Seuraa 
Viestejä45973

Millainen olisi maailma, jos Amerikan Yhdysvallat romahtaisi huomenna?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (24)

Surkea olis... Vähän niinkun nainen ilman rintoja, mies ilman palleja ja auto ilman renkaita...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toinen tuleminen
Millainen olisi maailma, jos Amerikan Yhdysvallat romahtaisi huomenna?

Olenkin ihmetellyt että missä olet noilla amerikkaromahtaa jutuillasi, kiva nähdä että olet täällä taas meidän iloksemme.
Itseasiassa asia ei minulle kuulu, mutta minusta vaikuttaa että sinulla on jonkin sortin amerikkakompleksi.

Toinen tuleminen
Millainen olisi maailma, jos Amerikan Yhdysvallat romahtaisi huomenna?

Laman kourissa.

Juhlisi uutta aikakautta. Tosin vain vanhemmassa maailmassa, joka pääsee vuorostaan orjuuttamaan länsimaailmaa.

Aluksi lama ja sekasorto. Euroopasta tulisi todennäköisesti seuraava taloudellinen mekka. Kiina perässä.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Maailma menis pois tasapainosta, jos Ammeriikka romahtas.
Olishan ameriikan kohalla syvä kuoppa, no riippuu vähäsen siittä kuinka syvvhän se romahtas ? No seki monttu täyttys veellä, olis maailman merissä tillaa sulaaville jäätiköille. Niin että mikäpä se siinä, jos kykenet niin romahuta vain Ammeriikka , vaikkapa kilometrin syyvvyythen.
On se ennenki ollu veen alla, seku näytti telvisuunista ku ne löyvethin
suurien haikalojen hamphaita , ja vuottuse muita merkkejä, että soli
se aavikko ollu ennen merenpohojaa.Missäkhän se nyt se aavikko olikhan?
Oliko se Arizoona vai Utahhi ? Piruko se niin tarkoin muistaa.

Jos koko ihmiskunta katoais maapallolta, luonnon suhteen ei tapahtuisi mitään, ei niin mitään. Jos hyönteiset katoaisivat, koko luonto luisuisi sellaiseen epätasapainoon, että tuhoutuisi reilusti alle vuodessa. Siis kaikki makroelämä. Miettikää sitä.

Amerikka saa ihan rauhassa romahtaa mun puolesta. Sen jälkeen olot on samanlaiset ku suurimmalla osalla ihmiskunnasta, eli enemmistö ei huomaisi mitään eroa kurjuutensa määrässä, me pullamössöpaskiaiset ehkä jouduttais noin 10 kertaa parempiin olosuhteisiin köyhimpiin nähden entisen 100:n sijasta.

tuskimpa mitään kummempaa... paitsi sotien suhteen. Jenkithän tarvitsee sotia noin kahdenkymmenen vuoden välein

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Kuka sitten tekisi Hollyvood elokuvia. Intialaisetko Bollyvoodeeneineen. Ei oikein käy. Helmiä tulee silloin tällöin jenkeistä.

Lierikki Riikonen

Venäjä hyökkäisi Eurooppaan tai ainakin Suomeen (ainoa länsimaisista rajanaapureista, joka ei ole liittoutunut), Kiina Taiwaniin ja rättipäät aloittaisivat ennennäkemättömän riehumisen ympäri maailmaa. Intia ja Pakistan ajautusivat ydinsotaan ja Israelin olisi pakko tehdä jotakin rajua turvallisuutensa varmistamiseksi ==> Iranin kokoinen kuoppa.

Venäjä muuten kasvattaa huomattavasti sotilaallista voimaansa nimenomaan lännessä. Katsokaa Ylen teksti-TV s. 112 ja uutiset.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Teenager
tuskimpa mitään kummempaa... paitsi sotien suhteen. Jenkithän tarvitsee sotia noin kahdenkymmenen vuoden välein

Niinpä. Suuri sotateollisuus tarvitsee asiakkaita. Ja jos asiakkaista ei löydy tai ne ovat poliittisesti arveluttavia, niin helpointa on tietysti käyttää jo vanhentuneita aseita juuri näitä arveluttavia asiakkaita vastaan.

Otsikko ja aloitusteksti eivät vastaa täysin toisiaan. Tarkoitetaanko romahtamisella taloudellista romahtamista, sisällissotaa vai jotain muuta? Otsikko viittaa kuitenkin selkeästi millainen maailma olisi ilman Amerikkaa, tuskin Yhdysvallat mihinkään häviäisi vaikka siellä jokin romahdus tapahtuisi. Ja jos halutaan tietää millainen maailma olisi romahduksen jälkeen pitää tietää mitkä syyt ovat johtaneet tähän ennen kuin voimme arvioda muun maailman tilannetta. Virheellinen ja vajaa kysymyksenasettelu.

Suurvalta tarvitsee sotia kasvattaakseen sodankäynyttä miehistöä.
Suomen armeijassa vielä hyökätään ja ollaan tehokkaita, amerikkalaiset sen sijaan ottaa rennosti ja antaa vihollisen ottaa tappioita. Vrt. Falluja.

Pääsisimme ehkä eroon tosi-tv:stä ja hampurilaisista. Iraniin ei hyökättäisi ja Lähi-itä säästyisi muutamalta Tshernobyliltä. Vihaiset kansalaiset lynkkaisivat Bushin hallituksineen.

Enpä nyt tiedä. Aika iso aukko olisi tossa karttapallossa. Ikävää, että ovat ottaneet sellasen maailmanpoliisin tehtävän, isoveli valvoo, Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja jopa Antarktiksella asti.

Kiina ainoa mahti joka voisi mitellä USAn kanssa, toivotaan ettei sellaista tule tapahtumaan.

Vertailuksi sanottakoon, että USAn armeijan toiseksi pienin osasto, US Marines, on lukumäärältään isompi kuin Brittien koko armeija.

Maailma tietysti ajautuisi melkoiseen kaaokseen ja taloudelliseen lamaan. Mutta mihin se päättyisi? Mitä tulisi tilalle? Mitä seuraavaksi?

Uskoisin että maailmantalous vielä jotenkin tasapainottaisi itsensä, mutta se ei enää olisi entisensä. Saattaisi löytyä parempia periaatteita kuin nykyinen voitontavoittelun logiikka.

Yhdysvalloistahan löytyy voimakkain amerikkalaisen / länsimaisen elämäntavan kritiikki, ja yhteiskunnallisen romahduksen seurauksena saattaisi amerikkalainen vastavirta yhdentyä ja syntyä uudenlainen Yhdysvallat, joka ei rakentaisi järjestelmäänsä päättömän yltiöindivualismin ja hallitsemattoman talousdeterminismin varaan.

Jos USA:n järjestelmä kaatuisi, saattasivat siellä pinnan alla odottavat järkevämmät voimat siis päästä valtaan. Tämä saattaisi parhaassa tapauksessa mahdollistaa planeettatason eheytymisen, jos länsimainen talous- ja kulttuuri-imperialismi edes hetkeksi väistyisivät kokonaisvaltaisempien ja sopuisempien aatteiden tieltä. Näitähän aatteita on joka lähtöön. Ehkä romahdus yhdentäisi nämä kaikenkirjavat maailmanparannusideat?

Which would be nice.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat