Seuraa 
Viestejä45973

Kuin juuri että Cernin hiukkaskokeista tulee niin paljon dataa että esikäsittelyn tekevät clusterit joutuvat hylkäämään dataa ja valitsemaan vain kiinostavat löydöt tarkempaan syyniin.
Kait raaka-data kuitenkin talennetaan? eihän sitä voi tietää mikä parin vuoden päästä kiinostaa.

On se kumma kun ei tietokoneiden teho muka riitä laskemaan muutamaa yksinkertaista laskua.

Kommentit (2)

amandrai
Seuraa 
Viestejä205

Miten sitten ehdottaisit että detektorien keräämä valtava datamäärä tallennettaisiin? Muistaakseni CMS:ssä tapahtuu suunnilleen 10^9 törmäystä sekunnissa ja jos kuvitellaan vaikkapa että kukin törmäys tuottaa suunnilleen yhden megatavun verran dataa, koe tuottaa sekunnin aikana suunnilleen miljoona gigatavua informaatiota. Vuodessa on suunnilleen 10 miljoonaa sekuntia, joten vuodessa kerätyn datamäärän voisi säilöä esimerkiksi 10^12:lle DVD-levylle. Tämä ei kuitenkaan ole kovin käytännöllinen ratkaisu.

Muisti pettää
Seuraa 
Viestejä89

Juu ei tallenneta ei. Yksinkertaisesti ei ole tekniikkaa sellaisen tietomäärän tallentamiseen. Ei lähellekkään. Se on luokkaa petatavu sekunnissa. Maailman koko digitaalinen liikkuva data taitaa olla luokkaa 2.7 zettatavua tänä vuonna (ja sitä ei kaikkea tallenneta). Jos nollat osuivat kohdalleen, LHC tuottaisi saman määrään dataa noin kuukaudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat