Seuraa 
Viestejä212

Kaverini keksi tänään 10000 taalan idean. Hänellä on pleikkari3 ja taulutelevisio. Taulutelevisio soveltuisi hyvin e-kirjojen lukulaitteeksi kun sitä vähän kehittää. Näin olisi laaja lukulaitekanta ja joka koti olisi mahdollinen asiakas e-kirjojen kauppiaille. Televisiosta olisi mukavampi lukea e-kirjoja kuin läppärin kuvaruudusta. Voisi istua soffalla ja olisi vielä 42 tuuman kuvaruutu.

Itse olen miettinyt, että voitaisiin kehittää interaktiivinen ja multimedia e-kirja. Tietenkään lukulaitteet eivät pysty liikkuvaa kuvaa toistamaan, mutta ääntä sentään. Voisi kirjoittaa kirjoja, joissa olisi ääniefektejä esim. suden ulvontaa, aallokon ääniä, sadepisaroita. Interaktiivinen e-kirja vaatii tosi paljon laitteen kehittelyä. Saa nähdä tuoko Memristorit mitään uutta alalle aikanaan? Tai sitten pitäisi taulutelevisioita kehittää todella interaktiivisten e-kirjojen lukulaitteeksi.

Kommentit (3)

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Monissa tableteissa on jo Full HD HDMI-liitäntä TV:lle. Samoin monissa tietokoneissa on HDMI-liitäntä, eli TV:tä voi jo nyt käyttää näyttölaitteena kuvailemallasi tavalla. On myös saatavissa noin 70 euron pienikokoisia Internet-TV-sovittimia, joilla onnistuu myös e-kirjojen luku. Mahdollisesti Xboxeille ja pleikkareille löytyy jo nyt jokin sopiva ekirjojen lukuohjelma. Joihinkin e-kirja-formaatteihin voi upottaa myös multimediaa. Ja HTML5 jo itsessään saattaisi olla varsin sopiva ekirja-formaatti, joka tukee multimediaa oikein mainiosti.

TieKu
Seuraa 
Viestejä581

Mielestäni e-kirjoihin ei tule liittää mitään ylimääräisiä efektejä, annetaan mielikuvituksen loihtia ne äänet ja kuvatkin korvien väliin, siis jos kyseessä on tavallinen romaani. E-kirjoissa ei olisi muuta paranettavaa kuin tämän "sarvikuonojen maan" (Suomi) sieltä ja syvältä olrva hinnoittelupolitiikka. Lukulaitteenakin se perinten sähköinenmuste-tyyppinen on parempi kuin tabletti, ei kuluta sähköä eikä sisällä miljoonia ominaisuuksia. Mielipiteeni ovat ehkä hieman konservatiivisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Minulla on 37" telkkari läppärin kakkosnäyttönä ja selaan melko paljon internettiä sohvalla löhöten ja telkkaria katsellen. Joskus kirjoitan tiedefoorumillekin TV:n näytöltä, kun on liian laiska että vaihtaisi HDMI-kaapelin telkkarista läppärin ulkoiseen 22" näyttöön tai edes kytkisi läppärin 12½" näytön päälle.

Minulla on siis satoja tunteja kokemusta artikkelien lukemisesta telkkarin näytöltä ja voin kokemuksesta sanoa, etten eKirjoja haluaisi telkkarista lukea. Lyhyet artikkelit menee, mutta ei pidemmät. Joten kannattaa viedä tämä ajatus mietintäpöydälle ainakin siihen asti kun OLED-telkkarit ja 4k telkkarit tulevat kauppoihin.

Telkkarin käyttäminen on kohtuullisen kätevää, koska bluetooth -hiiressäni on erillinen painike suurennuslasille, jolloin saa 50-100 prosentin suurennoksen näyttöön. Saan parin kuukauden sisään myös Leap Motion laitteen, joten sillä voi telkkarin käyttäminen olla taas hieman erilaista ja se saattaa soveltua varsinkin hyvin TV:n ohjailuun.

Hands on with Leap Motion's gestural interface
http://www.newscientist.com/blogs/onepe ... otion.html

Koska OLED-telkkarit ovat paksuudeltaan vain muutaman millin ja niissä on langaton videon siirto tietokoneesta televisioon, niin 4k OLED-telkkaria voisi käyttää kevyenä lukulaitteena vähän niin kuin broadsheet-kokoinen Hesari.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat