkiksi kiinassa voisi tehdä kattavaa älykkyysmittausta, koska koulutustaso ratkaisee ymmärtääkö mistä testissä ylipäätään on kysymys. Tulos on ihan mittaajasta kiinni.

Ja öhm, geneettisiä eroja, jotka vaikuttavat älykkyyteen..
Perimä tietenkin vaikuttaa älykkyteen, mutta en ole tiennytkään, että on pystytty selvittämään mikä osa perimää. Jos näin olisi, olisi älykkyyskeskustelu pois päiväjärjestyksestä.
.......

Koska ainakin kyseinen kommentoija näyttää tuntevan vähän sosiobiologiaa, esitän universaalisti nisäkkäitä koskevan esimerkin "kulttuurin" suhteesta menestykseen.

Jokaisella yhteisöllisellä lajilla on kommunikaatiokeinonsa. Niin myös Ronsuilla.

Salametsästyksen takia norsuvauvoja jää jatkuvasti orvoiksi. Niitä hoivataan eläintarhoissa, joista ne pyritään kokoamaan laumoiksi jatkamaan villiä elämää.

On kuitenkin havaittu, että orponorsujen laumat menestyy huonommin kuin villinorsujen laumat. Onko orpous tehnyt norsuista vähemmän älykkäitä? Ei tietenkään, vaan orponorsut eivät ole oppineet norsun elämää norsujen kultuurissa. Ne eivät kommunikoi, eivät ymmärrä toisaan, joten laumat hajoavat ja yhteistä päämäärää ei ole.

On tutkittu (huom, ei tabularasa -ajatuksen virtaa), että orponorsulauma kommunikoi keskenään huomattavasti vähemmän kuin villinorsulauma.

Laitetaan nyt tarhallinen lapsia eristyksiin 20 vuodeksi. He kommunikoivat aivan varmasti, mutta ei tavalla joka on meille tuttua, vaan uusilla säännöillä.
Sinusta he voivat vaikuttaa tyhmiltä, kun eivät ymmärrä tähtitieteestä. Kun seuraava sukupolvi saa hyvä koulutuksen onkin asia toisin.

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kontenneuker
Seuraa 
Viestejä159

Kuinkas tärkeää tuo omega 3n saati sitten on aivojen kehitykselle? Onko suuria eroja populaatioiden välillä?

Ehkäpä homo sapiens alkoi lajiutumaan isopäisemmäksi alueilla jossa kalaa on ollut säännöllisesti tarjolla varhaisen kivikauden metodeilla. Esim voimakas vuorovesi-ilmiö takaa säännöllisen ruokakorin merenelävien muodossa.

Jahah taas se tabula rasa pukkaa kehiin. Oletetaan että kulttuuri on tullut tyhjästä eikä ihmisistä ja vaikuttaa ihmiseen, muokaten kaltaisensa. Olisiko tämä television luoma harha, siinähän lähetys ruulaa täysin sisällön!
Ihmispopulaatio on luonut kulttuurisa ja yksilöt toistavat sitä hiljaa muuntaen, mutta sen taso yleensä säilyy kiitos yksilöiden jotka ovat perineet ominaisuuksiaan edellisiltä.

Yllämainittu omega3 lähestymistapa on mielenkiintoinen, koska ravinnolla on suuri merkitys aivojen kehitykseen.

Tabula rasa -kommentti on tyhmä ja ylimielinen eikä ota huomioon, pätevää älykkyyden mittaria ei ole, saatikka että ravinto vaikuttaa älykkyyteen.

Lue ylemmät kirjoitukseni esimerkiksi norsuista. . Olet kulttuurisi kasvatti ja niin sisällä siinä ettet pysty sisäistämään antamaani tietoa, ennen kuin joku tiedeautoriteetti näin jyrähtää.

Kappas. Samalla tavalla toimivat myös simpanssit. Uudet tavat eivät leviä laumassa, ennen kuin niiden levittäjästä tulee lauman johtaja. Luokittelen sinut laumaeläimeksi, joka toistaa jo tässäkin ketjussa toistettua.

Vierailija
Ungerni
Yllämainittu omega3 lähestymistapa on mielenkiintoinen, koska ravinnolla on suuri merkitys aivojen kehitykseen.

Tabula rasa -kommentti on tyhmä ja ylimielinen eikä ota huomioon, pätevää älykkyyden mittaria ei ole, saatikka että ravinto vaikuttaa älykkyyteen.

Lue ylemmät kirjoitukseni esimerkiksi norsuista. . Olet kulttuurisi kasvatti ja niin sisällä siinä ettet pysty sisäistämään antamaani tietoa, ennen kuin joku tiedeautoriteetti näin jyrähtää.

Kappas. Samalla tavalla toimivat myös simpanssit. Uudet tavat eivät leviä laumassa, ennen kuin niiden levittäjästä tulee lauman johtaja. Luokittelen sinut laumaeläimeksi, joka toistaa jo tässäkin ketjussa toistettua.
Öö, tota. Nii...

Tabula rasa -kommentti on tyhmä ja ylimielinen eikä ota huomioon, pätevää älykkyyden mittaria ei ole, saatikka että ravinto vaikuttaa älykkyyteen.

Lue ylemmät kirjoitukseni esimerkiksi norsuista. . Olet kulttuurisi kasvatti ja niin sisällä siinä ettet pysty sisäistämään antamaani tietoa, ennen kuin joku tiedeautoriteetti näin jyrähtää.

Kappas. Samalla tavalla toimivat myös simpanssit. Uudet tavat eivät leviä laumassa, ennen kuin niiden levittäjästä tulee lauman johtaja. Luokittelen sinut laumaeläimeksi, joka toistaa jo tässäkin ketjussa toistettua.


Niin ihan rohkea väite, mikään tieteellinen tutkimus ei kuitenkaan erityisesti tue väitettäsi, saati en näe miten laumakäyttäytyminen vaikuttaisi älykkyyteen. Etelä-Korea ja P-korea:n yhteiskuntamalli on täysin erilainen mutta koska kummankin maan asukkailla on korkea keskiarvo IQ niin kummatkin maat on suht menestyneitä, P-korean kanssa menestyksellä tarkoitan lähinnä maan armeijan tasoa, teknologia osaamista ym. vaikka maan elintaso alhainen onkin johtuen yhteiskuntajärjestelmästä (mihin vaikutti mm. NL:n hajoaminen)

https://sites.google.com/site/philoclubksu/club-info/topics/oct25thethic...

http://en.wikipedia.org/wiki/Minnesota_Transracial_Adoption_Study

Käsittääkseni se menee suunnilleen näin:

Ashkenazi Jews 115?
NE Asians 105
US Whites 100
European Whites 90-104 (varies widely)
SE Asians 89-99 (varies widely)
Mizrachi Jews 90
Near East 90
Hispanics 77-93 (varies)
Island SE Asians 79-87 (varies)
Melanesians 87
Polynesians 87-90 (varies)
Micronesians 87
Western Blacks 86-87
Arabs 79-87 (varies)
Central Asians 85
Aborigines (50% White) 85
South Asians 79-83 (varies)
Caribbean Blacks 82 (varies 62-109)
African Blacks 75 (varies 43-91)
Papuans 64
Aborigines (pure) 62
Pygmies (lower than Aborigines)
Bushmen (lower than Aborigines)Yleistä suositeltavaa luettavaa aiheeseen liittyen:

Hereditary Genius (1869) by Francis Galton
Race (1974) by John Baker
The Bell Curve (1994) by Richard Herrnstein and Charles Murray
Race, Evolution and Behavior (1995) by J. Philippe Rushton
The G-Facor – General Intelligence and its Implications (1996) by Chris Brand
The g Factor: The Science of Mental Ability (Human Evolution, Behavior, and Intelligence) (1998) by Arthur Jensen
Race Differences in Intelligence: An Evolutionary Analysis (2006) by Richard Lynn
Understanding Human History (2007) by Michael Hart
Intelligence: A Unifying Construct for the Social Sciences (2011) by Richard Lynn & Tatu VanhanenBlogeja aiheeseen liittyen:
http://occidentalascent.wordpress.com/
http://robertlindsay.wordpress.com/

Btw, it’s funny how whites with low IQ’s just seem dull. Yet blacks with low IQ’ can be pretty damn funny and witty in conversation, often incredibly so. I’m not sure how to explain that.

Many people have noticed this, and it’s another one of those unexplained conundrums that no one can figure out very well.

Race realists offer the unhelpful rejoinder that low IQ Whites have genetic problems that make them seem weird, but low IQ Blacks are just normal. This doesn’t seem to make a lot of sense on the face of things, and seems like one of those just so answers these guys like to conjure up. There’s no reason why an 85 IQ Black and 85 IQ White could not be compared on various matrices. Same goes for a 67-70 IQ Black or White. In some important ways, they are simply identical.

It’s often been remarked that Whites with IQ’s of 85 or so seem quite stupid, while Blacks with IQ’s of 85 or so don’t seem nearly as stupid as a White with an IQ like that. I don’t have an explanation for that other than extroversion and high verbal memory scores in Blacks. Furthermore, low IQ Blacks seem to be able to survive quite well. Look at Africa with IQ’s of 67. Somehow they survive on IQ’s on IQ’s like that, so they are adaptive.

Your average White with an IQ of 67 cannot work and needs to be supported by the state and often needs to live in residential housing. They are typically not allowed drive and are often discouraged from marrying.

Black people just seem to know how to survive.

But this is also true of more primitive folks with low IQ’s in Papua New Guinea, etc. Their IQ’s are 64, but they have formed highly complex societies that work quite well on an adult level. Same with pre-contact Aborigines. They made it work.

I can’t see putting a bunch of 62-64 IQ Whites on an island somewhere and seeing if they can develop some sort of society. They’d probably die out quickly even with a lot of help.

In this sense, primitive folks, despite their dismal IQ’s, are quite adaptive in a way that White American retards simply are not.

I’m very uncomfortable with calling Africans, Papuans, Pygmies and Aborigines retards.

It is on questions like these that the “what is intelligence?” guys may be onto something.


Hyvä blogaus aiheesta.
http://robertlindsay.wordpress.com/category/raceethnicity/race-realism/p...

Juoni
Oletko Vapaatyyli lukenut tuon Understanding Human Historyn? Jos niin oliko
antoisa?

Itselläni ollut jo tovin lukulistalla.


Itsehän luen lähinnä vain suomenkielistä kirjallisuutta, mitä on aiheesta itseasiassa varsin hyvin suomen kirjastoissa, viime aikoina esim.
Tatu Vanhanen- Globaalit ongelmat - mikä käsittelee statistiikkaa, monietnisyyttä ja eri valtioiden toimivuuden ja IQ:n yhteyttä.
Yrjö Ahmavaara - Tatu Vanhanen- geenien tulo yhteiskuntatieteisiin - vähän vanhempi teos aiheesta kun toisestakin geeneihin, käyttäytymiseen, evoluutioon ja rotuihin liittyen

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä513

Niin. Miten selviäisi suomalaisen yliopiston professori Sahelin aavikolla jos hänen täytyisi aloittaa kaikki tyhjin käsin? Olisiko monikymmenvuotisesta kokemuksesta kalvonkääntämisestä avuksi?

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä513

Niin. Miten selviäisi suomalaisen yliopiston professori Sahelin aavikolla jos hänen täytyisi aloittaa kaikki tyhjin käsin? Olisiko monikymmenvuotisesta kokemuksesta kalvonkääntämisestä avuksi?

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

suolakaivos
Niin. Miten selviäisi suomalaisen yliopiston professori Sahelin aavikolla jos hänen täytyisi aloittaa kaikki tyhjin käsin? Olisiko monikymmenvuotisesta kokemuksesta kalvonkääntämisestä avuksi?

Niin siksi ideaalia olisikin että esim. länsimaihin tai aasian maihin ei otettaisi esim. IQ 62 pygmejä kovin suurissa määrin johtuen heidän "erilaisesta älykkyydestä" heillä olisi vaikeuksia sopeutua länsimaiseen elintapaan, siinä missä meidän likinäköisillä ja fyysisesti heikolla proffilla olisi vaikeuksia sopeutua heidän elintapaansa.

Toisaalta suurin syy afrikkalaisten vaikeuksiin ja korkeaan rikos-asteeseen länsimaissa kuin omissakin maissa johtunee ennemmin muista asioista kuin IQ:stä.

Young Black males have higher levels of active testosterone than European and Asian males. Asian levels are intermediate to Blacks and Whites, but Asians have lower levels of a chemical needed to convert testosterone to its active agent, so effectively they have lower levels. Androgen receptor sensitivity is highest in Black men, intermediate in Whites and lowest in Asians.

US Blacks have the highest rate of prostate cancer on Earth, and the levels in African Blacks may be just as high.

Blacks do not retain high testosterone throughout life.

Blacks have much higher testosterone levels than Whites from age 7-24. After 24, the difference starts shrinking, and by the early 30′s, it is gone. In later years, White men have higher testosterone than Black men. This makes it very difficult if not impossible to explain differing behavioral variables, including higher rates of crime and aggression, in Black males over the age of 33 on the basis of elevated testosterone levels.

Higher testosterone levels are linked to violent behavior. High testosterone results in lower IQ in males but better fighting and mating skills. Interestingly, the black male IQ is 83 and black female IQ is 87.

Assuming that higher Black testosterone levels are a causative agent in Black crime, aggression and lowered IQ, experimental interventions could be tried: two pills – first one pill to lower testosterone to Black fetus’s brains by 20%, and possibly another pill to lower Black infant testosterone by 20% – could be beneficial. Such an intervention could possibly raise Black male IQ and decrease Black male crime.
http://robertlindsay.wordpress.com/category/raceethnicity/race-realism/p...

z
Seuraa 
Viestejä2918
suolakaivos
Niin. Miten selviäisi suomalaisen yliopiston professori Sahelin aavikolla jos hänen täytyisi aloittaa kaikki tyhjin käsin? Olisiko monikymmenvuotisesta kokemuksesta kalvonkääntämisestä avuksi?Jossain nykyisen Zimbabwen alueella asui ennen "valkoisten riistäjäkolonialistien" tuloa luokka muutama satatuhatta "erilailla älykästä" alkuperäisasukasta. Tyhmien, ylimielisten ja paikallisia oloja ymmärtämättömien valkoisten viljelijätollojen hölmöjen ja epätoivoisten toilailuiden seurauksena karu maa alkoi kantaakin sen verran hedelmää, että Rhodesian väkiluku nousi reiluun 10 miljoonaan ja maa oli eteläisen afrikan suurimpia maataloustuotteiden viejiä.

Onneksi riistäjistä päästiin eroon ensin itsenäistymällä ja sitten takaisinottamalla valkoisten ryöstämät maat. Nyt Zimbabwe onkin kaikkien leopardisuikkien isän johdolla palaamassa alkuperäiseen kestävään ja oloihin sopeutuneeseen älykkääseen afrikkalaiseen elämän muotoon - elintarvikkeiden vienti on jo aikoja sitten kääntynyt tuonniksi ja puutteeksi - ja eiköhän parin nälänhädän, velkakriisin ja hyperinflaation jälkeen väkimääräkin saada taas sinne miljoonan alle.

Koska tottahan on, etteivät käytännön elämässä oikeasti tyhmät valkoiset voi mitenkään päräjät Afrikan oloissa sinne sopeutuneita oikeisti viisaita mustia paremmin...

zz

z
Seuraa 
Viestejä2918
Ungerni
Hei

Väitän, että rodullista älykkyyttä ei voi mitata ilman yhteiskunnallista kontekstia.
Väittämäni perusta on se, että ihminen kasvaa ihmiseksi kasvaessaan ihmisen kulttuuriin.
Muuten tästä keskustelunavauksesta ei voi taas sanoa kuin voi takamuksen suti - taas näemmä lähetään menemään samaa postmodernia relativistista kukkua satojen sivujen verra.

Aloittajalta voisi kysyä ihan aluksi, että mitens kun rotujen välisistä adoptioista kootut tilastot ovat täysin ristiriidassa aloitusviestin sanahelinän kanssa?

zz

suolakaivos
Niin. Miten selviäisi suomalaisen yliopiston professori Sahelin aavikolla jos hänen täytyisi aloittaa kaikki tyhjin käsin? Olisiko monikymmenvuotisesta kokemuksesta kalvonkääntämisestä avuksi?Ei tietysti mitenkään. Mutta jos hän (oletetaan että hän on fyysisesti hyväkuntoinen) kulkisi muutaman vuoden khoisan-ryhmän osana niin eivätköhän ne selviytymistaidotkin tulisi opittua. Toisaalta eipä professorimme selviytyisi Suomenkaan luonnossa jos joutuisi aloittamaan siellä kaiken tyhjin käsin eikä moderneja apuvälineitä olisi käytössä.

Mutta kyllä khoisanillakin olisi pahoja sopeutumisvaikeuksia jos hänet tempaistaisiin moderniin suurkaupunkiin ja minkäänlaista kotouttamista tai tukea ei olisi saatavilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat