Seuraa 
Viestejä9265

Toivoisin vakavaa pohdiskelua tällaisesta aiheesta kuin oravanpyörästä irrottautuminen. Eli kuinka muuttua täysin - tai edes melkein - omavaraiseksi suhteellisen edullisesti? Idea olisi se, että kykenisi tuottamaan itselleen asuinkelpoiset olosuhteet, ruuat, vedet (juomiseen ja peseytymiseen), ilman ulkopuolisen yhteiskunnan apua. Nämä ainakin. Kaikki muu on plussaa. Onko tämä ylipäätään mahdollista pitemmän päälle täysin yksinään? Tuskin. Tarvitaan todennäköisesti jonkin kokoinen joukko ihmisiä. Mutta mitä vähemmän, sen parempi. En halua perustaa mitään saatanan kylää.

Okei eli lähdetään siitä että "aloituspakkauksen" saa ja täytyykin hankkia ulkopuoliselta yhteiskunnalta, mutta jossain vaiheessa hommien on alettava pyöriä niin ettei ulkopuolista apua enää tarvita. Että voi sanoa muulle maailmalle "en tarvitse teitä enää" ja pärjätä omillaan. Ilman rahaa, ilman tukia, avustuksia, työttömyyspäivärahaa, almuja, eläkettä, palkkaa, ulkopuolista sähköä, ulkopuolista vettä, ulkopuolista jätehuoltoa, ulkopuolista yhtään mitään.

Yksi suuri kompastuskiveni on liha. Kun lihaa olisi kiva syödä, mutta se vaatisi eläimiä ja niiden hoitoa - ja tappamista. Eläimiä pitäisi olla ainakin monta ettei ne kuolisi "sukupuuttoon" vahingossa. Asiasta tulee näin jo aika hankala. Ja entäs se tappaminen, en halua tappaa eläintä olen sen verran maailmasta vieraantunut kaupunkilainen etten pystyisi. Ehkä villieläimiä voisin tappaa ja syödä, se olisi jotenkin eri. Villieläimet olisi siis yksi ratkaisu, mutta silloin systeemi pitää perustaa jonnekin missä on villieläimiä, syömäkelpoisia sellaisia. Ja opetella metsästämään. Yksi ratkaisu olisi myös jättää liha kokonaan pois, mutta se voisi olla kurjaa. Ruokavalio pitäisi miettiä sitten hyvin tarkkaan.

Mites tuon ruuan kanssa muuten, miten se kannattaisi toteuttaa? Talvella ei kasva juuri mikään ainakaan ulkona.. säilyisikö mikä kaikki mahdollisesti talven ajan syötävänä jos saisi kesän aikana tuotettua tarpeeksi ruokaa? Perunat? Muut juurekset? Mikään vihannes? Pitäisikö tehdä sellainen kasvihuonesysteemi että ruokaa voisi kasvattaa talvellakin?

Sähkö. Kannattaako sen suhteen yrittää yhtään mitään? Sähkölaitteet kumminkin on sellaisia että kun ne hajoaa niin se on sitten siinä se, pitäisi poiketa ulkomaailman kauppaan ja taas osallistua paskaoravanpyörään. Hmm. Kun tärkeintä tässä lienee se että haluan päästä jossain vaiheessa sanomaan etten ole millään tavalla enää riippuvainen yhteiskunnasta, että en tarvitse heiltä mitään, jolloin minun ei myöskään tarvitsisi osallistua yhtään mihinkään paskajuttuihin mitä sairas nyky-yhteiskuntamme keksii - noin niinkun periaatteellisella tasolla ajateltuna. Se on tietenkin eri mitä ne vaatii mutta aion siinä vaiheessa puolustaa kotiani kynsin ja hampain koska koen minulla olevan silloin siihen täyden oikeuden, jopa kuolisin periaatteeni vuoksi. Tekisin jousipyssyn ja ampuisin tai ainakin yrittäisin ampua kaikkia jotka kielloista huolimatta tulisivat hakemaan minua esim sotaan tai johonkin muuhun paskaan. Voisin täysin puhtain mielin todeta että pitäkää tunkkinne ja veronne, just leave me alone. Silloin olisin onnellinen. Olisi tietenkin hienoa vähän nähdä mitä paskamaailmalla tapahtuu ja jakaa kokemuksia, se vaatisi nettiyhteyden. Täytyy miettiä vielä tuota seikkaa. Tai sitten määrittelen homman niin että voin käyttää yhteiskunnan hyödykkeitä niin kauan kun rahani riittävät, ne jotka olen työnteollani rehellisesti ansainnut. Tavallaan minulla on silloin ihan oikeus niihin hyödykkeisiin joihin rahani riittävät. Eikös. Mutta kun rahat loppuu niin silloin ne loppuu. Täytyy miettiä.

Lämmitys olisi varmaan takkatuleen perustuva. Pitäisi olla sitten puuta aina poltettavana. Tulisiko se pitemmän päälle liian työllistäväksi? Pitäisi sitten myös olla metsää lähellä, jotain metsää mitä saa kaataa. Omaa metsää mahdollisesti?

Kurjaa olisi se jos joku sairastuisi, koska ulkopuolisen yhteiskunnan apuja ei voisi käyttää. Olisiko se siis vain välttämätön paha joka pitäisi hyväksyä? Ehkä. Paree olla sairastumatta vakavasti? Lääketiede on ehkä yksi sellainen seikka joka nyky-paskayhteiskunnassa on sen arvoista että tähän maailmaan on mitään mieltä osallistua. Se luo aika paljon turvan tunnetta se. Ilman nykylääketiedettä on jotenkin aika orpo. Ainakin kun ei tiedä mistään luontaislääkityksistä mitään eikä ole intiaani.

Ajatuksia vähän kokoon. Voisi siis ostaa tarvikkeita ja siemeniä ja rakentaa mökin oman metsän reunaan ja joku lämmitetty kasvihuonesysteemi josta saisi vihanneksia, sitten mahdollisesti kanoja jossain ja joenranta voisi olla ok että saisi ehkä kalaakin. Jos sähköä pakko saada (no se vielä ihan auki) niin joku tuulivoimala jne.. kaikkeen tähän menisi kyllä rahaa mutta jos sitä on vaikkapa 150 tonnia tällä hetkellä niin kai sillä voisi jotain jo saada tehtyä kun oikein hyvin suunnittelisi? Mitään huippumodernia luksuselämää tai -taloa ei missään nimessä ole tarkoitus hakea vaan sellaista että siellä on lämmintä ja ruokaa riittää.

Vesi unohtui kokonaan. Sepäs onkin onkelma. Vettä tulee taivaalta mutta kiitos paskateollisuuden se on täysin paskaista. Se pitäisi puhdistaa, mutta miten? Entä millä "saippualla" peseytyä?

くそっ!

Sivut

Kommentit (41)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Olen joskus suunnitellut aihetta enemmänkin ja joitakin lääkkeitä lukuunottamatta lähes täydellinen omavaraisuus kyllä onnistuisi.
Ongelmaksi muodostuvat yhteiskunnan määräämät maksut ja suojelurahat, joista ei pääse eroon, mikäli asuu Suomen valtion alueella. Samoin esimerkiksi rakentamista koskevat määräykset ovat täysimääräisinä voimassa niin maakuopassa kuin kerrostalossakin.
Ainoa todellinen vaihtoehto on muuttaa vaivihkaa hieman syrjempään, esimerkiksi Siperiaan tai Kanadan pohjoisosaan. Suomessa voi todistetusti piileskellä Lapin kansallispuistossa jopa 20 vuotta, mutta silloinkin pitää olla joku näennäinen osoite jossain muualla.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Kerro tuosta 20 vuoden piileskelystä lisää, kuulosti hauskalta.

Se ei välttämättä ole mahdottomuus että pitäisi poistua Suomesta. Oikeastaan siinä olisi vain ja ainoastaan se kurjuus että kun suku on täällä. Mutta jos Suomessa rupeaa jotain systeemeitä rakentamaan jossain ihan totaalisessa perseessä, niin miten siitä voisi ikinä jäädä kiinni? Eihän tarvitse mennä kuin jonnekin Ypäjälle niin ollaan jo käytännössä lainsuojattomalla alueella jossa poliisia ei näy sen useammin kuin jumalaakaan.

Mutta vakavasti ottaen kyllä sen pitäisi olla silleen laillista ettei varsinaisesti tarvitsisi piilotella itseään tai asuntoaan.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Ronron
Kerro tuosta 20 vuoden piileskelystä lisää, kuulosti hauskalta.

Se ei välttämättä ole mahdottomuus että pitäisi poistua Suomesta. Oikeastaan siinä olisi vain ja ainoastaan se kurjuus että kun suku on täällä. Mutta jos Suomessa rupeaa jotain systeemeitä rakentamaan jossain ihan totaalisessa perseessä, niin miten siitä voisi ikinä jäädä kiinni? Eihän tarvitse mennä kuin jonnekin Ypäjälle niin ollaan jo käytännössä lainsuojattomalla alueella jossa poliisia ei näy sen useammin kuin jumalaakaan.

Mutta vakavasti ottaen kyllä sen pitäisi olla silleen laillista ettei varsinaisesti tarvitsisi piilotella itseään tai asuntoaan.
Eräs melko tunnetukin rajavartija vittuuntui yhteiskuntaan ja ihmisiin ja rakensi pienen mökin Lappiin valtion maille. En ota kantaa siihen, miten hän elantonsa hankki, mutta eipä toiminnasta juuri kyläläisille haittaa ollut. Koska kaveri on vielä hengissä en tiedä, kuinka paljon asiaa kannattaa mainostaa. Metsähallitus kansallisti miehen mökin muutama vuosi sitten ja laittoi myyntiin. Virallisen asunnon kansallisti verottaja joitakin vuosikymmeniä sitten.

tsbmw
Seuraa 
Viestejä277

Helppoo ku heinänteko:
1) Myy kaikki ja osta joku kantatila jolla on osuus yhteisiin eli järviin, metsiin ja sorakuoppiin - tilan ei tarvitse olla iso.
2) On niissä aina talo "juoksevalla vedellä", ulkosaunalla ja liiterillä.
3) Hommaa ase. kantolupa, metsästäjäntutkinto ja tarkista metsästysoikeudet.
4) Hommaa 30 verkkoa, 10 katiskaa, pitkäsiima, 100 rapumertaa ja soutuvene.
5) Kulkuvälineeksi osta mopo.
6) Kesällä kyllä perheellekkin ruokaa kasvaa ihan riittämiin.
7) Älä osta sinappia tai MITÄÄN ylellisyystuotteita kun maalikyliin menet.
8. Polttopuita saat kyllä vaikka ensiharvennuksia tehden ilmaiseksi!
9) Sähkö pois kokonaan, öljylampuilla pärjää, kesällä niillä talven jäillä purukasasta kaivaa sen heinähäkin kylmäsäilytyksen tarvitsema ja muille maakellari.
10) Media tykkennään pois, netti, tv, lehdet ja muu mielipitteen muokkaus!

Noilla alkaa kuusenkävyt taas pitkästä aikaa erottua ja teerien kuklutus...

Isoimmat kesähauet myyt hotelleille, ravuistakin tulee kivasti, verkoista repullinen, pitkäsiimasta matikoita, pupuja ja kyyhkyjä. Ihminen on tehty tekemään... et silleen [läheisiä esimerkkejä on 3 tuosta elämäntavasta (ja kaikki Savosta) - ihailen, mutta pidän toistaiseksi helpompana mennä aamulla töihin]

Minä mökissä Liisalle: "Mittee tyä tiällä mökissä talavella, muuttakkee teejän kuapuntin osakkieseen ja teillännii o rahhoo!
Liisa: "Kuule Sinä nyt siinä, etköhän ennennnii Sinäe muota sieltäe Helesinkin ressilöistä tiänne muaseevun ruahoon!"

PS. Vaimolle kun ehotin 4v sitten: "Se sun lapioon tarttumisen into on nähty!"
(Toisaalta vasta 70v Suomessa on ollut työssäkäyntilähiökulutuskulttuuri...)

...taasko noita uusia ajatuksia...

kurremus
Seuraa 
Viestejä383

Jos sitä vaan parin poron kanssa kulkisi ja ottaisi uuden matkaan kun on laittanut toisen lihoiksi. Voisi mennä ja elää missä vain!

Mutta joo... Ei omavaraisuuden tarvitse olla täydellistä. Kun ajattelee niin niin pääsee ainakin helpommalla

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Jos lappiin jonnekin sopivan puron lähettyville niin saisi siitä purosta puhdasta käyttövettä. Jätevedet voisi imeyttää kuoppaan. Kun ei olisi mitään myrkkyjä niin ei siinä mitään saastuttaisikaan. Opettelisi tekemään mäntysuopaa ja pesisi itsensä sillä.. kerran kuussa.

Kyllä mää tän vielä toteutan.

くそっ!

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Denzil Dexter
Aihetta sivuava uutinen:

http://yle.fi/uutiset/mikko_asui_vuosik ... ta/6437778

Ei aivan sivussa yhteiskunnasta, mutta kuitenkin sen verran, että viranomaiset huolestuvat.


artikkeli jätti vähän arvailujen varaan, että mitä herra joi janoonsa, kun juoksevaa vettä ei ole ja millä se radio toimi, jos ei sähköjä ollut?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Ronron
Entä millä "saippualla" peseytyä?Mikä saippua? Jos uskaltautuu suomen hyisiin vesiin vähäksi aikaa polskimaan, niin siinä lienee kaikki erakon tarvittava.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Shriek
Ronron
Entä millä "saippualla" peseytyä?Mikä saippua? Jos uskaltautuu suomen hyisiin vesiin vähäksi aikaa polskimaan, niin siinä lienee kaikki erakon tarvittava.Ei uskaltaudu. Ajattelin lämmittää sen veden polttopuilla. Ja käyttää suihkusysteemiä joka toimii jotenkin mekaanisesti tai muulla tavalla, kuitenkin ilman sähköä. Vaikka gravitaatiovoimalla.

くそっ!

Ronron
Ei uskaltaudu. Ajattelin lämmittää sen veden polttopuilla. Ja käyttää suihkusysteemiä joka toimii jotenkin mekaanisesti tai muulla tavalla, kuitenkin ilman sähköä. Vaikka gravitaatiovoimalla.Kuullostaa minun korvaan liian spedeilyltä. Aika on kortilla, kun yrittää yksin pärjäillä. Ei ainakaan liian hienoja laitteita kannata hyödyntää, kun niillä on tapana rikkoutua, ja kun ei omat taidot aina riitä niiden korjaamiseen. Pentti Linkolasta voisi ottaa mallia, mutta jos taas kalastaminen ei kiinnosta tai sovi luonteelle, niin sitten on huonompi homma.

PS. Sitten ovat tietysti forum-survivalistit Aweb ja Kosh.

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Ronron

Lämmitys olisi varmaan takkatuleen perustuva. Pitäisi olla sitten puuta aina poltettavana. Tulisiko se pitemmän päälle liian työllistäväksi? Pitäisi sitten myös olla metsää lähellä, jotain metsää mitä saa kaataa. Omaa metsää mahdollisesti?
Ei se tarvitse olla koivuhalkoa mitä uuniin laitat,suoturvekin käy polttoaineeksi kunhan sen "turveliiterissä" kuivatat ja suomaita sisältäviä maa-alueita saa ostettu halvalla.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat