Seuraa 
Viestejä1950

Palkka-alen toimivuudesta keskustelaan nykyään melkoisesti, yleensä ottaen olen sitä mieltä, että siitä olisi enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Palkka-alen ongelmat liittyvät lähinnä siihen, että seurauksena on yleinen ostovoiman pieneneminen, josta seuraa lama.

Tämä voisi kuitenkin toimia suunnattuna palkka-alena; palkkaa vähennettäisiin vain niiltä, joiden kulutus ei palkan vähenemisen seurauksena kuitenkaan pienene. Yleensä ottaen siis niiltä, joilla on ja joille kertyy nettovarallisuutta.

Vastaavasti palkkaa voitaisiin nostaa niiltä, jotka elävät 'kädestä suuhun', eli niiltä, joilla palkka menee jo kokonaan kuluviin menoihin. Nämähän luonnollisesti lisäisivät kulutusta, jos palkkaa olisi enemmän.

Verotuksena ajatus menisi siten, että tuloverotuksen progressio kiinnitettäisiinkin; ei palkan määrään, vaan nettovarallisuuteen. Mitä enemmän varallisuutta, sen suurempi veroprosentti. Ja taas kädestäsuuhun eläville voitaisiin jättää enemmän tuloa -> kansantalous vain kiihtyisi.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat