Seuraa 
Viestejä45973

Jos jostain syystä puhelimet, tv, netti ym. lakkaisi toimimasta lopullisesti.

Mitä tapahtuisi? / tekisit?

-Saman tien
-Vuosien varrella?

Ja suosittelen myös pohtimaan skenaariota että yhteiskunta ei romahtaisi tähän täydellisesti, miten se muuttaisi normaalien ihmisten arkea sitten.

Sivut

Kommentit (19)

iMuke
Seuraa 
Viestejä1356

Kommunikoisin aivan kuten joskus valmistumiseni jälkeen kun ei ollut vielä kännykkää eikä lankapuhelinta: postittelin kavereille Olen muuttanut -kortteja joita pystyi lähettämään ilmaiseksi ja kirjoittelin asiani niihin. Muuten varmaankin sitten harrastaisin kalastusta, vaelluksia jne entistä enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä3915

Jäisin kotiin, koska töitäni en voisi enää tehdä. Siinä kotona ollessani odottelisin kaaoksen alkua, koska mikään muukaan ei ilmeisesti toimisi ja yhteiskunta jumiutuisi täysin. Tällainen tilanne olisi luultavasti mahdollinen vain erittäin voimakkaan elektromagneettisen pulssin seurauksena?

apoc
Seuraa 
Viestejä187

1) Kauppaan ostamaan tuoreruokaa viikoksi, säilykkeitä, näkkäriä, pattereita, led-fikkareita...
- kaupan logistiikka on varmasti mukkelismakkelis muutamassa päivässä.

2) Käteistä rahaa tililtä paljon. Onnistuisiko sekään? Pankit ja automaatit käyttävät verkkoa.

3) Apteekista pakolliset lääkkeet.

4) Töihin voisi mennä hakemaan loparit (se firma ei ilman nettiä tuota mitään) sitten kun viitsii tai jaksaa..

5) Lähtisi mökille. Siellä on sentään kalaa, ja marjoja kesäisin. Kasvatan pitkän parran.

6) Pitkän partani kanssa palaisin takaisin ja alkaisin julistamaan jotain. Nythän eletään, kuten kaikki näkevät, lopun tai ainakin suurten muutosten aikoja. En mene siihen helppoon, että alkaisin ennustelemaan päivämäärien tarkkuudella mitä tuleman pitää. Siinä on moni tärkeämpikin hemmo mennyt metsään.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
vapaatyyli
Jos jostain syystä puhelimet, tv, netti ym. lakkaisi toimimasta lopullisesti.

Mitä tapahtuisi? / tekisit?

-Saman tien
-Vuosien varrella?

Ja suosittelen myös pohtimaan skenaariota että yhteiskunta ei romahtaisi tähän täydellisesti, miten se muuttaisi normaalien ihmisten arkea sitten.
Puhelimesta viis, en käytä muutenkaan kuin kellona ja kamerana satunnaisesti. Jos tv-laite toimisi, katselisin satoja DVD-elokuviani ja tv-sarjojani. Mutta netin kanssa olisikin jo kinkkisempää, koska netin avulla voin purkaa näppärästi kirjoittamisen loputonta tarvettani. Ehkäpä sitten pitäisi vaan kirjoittaa kaikki ummehtuneesti päiväkirjamaisesti koneelle ilman että kukaan kommentoi juttujani millään tavalla tai varsinkaan antaa minulle uutta ajattelemisen aihetta. Jälkimmäistä tarvitsen tuon tuostakin, sillä en ole niin nerokas että nyhjäisen tyhjästä tuosta noin vaan ideoita.

Kun viimeksi olin netittä pari viikkoa meinasin seota. Jos tuon tilan vielä jotenkin pääsisi yli, niin iskisi syvä epätoivo ja masennus koska vimeinenkin näennäinen toivo kumppanin löytämisestä tyssähtäisi lopullisesti. Pitäisi vaan uskoa että parisuhde-elämä tuli elettyä jo ja 16 v sitä lajia riitti. Seksikin jäisi saamatta koska en enää voisi hakea edes seksiseuraa turvallisella ja miellyttävällä tavalla.

En tiedä heilahtaisiko kiikku, mutta aika rankka se luopumisen prosessi kyllä olisi. Varmaan vajoaisin jonkinlaiseen masennuksen ja ahdistuksen sekaiseen autismiin lopullisesti.

Mitä maailmalle tapahtuisi, jos ajatellaan muita kuin minua? En jaksa spekuloida, se omakohtainen skenaario väsytti jo niin pahasti. Turha kenenkään väittää että "sitten ihmiset alkaisivat olemaan enemmän toistensa kanssa livenä, lässyn lässyn". Pyh. Suomalaisetko muka, hah.

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Ihmiset olisivat enemmän tekemisissä toistensa kanssa. Tutustuisivat toisiinsa, seurustelisivat, kävisivät kahviloissa, baareissa, tansseissa jne. Kirjstojen suosio kasvaisi ja luettaisiin enemmän kirjoja ja lehtiä. Palattaisiin vain ajassa taaksepäin.
Muut toisia kieliä puhuvat kansat voitaisiin kokea enemmän vieraana ja tuntemattomana, koska niistä saataisiin vähemmän tietoa. Ihmisten kielitaito voisi huonontua. Tuntematon voitaisiin kokea uhkana ja sodan uhka voisi lisääntyä.
Paikallinen tekeminen voisi lisääntyä. Oman lähipiirin, kylän ja kaupungin asiat tulisivat tärkeämmiksi. Postin toiminta vilkastuisi.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

vapaatyyli
Jos jostain syystä puhelimet, tv, netti ym. lakkaisi toimimasta lopullisesti.

Mitä tapahtuisi? / tekisit?

-Saman tien
-Vuosien varrella?

Rousseau

Kun viimeksi olin netittä pari viikkoa meinasin seota.Heh, napata Russe seuraavan kerran kun sähköt pätkii kala- tai mettäkaveriksi.

Saisin paniikkikohtauksen ja vaipuisin koomaan. Sen verran riippuvaiseksi tullut kummastakin. Miten sitä oikein ennen elettiin ilman nettiä ja kännyköitä?

Rousseau

(Kirjastoa tulee kyllä käytettyä, että siihen ei paljon netit vaikuta...)Ilman nettiä jäänee lainaukset nollaan, vaikutti mitä vaikutti.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2645

Katoaisiko myös tavalliset puhelinyhteydet, entäs morse?
Voin kuvitella että ihmisistä tulisi paljon kommuunisimpia. Tehtäsisiin enemmän hommia ja niinku joku teistä jo mainitsi, tulisimme paljon sosiaalisimmiksi.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Hmmm... sähköt säilyisi, mutta sähköinen tiedonvälitys vaikenisi.

Rahaa kai pitäisi mennä nostamaan ja sitten vähän tujumpi lainaussatsi kirjastosta.

Viettäisin vieläkin pidempiä jaksoja päässäni.

Harrastin viime vuonna sellaista extermelajia kuin netittä oleminen viikon ajan. Se lisäsi asioita, jotka luokitellaan ns. hyötyliikunnaksi.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Se oli jotenkin vapauttavaa, kun olin melkein kuukauden ilman nettiä ja sähköjä. Käytössäni oli vain puuhella ja veden sain ämpärillä kaivosta. Kyllä siinä tekemistä tulee, kun puita pitää hakea. Tai sitten vain kävelee luonnossa nautiskellen raikkaasta talvi ilmasta

Tämä tapahtui mökillä. Nyt asun kerrostalossa eikä mitään tekemistä -.-

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat