Seuraa 
Viestejä2645

Olen kuullut että LSD'tä on käytetty ennen vanhaan mielisairauksien hoitoon. Millä lailla LSD tuntuu ja voiko se laukaista piileviä sairauksia?

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Kommentit (11)

deepndark
Seuraa 
Viestejä2645

Wikipedia:

LSD vaikuttaa voimakkaasti aivoihin, sitoutumalla mm. emootioita ja tunnetiloja sääteleviin keskuksiin (hippokampus) sekä aisteja, havaintoja ja kognitiivisia toimintoja koordinoivaan aivokuoreen, sekä liikeratoja sääteleviin aivorunkoon ja pikkuaivoihin. LSD vaikuttaa useisiin eri välittäjäainejärjestelmiin. Hallusinogeenisten, aistiharhoja aiheuttavien ominaisuuksien katsotaan johtuvan aineen vaikutuksesta serotoniini- ja dopamiinijärjestelmiin.[1] LSD:n vaikutukset ilmenevät yleensä noin tunnin sisällä ja kestävät monesti yli kymmenenkin tuntia. Ensin alkavat fyysiset vaikutukset, joihin kuuluvat pupillien laajeneminen sekä jossain määrin sydämen lyöntitiheyden nopeutuminen ja lievä verenpaineen kohoaminen.

Varsin pian fyysisten vaikutusten alkamisen jälkeen aistihavainnot ja mieliala muuttuvat. Ajan, välimatkojen, painovoiman tai itsensä ja ympäristön suhteiden kokeminen voi muuttua. Kokemusten laatu ja voimakkuus ovat poikkeavia eri käyttäjillä ja eri käyttökerroilla – siksi puhutaankiin usein "hyvistä tripeistä" ja "huonoista tripeistä" (paha matka).

LSD voi aiheuttaa voimakkaita aistiharhoja.[5] Vaikutukset ovat usein suuntaan tai toiseen vahvasti värittyneitä: käyttäjät kuvailevat toisaalta ekstaattista pyhyyden ja valaistumisen kokemusta, jonka vaikutukset kantavat läpi elämän, ja toisaalta hirvittäviä kauhun ja paniikin kokemuksia. Monesti kokemus sisältääkin elementtejä molemmista ääripäistä.[1] Kokemuksen samakaltaisuudesta skitsofreniaan verrattuna johtuen koehenkilö saattaa myös kokea "mielen pirstoutumista". Kuvaus on hyvin samanlainen jolla skitsofreniapotilaat kuvaavat tilaansa. Juuri tämä kaaottinen kokemus monesti saattaa aiheuttaa paniikin.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

ihtehk
Seuraa 
Viestejä78
deep'n'dark
Olen kuullut että LSD'tä on käytetty ennen vanhaan mielisairauksien hoitoon. Millä lailla LSD tuntuu ja voiko se laukaista piileviä sairauksia?Tuntuu aika ihmeelliseltä. Skitsofrenian hoidossa käytetyt neuroleptit salpaavat näitä reseptoreita. Niiden tarkoitus ei ole laajentaa tajuntaa vaan supistaa. LSD on taas yksi hyvä esimerkki jälleen siitä kuinka tietoisuus/aivotoiminta perustuu kemiaan ja fysiikkaan eikä mihinkään aineettomaan henkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
viitmar
Seuraa 
Viestejä336
deep'n'dark
Olen kuullut että LSD'tä on käytetty ennen vanhaan mielisairauksien hoitoon. Millä lailla LSD tuntuu ja voiko se laukaista piileviä sairauksia?Yle:ltä tuli dokumentti aiheesta.. Enää 2 päivää aikaa katsoa se yle areenasta. Tässä linkki..

http://areena.yle.fi/tv/1719660

- AIVAN MIELENVIKAST LÄPPÄNDEEROST! -

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
ihtehk
Tuntuu aika ihmeelliseltä. Skitsofrenian hoidossa käytetyt neuroleptit salpaavat näitä reseptoreita. Niiden tarkoitus ei ole laajentaa tajuntaa vaan supistaa. LSD on taas yksi hyvä esimerkki jälleen siitä kuinka tietoisuus/aivotoiminta perustuu kemiaan ja fysiikkaan eikä mihinkään aineettomaan henkeen.
millä tavalla se esimerkki oman näkökantasi puolesta? asiahan voi olla myös toisinpäin todistus. riippuu mistä vinkkelistä ja minkäväristen lasien takaa asiaa tarkastelee.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

deepndark
Seuraa 
Viestejä2645
ihtehk
deep'n'dark
Olen kuullut että LSD'tä on käytetty ennen vanhaan mielisairauksien hoitoon. Millä lailla LSD tuntuu ja voiko se laukaista piileviä sairauksia?Tuntuu aika ihmeelliseltä. Skitsofrenian hoidossa käytetyt neuroleptit salpaavat näitä reseptoreita. Niiden tarkoitus ei ole laajentaa tajuntaa vaan supistaa. LSD on taas yksi hyvä esimerkki jälleen siitä kuinka tietoisuus/aivotoiminta perustuu kemiaan ja fysiikkaan eikä mihinkään aineettomaan henkeen.EIhän kukaan ole väittänytkään että vapaa tahto ois aineetonta, se on nimenomaan kytköksissä fyysisiin ja kemiallisiin funktioihin.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
ihtehk
deep'n'dark
Olen kuullut että LSD'tä on käytetty ennen vanhaan mielisairauksien hoitoon. Millä lailla LSD tuntuu ja voiko se laukaista piileviä sairauksia?Tuntuu aika ihmeelliseltä. Skitsofrenian hoidossa käytetyt neuroleptit salpaavat näitä reseptoreita. Niiden tarkoitus ei ole laajentaa tajuntaa vaan supistaa. LSD on taas yksi hyvä esimerkki jälleen siitä kuinka tietoisuus/aivotoiminta perustuu kemiaan ja fysiikkaan eikä mihinkään aineettomaan henkeen.Millä tavalla tietoisuuden venyttely erilaisin kemikaalein suuntaan jos toiseenkin todistaa siitä että henkeä ei ole?

Yhtähyvin voisi väittää että koomatila todistaa siitä että henkeä ei ole, koska nähdään että "ketään ei ole kotona" eli potilas ei reagoi millään tavalla kun kehon vikatila estää sen. Mutta jos henki sattuisi olemaan aineeton, niin miten se mitattaisiin ja nähtäisiin että se on ehkä siirtynyt kehosta eli astiastaan väliaikaisesti jonnekin toisaanne? Tai ei pysty toimimaan viallisen "näyttöpäätteen" kautta. Eihän esim. internetkään katoa sen takia että maailmasta aina löytyy viallisia näyttöpäätteitä jotka eivät nettiin päästä.

Aineettoman hengen olemassaolon puolesta tai vastaan ei pysty aineellisin menetelmin todistamaan yhtään mitään. Jos taas henki on jonkinlaista ainetta, asia on toisin. Mutta jos aineellista henkeä ei löydy, sekään ei todista sen puolesta etteikö aineetonta henkeä olisi.

Rousseau
Aineettoman hengen olemassaolon puolesta tai vastaan ei pysty aineellisin menetelmin todistamaan yhtään mitään.

just tän takia ne onkin uskonasioita

Rousseau
Jos taas henki on jonkinlaista ainetta, asia on toisin. Mutta jos aineellista henkeä ei löydy, sekään ei todista sen puolesta etteikö aineetonta henkeä olisi.

senpä takia ei tämmösistä hengistä mielellään tiedepiireissä keskustella. siellä yrittävät tutkia juttuja, joiden olemassaolosta meillä on näyttöjä. mutta kyllä todennäköisyydet jonkin josta ei ole mitään havaintoja löytymiseksi pienenevät joka etsintäkierroksella. tätä sielua, henkeä, jumalaa on kaiveltu aika lailla ihmisyyden historian aikana ilman ensimmäistäkään näyttöä sen olemassaolosta, joten on melko perusteltua todeta ettei sellasta ihan heti löydetäkään. mutta oot oikeassa, se ettei jotain löydy ole kiistämätön todiste sen puuttumisesta. esimerkiks et voi mitenkään todistaa, ettei suuri spagettimonsteri olis oksentanut tätä maailmankaikkeutta pahimmissa pahoinvointikohtauksissaan. spagettimonsteri- ja pinkki elefanttivertaukset on olemassa osottaakseen just tän ajatuksen typeryyden. älyllisesti rehellisesti ei tällaista väitettä voi esittää.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
5to1

senpä takia ei tämmösistä hengistä mielellään tiedepiireissä keskustella. siellä yrittävät tutkia juttuja, joiden olemassaolosta meillä on näyttöjä. mutta kyllä todennäköisyydet jonkin josta ei ole mitään havaintoja löytymiseksi pienenevät joka etsintäkierroksella. tätä sielua, henkeä, jumalaa on kaiveltu aika lailla ihmisyyden historian aikana ilman ensimmäistäkään näyttöä sen olemassaolosta, joten on melko perusteltua todeta ettei sellasta ihan heti löydetäkään. mutta oot oikeassa, se ettei jotain löydy ole kiistämätön todiste sen puuttumisesta. esimerkiks et voi mitenkään todistaa, ettei suuri spagettimonsteri olis oksentanut tätä maailmankaikkeutta pahimmissa pahoinvointikohtauksissaan. spagettimonsteri- ja pinkki elefanttivertaukset on olemassa osottaakseen just tän ajatuksen typeryyden. älyllisesti rehellisesti ei tällaista väitettä voi esittää.Joillekuille olemassaolo sinänsä on todiste sielun, hengen tai jumalankin olemassaolosta. Mutta oli miten oli, olisi kiva jos tiedeväki keksisi uusia lapsellisia mielikuvia tuon spagettimonsterin tilalle. En tarkoita tätä nyt henk.koht. vaan ihan yleisenä huomiona että pidemmän päälle samat vanhat vitsit eivät jaksa oikein naurattaa. Tiedeyhteisöistä ei tunnu löytyvän oikein luovuutta keksiä mitään uutta; muutama avaintermi kun keksitään kuten "spagettihirviö" tai "sporalogia", niin niitä hirnutaan sitten keskenään 50 v putkeen.

Auttaisikohan LSD keksimään uusia termejä.

(Voipi olla että itselleni loppujen lopuksi luovuus on tärkeämpää kuin sielut, henget jne. - niin kauan kuin niitä tosiaan ei voi todistaa sinne eikä tänne...)

deezee
Seuraa 
Viestejä1643
ihtehk
LSD on taas yksi hyvä esimerkki jälleen siitä kuinka tietoisuus/aivotoiminta perustuu kemiaan ja fysiikkaan eikä mihinkään aineettomaan henkeen.

LSD:n (ja muiden psykedeelien) kanssa monet ihmiset ovat kokeneet myös sellaisia kokemuksia, jotka kyseenalaistavat täysin sen, että tietoisuus syntyisi pelkästä hermosolujen toiminnasta.

Tärkein aspekti noissa kokemuksissa on sen havaitseminen omakohtaisesti, että tämän kaiken subjektiivisen kokemisen syntyminen on yksinkertaisesti täydellinen looginen mahdottomuus niillä mekanismeilla, jotka tällä hetkellä tunnetaan. Tuo havainto riippuu täysin siitä, tuleeko suora kokemus omasta tietoisesta kokemisesta esille vai jääkö se kokemuksen sisällön varjoon.

Useimmiten kun käy niin, että kokemuksen sisältö dominoi kokemusta, koska LSD voimistaa sisältöjä. Niistä kokemuksista voisi päätellä, että tietoisuus toimii vain hermosolujen varassa.

Samalla käy päivänselväksi, miksi on niin, että mikään niistä selityksistä, jotka perustuvat vain neurologisiin ilmiöihin ei ole koskaan kyennyt edes ehdottamaan alkeellisintakaan mekanismia, jolla kokeminen voisi syntyä. "Kyllä se siinä on" ei ole mikään ratkaisu.

Guarani River Oil
Seuraa 
Viestejä467

Täällä oli taannoin ketju ''LSDn avulla piilaakso Suomeen'', tai vastaava. Otsikko ei ollut kaukaa haettu, nimittäin väitän että lsd:n avulla akateeminen tutkimus voisi tuottaa aivan silmittömiä tuloksia.

Lsd on todella mielenkiintoinen aine, minkä tutkimukseen pitäisi satsata enemmän ja demonisointi lopettaa.

Qvistus
Seuraa 
Viestejä5

Rousseau kirjoitti:

Millä tavalla tietoisuuden venyttely erilaisin kemikaalein suuntaan jos toiseenkin todistaa siitä että henkeä ei ole?

Yhtähyvin voisi väittää että koomatila todistaa siitä että henkeä ei ole, koska nähdään että "ketään ei ole kotona" eli potilas ei reagoi millään tavalla kun kehon vikatila estää sen. Mutta jos henki sattuisi olemaan aineeton, niin miten se mitattaisiin ja nähtäisiin että se on ehkä siirtynyt kehosta eli astiastaan väliaikaisesti jonnekin toisaanne? Tai ei pysty toimimaan viallisen "näyttöpäätteen" kautta. Eihän esim. internetkään katoa sen takia että maailmasta aina löytyy viallisia näyttöpäätteitä jotka eivät nettiin päästä.

Aineettoman hengen olemassaolon puolesta tai vastaan ei pysty aineellisin menetelmin todistamaan yhtään mitään. Jos taas henki on jonkinlaista ainetta, asia on toisin. Mutta jos aineellista henkeä ei löydy, sekään ei todista sen puolesta etteikö aineetonta henkeä olisi.

Tajuttomuus on aika hyvä todiste  sen puolesta, että mitään kehosta irrallista tietoisuutta (henki, sielu yms.) ei ole olemassa. Mutta vaikka tällainen yhteys on olemassa, on väärin sanoa, että itse tietoisuus itsessään on aineellinen.  Minkä tahansa kokemuksen tai tunteen kuvaaminen luonnontieteen keinoin on järjetöntä. Tiede voi ainoastaan kertoa mitkä ovat ne kemialliset ja fysikaaliset prosessit jotka synnyttävät nämä mentaaliset ilmiöt, mutta rakkautta tai vaikka LSD-matkaa ei voi todella ymmärtää jos ei ole niitä kokenut. Mekanistiselta näkökannalta kaikki mentaalisen maailman ilmiöt ovat illuusioita ja millään asioilla ei ole merkityksiä, mutta meidän kannalta ne ovat todellisia ja erittäin merkityksellisiä. Hengelliset kokemukset eivät ole sen epätodempia kuin muutkaan kokemukset ja voivat olla ihmiselle hyvin tärkeitä. Mutta silloin mennään metsään jos hengellisten tai uskonnollisten kokemusten pohjalta yritetään selittää miten fyysinen maailma toimii. Tuloksena on muunmuassa kreationismi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat