Seuraa 
Viestejä45973

On vaivannut outo rintakipu viime elokuusta saakka.Kipu alkoi tulla aina lenkkeilyn jälkeen ja kestää noin vuorokauden.Syyskuun alkupuolella olin jälleen lenkillä ja 2 tunnnin hiljainen hölkkä ja hölkän loppuvaiheessa alkoi tulla rintakipua voimakkaana ja lenkkikaveri sanoi,että kasvosi on ihan harmaat,että nyt lääkäriin.No lääkäriin menin ja siellä alettiin tutkia oikein kardiologien toimesta, annettiin nitroa ja morfiinia ja napapiikkiä ja mitkään näistä ei lievittänyt kipua juurikaa.Kipu tuntui keskellä rintaa ja säteili vasemalle kaulaan ja vasempaan käteen.
Lääkärit ultrasivat myös sydöntä ja sanoivat,että sydänfilmi hieman elää ,mutta troponiinit ovat negatiiviset,ettei infartiltakaan näyttäisi.Sitten ne kiikuttivat sepelvaltimoiden varjoainekuvaukseen ja se tehtiin rannevaltimon kautta ..kardiologi sanoi:"onnittelen sepelvaltimot ovat puhtaat."
Eli ei ahtaumia sielläkään.Tutkimukset loppu siltä erää siihen.
Tämä rintakipu on nyt niin hankala,että en juurikaan voi harrastaa liikuntaa,joka on minun suuri nautinto,.Eilen olin jonkinmoisella hiihtolenkillä hiihdin n.10km pk vauhdilla ja itse hiihdon aikana ei juuri rintakipua tullut,mutta hiihdon jälkeen taas alkoi tosi kova kipu keskellä rintaa ja säteili vasemmalle käteen ja kaulaan.Sinnittelin kivun kanssa tunnin verran ja sitten kaveri vei lääkäriin.
Siellä heti sydänfilmit ja verikokeet ja nitroa suihkeena,nitrosuihke tuntui nyt auttavan aika paljon.EKG oli normaali ja sydämen merkkiaineet normaalit eli ei infarktia.No lähdin kotiin ja kotona n.2tunnin päästä alkoi taas kova rintakipu ja nukkumisesta ei juurikaan tullut mitään,Sitten otin 10mg Diapamia ja se tuntui jonkin verran auttavan.
Lääkärit tuntuvat olevan ymmällään mikä on tämä vaiva ja minä myös.Pitänee käydä siinä rasitustestissä vielä antasko se jotakin tietoa tähän.?Olen 65 v mieshenkilö perussairautena kilpirauhasen vajaatoiminta.Olen tuota nettiä selannut ja pikkasen epäilen epästabiilia angina pectorista tai ruokatorviperäistä sairautta.?Tuolloin elokuussa kun minulle tuli avioero jolloin nämä oireet alkoi ja lääkäriltä sain diapamia tressiin ja ahdistukseen ja sitä olen käyttänyt n.5-10mg vuorokaudessa 4kk ja sitten laskin annoksen 2,5mg,jota nyt käyttänyt n 1kk verran.vaikuttaakohan tuo diapamin vieroitus jotenkin tuohon rintakipuoireisiin?

Anteeksi tämä huono sekava ja huono kirjoitustyylini,mutta kai siitä asia käy selväksi.

Kommentit (3)

Minulle ilmaantuu myös rintakipu lenkillä ja luulen sen johtuvan jumiin menneestä rintalihaksesta. Jotenkin jännitän kättäni juostessa niin, että lihakset kiristyy. Se ei kylläkään säteile minnekään ja on terävä, pistävä kipu eli ei sydänkohtaukselle tyypillinen puristava tunne.
Sen verran ilkeä kuitenkin, että kävin jopa valittamassa siitä terveydenhoitajalle.

Toivottavasti lääkärit löytävät syyn rintakivullesi.

Sydänperäinen kipu varsin epätodennäköinen kun em. varsin kattavissa tutkimuksissa ei siihen viittaavaa löydetty. Epästabiili ap siten myös epätodennäköinen kun sinut jo kertaalleen angioitu.

Ruokatorviperäiseksikkin aika heikosti sopii, mutta sen suhteenhan voit tehdä vaikka 1-2 viikon hoitokokeilun PPI-lääkkeellä (esim omepratsoli, lansopratsoli, pantopratsoli tms, ilman reseptiäkin saa). Jos sattuu vaivaan auttamaan niin sitten lääkäriin uudelleen ja herkästi edelleen gastroskopiaan.

Todennäköisimmin kyseessä jonkinsortin tuki&liikuntaelinperäinen kipu. Oletko kokeillut auttaisiko esim 1g parasetamolia ennen lenkkiä otettuna kipua ennaltaehkäisevänä?

Diapamin käyttöäkään vähän hankala em. oireeseen yhdistää... Tietenkään toisaalta ei mahdotonta etteikö diapamin käyttöön johtaneet psyykkiset seikat voisi osaltaan myös kipuoireeseen vaikuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Jos se on ruokatorviperäistä, vaikuttaa nesteen nauttiminen jotain. Vaikuttaako tuohon kylmä lasillinen vettä jotenkin?

Voiko keuhkojen jotain suonta puristaa jokin? Ylävatsassa on kaikenlaista roinaa, jotka voivat puristaa. Imusolmukerykelmä, perna ja mitä niitä on.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat