Seuraa 
Viestejä739

Lopullinen vastaus on [size=200:1ds0h838]42 [/size:1ds0h838]

Sivut

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reisimasa
Seuraa 
Viestejä406
jussipussi
lindsju
Lopullinen vastaus on [size=200:1vgbql9c]42 [/size:1vgbql9c]Mitä niiden kanssa tehdään jotka ei kysy?Vastaus kysymykseesi lienee 42.

My feeling always is, if I thought of it, somebody else has thought of it

GodVSGod
Seuraa 
Viestejä133

Elämä on kosmisessa mittakaavassa merkityksetöntä. Biologisessa mielessä elämän tarkoitus on hengissä säilyminen ja lisääntyminen. Filosofisessa mielessä elämän tarkoitus on se, jonka yksilö omalle olemassaololleen antaa.

Miksi maailmankaikkeus yli päätään on olemassa? Noh, kun sen nyt melko luotettavien empiiristen havaintojen mukaan on todellakin mahdollista olla olemassa, niin miksi se sitten ei olisi.

lindsju
Seuraa 
Viestejä739

Prisma Studio: Saatamme tietämättämme elää tietokonesimulaatiossa

Jokaisella ihmisellä on muistoja elämästään. Ensimmäinen koulupäivä, lapsuuden lempilelu, äidin käyttämän käsirasvan tuoksu ja eilinen lounas. Mutta entä jos kaikki muistomme ovatkin meidän mieliimme syötettyä tietoa, eikä mitään ole todellisuudessa tapahtunut? Entä jos olemme vain pelihahmoina tietokonesimulaatiossa, joka käynnistettiin viime tiistaina?

Kuulostaa scifi-tarinalta, mutta saksalaisessa Bonnin yliopistossa tutkijat ovat havainneet, että tarpeeksi todellisuutta vastaava tietokonesimulaatio on mahdollista rakentaa. Keinotodellisuus ei olisi täydellinen, mutta tarpeeksi hyvä, kun se luodaan riittävän kehittyneellä supertietokoneella.

Ainoa keino havaita, olemmeko simulaation uhreja, on törmätä johonkin ohjelmoinnin rajoitukseen, sillä simulaatio-ohjelmassa on väistämättä rajoituksia. Bonnin tutkijat havaitsivat, että todellisesta maailmasta löytyy samankaltaisia lähes älyvapaita rajoituksia

Katsoin tuon ohjelman, mutta en nyt muista mikä tuo rajoitus oli, minkä löysivät. Linkki tutkimukseen olis kiva

Onkohan se tuo deja vu

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat