Seuraa 
Viestejä45973

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 142301.htm

Suolistobakteerien merkitys terveydelle on tiedetty jo kauan. Mutta miten monipuolinen niiden vaikutus voi olla, on alkanut vasta äskettäin valjeta. Esimerkiksi suolistoflooran koostumuksesta vaikeasti hoidettavissa

bulimiassa ja anoreksiassa

ei netistä löydy juuri suomenkielisiä viitteitä, mutta kylläkin muutama aivan äskettäinen englanninkielinen.

Suolistoflooran vaikutus psyykkiseen tilaan voi olla aivan ratkaiseva. Esimerkiksi mielialahäiriöitä ja ahdistusta pitäisi ruveta hoitamaan suolistoflooraa parantamalla. Samoin esim. psyykkinen erilaisuus voi luontaa juurensa suolistoflooraan, sen ja suolistohermojen molemminpuoliseen ja monipuoliseen kommunikaatioon.

Sivut

Kommentit (125)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
viitmar
Seuraa 
Viestejä336
MagicalSkyMan
Paitsi, että serotoniini ei läpäise veriaivoestettä...Totta.

Tryptofaani ja B-vitaniini jne.. ja serotoniinin muodostuminen sit aivoissa..

Mielistäni tuo suoliston hyvinvointi on perusta eli kivijalka hyvinvoinille ei syy eikä avain.

- AIVAN MIELENVIKAST LÄPPÄNDEEROST! -

Sama lähde kuin avauspuheenvuorossa.

Näyttää siltä, että suoliston mikrobiota muodostaa kollektiivin, joka lähinnä kai suoliston miljardin hermosolun kautta ohjastaa sekä kehoa että mieltä; eräskin suolistobakteerityyppi aiheutti hiirille tuskatilan.

Olen aina luullut, että bulimia ja anoreksia ovat vaikeasti hoidettavia. Melkeinpä veikkaisin, että paljon käytetyt psykoterapiahoidot ovat yleensä liian vähävaikutteisia. Monia muitakin hoitoja voidaan tehdä, kun ei kerta kaikkiaan tiedetä tätä paljastumassa olevaa

suolen mikrobiotan ja aivojen psyykkisen tilan yhteyttä.

Jostain luin äskettäin, kuinka eräs oli neljä vuotta pahoin sairaana turhaan pyytänyt suolistobakteeriensa kunnostusta. Kun sitten eräs lääkäri oli tehnyt pyydetyn helpon jutun, sairaudet olivat muutamassa kuukaudessa kokonaan hävinneet. (Tässä oli kyse antibiootilla turmellusta suolistofloorasta..)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14241
MagicalSkyMan
Paitsi, että serotoniini ei läpäise veriaivoestettä...

Hiiritutkimusten mukaan kuitenkin suoliston serotoniini kykenee korvaamaan aivojen menettämää serotoniinia:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2565062/

Serotoniinista ja luustostakin on hauskoja tutkimuksia, ei nyt vaan jaxa kaivaa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

P.S.V.
Sama lähde kuin avauspuheenvuorossa.

Näyttää siltä, että suoliston mikrobiota muodostaa kollektiivin, joka lähinnä kai suoliston miljardin hermosolun kautta ohjastaa sekä kehoa että mieltä; eräskin suolistobakteerityyppi aiheutti hiirille tuskatilan.

Olen aina luullut, että bulimia ja anoreksia ovat vaikeasti hoidettavia. Melkeinpä veikkaisin, että paljon käytetyt psykoterapiahoidot ovat yleensä liian vähävaikutteisia. Monia muitakin hoitoja voidaan tehdä, kun ei kerta kaikkiaan tiedetä tätä paljastumassa olevaa

suolen mikrobiotan ja aivojen psyykkisen tilan yhteyttä.

***)Jostain luin äskettäin, kuinka eräs oli neljä vuotta pahoin sairaana turhaan pyytänyt suolistobakteeriensa kunnostusta. Kun sitten eräs lääkäri oli tehnyt pyydetyn helpon jutun, sairaudet olivat muutamassa kuukaudessa kokonaan hävinneet. (Tässä oli kyse antibiootilla turmellusta suolistofloorasta..)
Lääketieteestä Terveystiedettä.
-Tämänpäivän Lääketiede keksii uusia sairauksia lääkkeille-toisinsanoen: Lääketiede toimii bisnes-periaatteella jonka ohjaavat tekijät ovat Lääketehtaat bisnes-ajatteluineen "rahaa-rahaa-lisää rahaa-minulle ja heti"!
-Terveystiede pyrkii lääkkeettömään tulevaisuuteen, mikä itse asiassa on helpompaa kuin voisit edes kuvitella: Tähän ei tarvita kuin kolme tärkeintä hyötybakteeria! Kuullostiko liian helpolle!? Älä haittaa mitään: Liian helpolle se tuntui minustakin alkuun!
Kehitin erilaisen tutkimusmenetelmän!

Lainaus alkaa:
""*Etusivu – selvitys sivujen sisällöstä: KosteusVaurioHomeet ja Terveys. Parhaiten omaksut näiden sivujen tekstit, kun luet navigaatio-hakemiston sivut järjestyksessä alusta-loppuun!

Tervetuloa sivuilleni! Sivut on julkaistu netissa 25.03.2005
Tämä sivu on päivitetty 24.06.2011

Jatkuvien verkkohyökkäysten takia jouduin “suojautumaan” siten että samansisältöiset sivut löytyvät kahdelta eri palvelimelta. Jos toisesta osoitteesta eivät sivut avaudu, niin kokeile toista osoitetta:
http://maitohappobakteeri.omasivu.fi
http://pappasmurffi.nettisivu.org

Selvitys sivujen sisällöstä:
Nämä selkokielellä kirjoitetut tekstit olen tehnyt auttamaan kosteusvauriohomeiden kanssa painivien ihmisten auttamiseksi. Tekstit perustuvat vuoden 2001 alusta lähtien suorittamiini tutkimuksiin aiheesta. Kaikkien tekstien lukemiseen joudut varaamaan aikaa pari-kolme tuntia.
Tiedot pähkinänkuoressa: Kv, Kvh, Kvht, Mhb, –Mhb ja Tr.
En aikonut paljastaa seuraavaa koskaan, mutta näyttää sille että on pakko!
Nuorena poikana ihmettelin itsessäni olevia ihmeellisiä asioita: Pystyin näkemään ja tajuamaan sellaisia asioita, mitä noinsanottu normaali ihminen ei nähnyt eikä tajunnut! Vuodet kuluivat ja yhtenä kauniina päivänä tajusin omaavani taidot, mitä muilla ei ollut. Joutuessani eläkkeelle jouduin ilmaamaan vesikeskuslämmityksen lämpöpatteria, josta minulle kehkeytyi vuosien tutkimus urakka.
Samaan aikaan kosteusvauriot ja niiden mukanaan tuomat kosteusvauriohomeiden ongelmat lisääntyivät räjähdysmäisesti, joita aloin tutkimaan tosissaan. Ratkoessani lämpöpattereiden ilman aiheuttamia ongelmia, tein keksinnön, joka muiden asiantuntijoiden mukaan ei ole mahdollinen teoriassa, mutta joka on mahdollinen käytännössä!

Huom! Kaikki fysikaaliset ilmiöt jotka ovat mahdollisia käytännössä, ovat mahdollisia myöskin teoriassa silloin kun kaikki muuttujat on huomioitu!

1/2001 silloisessa asunnossani vesilämpöpatterit kurisivat ja kurnuttivat, joten päätin ilmata patterit. Avasin ilmausruuvin ja suhina alkoi. Muutaman minuutin päästä, kun edelleen suhina jatkui, niin ajattelin että pattereissa ei voi olla näin paljon ilmaa. Kastoin sormeni ja kokeilin näin mihinkä päin ilma virtaa. Ilma virtasi patterin sisään, kun normaalisti ilmattaessa ilma tulee patterista ulos. Selvitin 3-tunnissa sen mistä ongelma johtuu. Tämän ongelman ratkaiseminen johti ongelmasta toiseen, josta tulikin elin ikäinen tutkimustyömaa.

Tästä päästään siihen, että omaksuin perinteisistä tutkimusmenetelmistä poikkeavan erilaisen tutkimusmenetelmän, eli lähden selvittämään ongelmaa “puukaavalla”, aloittaen juuresta kohti latvaa hakemalla kokonaisuutta ja yhdistäviä tekijöitä! Äkkinäisestä saattaa kuullostaa “hurjalle tutkimusmenetelmälle”, mutta tuloksia ainakin tällä tutkimusmenetelmällä saavutetaan!
Ja vasta sitten kun olen muodostanut oman tarkan mielipiteeni asioista, niin siinä vaiheessa vasta katson(jos jaksan ja joudan) mitä mieltä muut ovat ko asioista. Joistakin asioista ollaan samaa mieltä ja joistakin asioista täysin erimieltä. Ainoa ulkopuolinen tieto on maitohappobakteerien ominaisuudet. Eli en perusta mitään muuta tietoa jonkun toisen valmiiseen tietoon, koska siellä voi olla virhe kuten kiertovesipumpun kohdalla oli!

Tämä tutkimus johdatti tekemään ohjeet terveelliseen rakentamiseen!

Tästä tutkiminen jatkui kosteusvauriohomeisiin ja niiden aiheuttamien oireiden ja terveyshaittojen selvittämiseen, jotka johtivat oiretestin kehittämiseen, joka perustuu satojen KosteusVaurioHomeidenToksiinille(KVHT) altistuneiden eri henkilöiden saamiin oireisiin ja sairastumisiin, jotka aiheutuvat pääasiassa home-antibiootin tappamista probiootti bakteereista limakalvoilla.
Mhb ja –Mhb:
Jatkuu..................""
Lainaus loppuu.
Kokonaan linkissä:
http://pappasmurffi.nettisivu.org/
...

""*Mhb. Kolme vaikutukseltaan tärkeintä Probiootti-bakteeria ovat immuunipuolustuksen perusta!
Jatkuu...............""
Kokonaan linkissä:
http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-k ... n-perusta/
...

Mihinkä ovat kadonneet hyötybakteerit vuosien saatossa:
http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-k ... tibiootti/
...

Opastus hyötybakteerien käyttöön. Vinkki;Laktoosi-intoleranssi ja Migreeni ovat helpoimmin parannettavia sairauksia!:
http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-m ... -lyhyesti/
...

Parempaa uutta vuotta 2013!

En tiennytkään, että suoliston mikrobijärjestelmää on jo tutkittu vaikka kuinka paljon:

http://www.irishtimes.com/newspaper/ire ... 63665.html

http://www.google.fi/search?hl=fi&sourc ... fQX35I4uKQ

On vahvoja todisteita, että suoliston mikrobiaalinen koostumus vaikuttaa erittäin voimakkaasti sekä ruumiilliseen terveyteen että aivoihin ja mieleen!

Nyt herää kysymys, miten lääketiede hyödyntää tätä tietoa sairauksiin ja esim. anoreksiaan paneutuessaan (luullakseni) sangen minimaalisesti. Äärettömän harvat potilaat puolestaan tietävät tästä mahdollisuudesta ja voivat pyytää tai vaatia suolistoflooransa hoitoa.

Erittäin usein suolistofloora on heikentynyt kohtalokkaasti antibioottihoitojen tuloksena, varsinkaan, kun mitään ohjeistusta probioottien käyttöön ei yleensä anneta.

Niinpä ehdotan, että perustettaisiin mahdollisimman terveiden ihmisten luovuttamista ulosteista koostuva suolistofloora-pankki, josta pakastettuja annoksia lähetettäisiin eri terveyskeskuksiin ja sairaaloihin sangen yksinkertaista suolistoonsiirtoa varten.(Ehdotus tuskin on uusi, mutta en vain ole kuullut siitä ennen..)

Jos terveitä suolistoflooratyyppejä on useita, niillä voisi olla oma lokeronsa pankissa.

Veikkaan, että monet kroonisesti sairaat paranisivat muutamassa viikossa tai kuukaudessa. Erityisesti veikkaan, että vaikeasti hoidettavat bulimia ja anoreksia johtuvat juuri epäkuntoisesta suolistofloorasta.

Tälläkin hetkellä on paljon anorektikkoja, joihin mikään lääketieteellinen hoito ei ole tepsinyt. On yritetty jopa psykoterapiaa, vaikka uskomukseni mukaan on kyseessä todistetusti aivojen tilaan yhteydessä oleva epäkuntoinen suolistofloora! - Parantumista voi toki jouduttaa pätevällä psykoterapialla.

Vierailija

Nyt vittu se pää kiinni. Anoreksia ei liity suoraan suolistofooraan vaan on pään sairaus.

Ehkä omimmillaan Girard on tässä aiheessa.
http://www.uibk.ac.at/theol/cover/conta ... girard.pdf

[size=150:29do0nxw]The anorexic pattern of behavior makes sense
within the context not of our nominal values but of what we silently teach
our children when we stop chattering about values.[/size:29do0nxw]

In anorexia, psychoanalysts usually diagnose "a refusal of normal
sexuality," due to the patient's excessive desire "to please her father," etc.
These explanations are still invoked in books being written right now but
the voice is growing fainter. Around this sort of thing the smell of
mustiness is overpowering. Even in Lacan's own land, the old arrogance
is gone.
Early in my life, I had an opportunity to observe that the eating
practices of young women have nothing to do with a desire to please their
fathers. Just before World War II, a pretty cousin of mine was dieting
furiously and her father, my uncle, was storming about helplessly, trying
to get her to eat more. Fathers, as a rule, are not pleased to see their
daughters starve themselves. This particular father was also a physician, at
a time when the medical profession had not yet caught the disease it was
already trying to cure.Eating Disorders and Mimetic Desire 3
This uncle was our family doctor and, as such, had great prestige in my
eyes, at least until that day. I had not yet read Freud but my later skepticism
regarding his conception of fatherhood may well originate in this incident.
I immediately perceived that my cousin was listening to a command more
powerful than her father's desire and, with the passing of time, this more
authoritative voice has become louder and louder. It emanates from the
people who really count in our adolescence and who are our peers and
contemporaries rather than our fathers. The individual models of young
people reinforce the authority of the collective models which are the media,
Hollywood, and television. The message is always the same: we have to get
thinner, regardless of the cost.
The compulsive dieters really want to be thin and most of us are
secretly aware of this because most of us also want to be thin. All our
convoluted systems of explanation, based on sexuality, social class, power,
the tyranny of male over female, and tutti quanti are floundering on this
ridiculous but irrefutable evidence. The capitalist system is no more
responsible for this situation than fathers are, or the male gender as a
whole.
The capitalist system is clever enough, no doubt, to adjust to the rage
for thinness and it invents all sorts of products supposedly capable to help
us in our battle against calories, but its own instinct runs the other way. It
systematically favors consumption over abstinence and it certainly did not
invent our dieting hysteria.
It is the intellectual beauty of our eating disorders at this point in our
history that they make manifest the bankruptcy of all the theories that
continue to dominate our universities. The problem is not that these eating
disorders are too complex for our current systems of interpretation—which
would make our explicators salivate with delight. The problem is that they
are too simple, too readily intelligible.

..Exercising
Given the topsy-turvy relationship of our culture to food, it is not the
rise in eating disorders which is astonishing but the fact, rather, that so
many people eat more or less normally. Contrary to what our nihilists and
relativists tell us, there is a human nature and its resiliency is such that it
often manages to adjust to the weirdest cultural insanities.
In order to cope with the thinness imperative without getting involved
in practices that endanger their health or destroy their self-respect, many
people have a secret weapon: they exercise. Much of their time is spent
walking, running, jogging, bicycling, swimming, jumping, climbing
mountains, and practicing other horribly boring and strenuous activities for
the sole purpose of eliminating unwanted calories.6 René Girard
The irritating aspect of exercise is its politically correct justification in
terms of outdoor living, communion with nature, the earth mother,
Thoreau, Rousseau, ecology, healthy living, the plight of victims, and the
other usual excuses. The only real motivation is the desire to lose weight.
A few months ago, The Stanford Daily published the statement of some
resident psychiatrist, I believe, asserting that quite a few female students
make an excessive and compulsive use of gymnastic facilities. In the near
future, I suppose, this person will be officially credited with the discovery
of an entirely new syndrome, gymnastica nervosa perhaps, or jogging
bulimia.

...Through superhuman effort,
they have triumphed over their normal instinct and now the spirit of
unnatural thinness possesses them so completely that the notion of demonic
possession suits their case better than the vocabulary of modern psychiatry.
The food they formerly craved becomes truly repugnant. Every time their
doctor or some well meaning relative tricks them into absorbing some
nourishment, they feel nauseated. They know that, in a single instant, they
may lose everything they worked so hard to acquire and their love-hate
relationship to food is understandable. Their tremendous energy in
everything they undertake fulfills a dual purpose: it takes their mind away
from the desire to eat and it helps them lose more weight.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hunger_artist
Sigal Gooldin sees hunger artists as "a modern spectacular version of the disciplined self" that can be interpreted in Foucauldian terms in the context of "the modern governmentality of ‘biopower’".[2]

Joutuu hieroo naamaan, joten edittiä pukkaa jo senkin takia. Loput selittyy sillä että mulla on aika lyhyt viive. Toisin on artikuloinnin kanssa.

Vierailija

Otetaan esimerkiksi tämä ranskalainen anorektikko joka kuoli kirjoitettuaan kirjan aiheesta. Hän kuoli marttyyrinä. Hänen kuolemansa oli tähtiin hänen itsensä kirjoittama. Niin sairaalta kuin se kuulostaakin, hän ei olisi ollut enää mitään ilman anoreksiaansa.

Jeesus sanoo, rakastakaa lähimmäisiänne. Aina se ei riitä, mutta enempään teistä ei ole. Deal with it.

Ja ei, en ole hihhuli. En vain jaksaisi käyttää aikaa sen kieltämiseenkään. Jeesus oli fiksu jätkä. Rakkaus ei ole vain tunne. Se on paljon enemmän. Se on aitoa välittämistä toisen hyvinvoinnista. Ja se voi hyvinkin olla intellektuallia, kuten isät lastensa suhteen pyrkivät olemaan. Rakkaus on yhtä hyvin rationaalista.

Kuten allalinkitetystä artikkelista ilmenee, suoliston bakteereilla on suuri vaikutus mieleen. Ne voivat siis olla osatekijänä monessa "psyykkisessäkin" vaivassa. Edellisessä puheenvuorossani tein ehdotuksen (tyuskin kuitenkaan uuden) suolistobakteerikannan tehokkaaksi ja halvaksi parantamiseksi

http://scienceblogs.com/neurophilosophy ... behaviour/

http://www.google.fi/search?hl=fi&sourc ... 3N5dQ4k6Bg

Olisi mukava, jos joku tämän palstan lääkäreistä kertoisi, joko tällaiset hoidot ovat arkipäivää terveydenhoidossamme ja eivätkö ne autakaan bulimiassa ja anoreksiassa, kuten olen otaksunut.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Itsellä kokeilussa "Healthy Origins, Probiotic, 30 Billion CFU's, 150 Vcaps" annoksella 4 kaps/pv + Glutamiini-jauhe jatkuvaan väsymykseen. Jos tämä setti ei auta, niin ajattelin kokeilla vielä "Dr. Ohhira's, Essential Formulas Inc., Probiotics, Original Formula, 60 Capsules". Ihmiskokeet rulez.

Probiootit parantavat tosiaan jopa aivot ja mielen vaikuttaessaan suolistoflooraa parantavasti:

The take home message from this study is that our GI system can influence our brain and our behaviors. In turn, our brain influences our gut. The strong possibility that the foods we eat influence how we feel and how we act via effects on the GI system opens up new avenues of research that may lead to creative ways to treat people who suffer from various psychiatric disorders.

http://www.psychologytoday.com/blog/dem ... r-emotions

Suolistoflooran hoito voi johtaa uusiin luoviin psykiatristen häiriöiden hoitoon. Muun muassa autismi ja epilepsia johtuvat usein suolistoflooran tilasta - joka olisi helppo hoitaa ehdottamallani tavalla (ehkä jo hoidetaankin, en tiedä..).

http://www.google.fi/#q=gut+bacteria+ep ... 80&bih=928

Kun biolääketieteen tutkijat ovat analysoineet lapsia, joilla on ollut erilaisia sairauksia, he ovat havainneet kaikilla yhteisen tekijän, suolistoflooran epäkuntoisuuden.

http://mindd.org/s/archives.php/107-disorders.html

Koska kyseessä on laajamittainen kansanterveydellinen asia, olisi mukava kuulla jonkun tällä palstalla asioivan lääkärin kertovan, joko asianmukaiset hoidot ovat yleisesti käytössä.

Äskettäin luin sairauskertomuksen, jonka mukaan henkilö oli neljä vuotta pyytänyt turhaan suolistoflooran yksinkertaista hoitoa samalla kärsien ikävistä sairauksista, Kun hoito sitten tehtiin, sairaudet lähtivät nopeasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat