Seuraa 
Viestejä518

Pitkästä, pitkästä aikaa kunnollinen uudenvuoden puhe presidentiltä. Niinistö ei imarrellut eikä madellut kansalaisten edessä vaan nosti framille vakavat uhkakuvat jotka väijyvät kansalaisia - ellei poliittinen koneisto ala tehdä jotain:

-huoltosuhteelle
-työllisyyden parantamiselle
-kansalliselle kilpailukyvylle
-henkiselle velttoudelle

- Kaikki työ on arvokasta, ja arvokasta on myös työn tavoittelu. Sen sijaan vaikeaa on ymmärtää sitä ajattelua, että tämä olisi oleskeluyhteiskunta, jossa tietoisesti jätetään omat mahdollisuudet käyttämättä ja odotetaan muiden kattavan pöydän

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Kommentit (10)

Niinistö puhuu sitä mitä Niinistöltä odotetaankin. Niinistö on eräänlainen ennalta arvattavissa oleva hyvä hölömö, joka hyödyttää monia(ei kaikkia).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinistö puhui hyvin, mutta Nato viittaus olisi saanyt jäädä, Suomen ei kannata liittyä Natoon maksamaan ja osallistumaan, vaan pysyä puolueettomana ja vähän kustannuksen puolutustusvoimissa. Pohjoismaista puolustusyhteistyötä kannatan niin, että Venäjän intressit huomioidaan.

Tultuaan presidentiksi Niinistö puolusti puoluekoneistoa, mutta puoluekoneisto on hieman demokratiaa vastaan. Se valitsee ne joita kansalaiset saavat äänestää, tämä valinta on poissa demokratiasta. Toivoisin Niinistölle rohkeutta demokratian syventämiseen Suomessa, ja puoluekoneiston merkityksen vähentämistä.

HaukiOlli
No johan tässä on kokoomus johtanut maata pitkät tovit, niin kysyn että miksipä eivät ole tehneet mitään mainituille asioille?Koska maata ei hallitse sen paremmin Kok kuin Dem:kään vaan KokDem. Tuloksena konsensushöttö jossa ongelmat on piilotettu maton alle ja uskoteltu että Suomi selviää tästä pinteestä vanhoilla lääkkeillä. Mutta ulkomaankaupasta riippuvainen Suomi on nyt joutunut ennnenäkemättömän pahaan tilanteeseen jossa päämarkkina-alue taantuu ja marginalisoituu ja kovat kilpailijat ovat ottaneet pysyvän kilpailuedun. Suomen edessä on suhteellinen köyhtyminen. Vanhat vaurauden lähteet (metsäteollisuus, Nokia...) taantuvat eikä uusia tulolähteitä niin vain löydy.

Edessä todennäköisesti hyvin hitaan jopa olemattoman talouskasvun pitkä aikakausi. Syynä mm. huoltosuhteen heikkeneminen ja heikko sisäinen kilpailukyky.

Jos uusille sukupolville ei tarjota resursseja yritystoiminnan aloittamiseen tai kehittämiseen, on varmaan turha toivoa sellaisten pulpahtamista pitkällä aikavälillä.
On meillä onneksi rahastot pelifirmoille. Pelit myyvätkin. Ehkä maailma pelastuu peleillä; vanhukset voivat pelata itsensä tyytyväisiksi, ihmiset voivat kaupitella virtuaalitavaraa pelimaailmassa toisilleen, pelit soveltuvat vientiin ja henkinen velttous poistuu, kun joku keksii mitä se tarkoittaa.

Erakko
Seuraa 
Viestejä1868

Muistuu mieleeni 70 -luvulta, kun televisiossa ennusteltiin, millaista on 21. vuosisadalla. Sanottiin, ettei silloin enää tarvitse tehdä töitä. Koneet hoitavat kaiken.

Hyvä elämä on rakettitiedettä.

Niinistö nimenomaan lässytti poliittisesti korrekteja latteuksia ja juuri siitä syystä hänen sanansa upposivat yleisöön. Mitään sellaista hän ei pullauttanut suustaan, mikä ei jo ennestään pulputtaisi kaikkien poliitikkojen huulilla ja täällä netin viemäreissä.

Suomessa ajatellaan, että veden kantaminen avannosta toiseen kahdeksan tuntia päivässä on arvokkaampaa kuin vapaus elää täysipainoista ihmisen elämää tehden mielekkäitä asioita toisten kanssa ja hyväksi. Totta kai tällaiseen kansaan vetoaa se, kun sanoo työtä itseisarvoksi.

Erakko
Muistuu mieleeni 70 -luvulta, kun televisiossa ennusteltiin, millaista on 21. vuosisadalla. Sanottiin, ettei silloin enää tarvitse tehdä töitä. Koneet hoitavat kaiken.Teollisuuden osalta näin on osittain jo käynyt. Työtähän on Suomessa vaikka kuinka paljon. Onglmaksi kansantaloudellisesti on muodostunut palkkasumman osuuden jatkuva väheneminen bkt:sta. Juuri tämä tekijä aikaansaa ilmiön jossa bkt:n kasvaessa julkinen sektori on ja pysyy taloudellisesti ahtaassa asemassa.

Työn tuottavuutta on helppo nostaa teollisuudessa mutta paljon vaikeampaa palveluissa, eteenkin julkisella sektorilla. On mahdotonta luoda tilannetta että sairaanhoitaja ja opettaja tuottaisi kymmenen vuoden kuluttua palveluita kaksi kertaa enemmän. Ja koska Suomessa on hyväksytty ajatus solidaarisesta palkkapolitiikasta kasvaa julkisen sektorin menot vaikka tuottavuus ei kovinkaan paljon kohoa. Teollisuus siis kykenee tuottavuutta nostamalla maksamaan palkankorotukset, julkinen sektori ei. Tässä on lyhykäisyydessään se noidankehä jossa Suomi ja monet muutkin länsimaat rypevät. Tämän vuoksi ahdinko jatkuu vaikka bkt-lukuja tuijottamalla vaurauden pitäisi levitä kaikkialle ja julkisen sektorin pitäisi rypeä rahassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat