Seuraa 
Viestejä2371

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Untold_History_of_the_United_States

Amerikkalaisen huippuohjaajan/sotaveteraanin ja historiatuntia ystävänsä tekemä 10 osainen dokumenttisarja. Paksu kirja on myös julkaistu. Suomeksi lisätietoa ei vielä saatavilla.

Chapter 1: World War II http://www.youtube.com/watch?v=8DxGzWenm20

Chapter 4: The Cold War: 1945–1950 http://www.disclose.tv/action/viewvideo/117837/Oliver_Stone_The_untold_h...

Onko meille valehdeltu?

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Piett
Minua linkki ainakin kovin kiinnostaa joten kiitos siitä.

Palaan kommentein jahka olen sen katsonut,

Onko meille valehdeltu? Heh, voisiko olla niin .
Yleensä se totuus on tarua ihmeellisempää

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Tuppu L 2.0
En katsollut äänillä, mutta aikalailla ne videot vaikutta ihan normaalilta tarinalta. Eiköhän tätä skeidaa ole kerrottu vähintäänkin riittävän monta kertaa?

Epäilen.

Chapter 2: Roosevelt, Truman & Wallace http://www.disclose.tv/action/viewvideo/117923/Oliver_Stone_The_untold_h...

Chapter 3: The Bomb http://www.disclose.tv/action/viewvideo/117924/Oliver_Stone_The_Untold_H...

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

On mahdollista että atomipommia käytettiin - ei Japanin - vaan Stalinin takia. Tosin Patton oli sitä mieltä että USA ja Britannia - kiitos tekno-osaamisen takia - olisivat pystyneet möyhentämään puna-armeijan. Varsinkin jos Saksan sotilaat olisi aseistettu taistelemaan tuota roskajoukkoa vastaan Euroopan puhdistamiseksi. Natsithan laskivat juuri skenaarion varaan vuodesta 1943 lähtien.

Kylmä sota taas ei ollut sotaa itää vaan etelää vastaan. Värilliset massat haluttiin pitää kurissa jotta näiden maat toimisivat "vapaan markkinatalouden" raaka-ainereservinä. Koko kylmä sota on ymmärretty aivan väärin.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Ralf64

Kirjoitit:

On mahdollista että atomipommia käytettiin - ei Japanin - vaan Stalinin takia.

Stalinin pelottelu oli se toinen syy käyttää atomipommia. Jenkit ihan oikeasti olettivat, että maihinnousu Japanin pääsaarille tulisi olemaan hyökkääjälle verinen operaatio.

Jälkikäteenhän on helppo päätellä, että maihinnousu olisi luultavasti johtanut Japanin luhistumiseen hyvinkin nopeasti ja pienin tappion jenkeille. Aikainaan vain ei ollut tiedossa, missä kunnossa Japanin talous ja asevoimat olivat. Talous oli tuhannen paskana pommitusten ja merisaarron takia (etenkin suklarit ja ilmavoimien suorittamat miinoitukset) eli asetuotanto oli jokseenkin nolla. Pääsaarilla ei ollut juurikaan taistelukelpoisia joukoja (ja bambukeihässiviilit voinemme jättää pois yhtälöstä), ja joukkojen siirto muualta olisi ollut mahdotonta jo merisaarron takia. Lisäksi NL tuhosi Japani voimat Mantsuriassa ja Koreassa äärimmäisen tylyssä ja loistavasti toteutetussa operaatiossa (harvoin on ketään sillä tavalla ja vauhdilla kurmootettu kuin japsia silloin).

Ja:

Tosin Patton oli sitä mieltä että USA ja Britannia - kiitos tekno-osaamisen takia - olisivat pystyneet möyhentämään puna-armeijan.

Patton saattoi moisia luullakiin. En tietenkään suhtaudu noin järjettömään näkemykseen millään vakavuudella.

Vaan ketkäs Britanniassa moisia luulottelivat?

Ja:

Kylmä sota taas ei ollut sotaa itää vaan etelää vastaan. Värilliset massat haluttiin pitää kurissa jotta näiden maat toimisivat "vapaan markkinatalouden" raaka-ainereservinä. Koko kylmä sota on ymmärretty aivan väärin.

Kukakohan se ymmärtää jatkuvasti asioita väärin. Mielipide-erot yksi juttu, mutta sun tapa ymmärtää asioita eri tavalla kun muut, on mielestäni sen verran pitkälle vietyä, että puhuisin yksinkertaisesti vääristä ja typeristä näkemyksestä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat