Seuraa 
Viestejä45973

Miten voi olla mahdollista että meille mainostetaan esimerkiksi jotain hyödyllisiä bakteereja sisältäviä jogurtteja muka terveellisena, vaikka nämä ovat täynnä asetaldehydiä?

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Alko ... 5250740735

http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+ev ... taldehydi/

http://terveyshymy.fi/artikkelit/asetal ... opa-vaanii

Miten voin rajoittaa asetaldehydin saantia? Mitkä ovat asetaldehydin vaikutukset aivoissa, aiheuttaako dementiaa ja parkinsonia? En haluaisi olla vanhempana vihannes.

Keskustelua asetaldehydin vaarallisuudesta ja sen ehkäisystä. Missä tuotteissa on eniten asetaldehydiä?

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ekvivalentti
Seuraa 
Viestejä464

Tuo EVIRAn artikkelissa todettiin elintarvikkeissa olevan asetaldehydin määrä vähäiseksi ja että erilaiset mahasyövät ovat Suomessa vähentyneet. Ei taida olla suuresta vaarasta kyse. Minulla on sellainen käsitys, että tekniikan parantumisen tuomat muutokset ruoan säilömiseen eli pakastaminen etikkasäilömisen tai suolauksen sijaan ovat vähentäneet yläruuansulatuskanavan syöpiä.

Asetaldehydi on alkoholin palamisen välivaihe elimistössä ja sitä kautta sitä on verenkierrossa, mikä voi edistää dementiaa ja parkinsonia. Ainakin krapulavaiheessa

ekvivalentti
Tuo EVIRAn artikkelissa todettiin elintarvikkeissa olevan asetaldehydin määrä vähäiseksi ja että erilaiset mahasyövät ovat Suomessa vähentyneet. Ei taida olla suuresta vaarasta kyse. Minulla on sellainen käsitys, että tekniikan parantumisen tuomat muutokset ruoan säilömiseen eli pakastaminen etikkasäilömisen tai suolauksen sijaan ovat vähentäneet yläruuansulatuskanavan syöpiä.

Asetaldehydi on alkoholin palamisen välivaihe elimistössä ja sitä kautta sitä on verenkierrossa, mikä voi edistää dementiaa ja parkinsonia. Ainakin krapulavaiheessa




Mutta kuitenkin:

"Pari vuotta sitten Saksassa tehdyn selvityksen mukaan siellä myynnissä olevista alkoholijuomista oluiden keskimääräinen asetaldehydipitoisuus ylitti riskirajan 4-, viinien 15-, siiderien 22- ja calvadoksen sekä sherryjen jopa 70-kertaisesti.

– Yhdessäkään pullossa ei kuitenkaan lue, kuinka paljon se sisältää asetaldehydiä."

Hymyn linkistä.

Toimisiko jos ottaisi tuota acetiumia tai kysteiinia alkoholin juonnin yhteydessä??

rovasti78
hoffe
Nappaile acetiumia, niin ei asetaldehydi stressaa..

http://www.acetium.com/fi/asiantuntijat-vastaavat#10




Miksen voisi vain tilata kysteiiniä halvemmalla iherbistä, tuo on kallista?



Voit tilata, mutta se ei auta tähän ongelmaan. Tässä lainaus linkkaamastani osoitteesta:

"Onko olemassa muita tuotteita, joihin on lisätty kysteiiniä?
On, mutta ei samalla tavalla asetaldehydin vaikutuksia torjuvaa. Acetiumista L-kysteiini vapautuu säädellyllä nopeudella paikallisesti mahassa, muista tuotteista kysteiini on tarkoitettu imeytymään ohutsuolesta verenkiertoon."

Jos acetium on niin superaine, niin miksi en ole kuullut siitä aikaisemmin? Samaa ainettahan tuo on, mutta patentoitu, miten mahdollista? Veikkaan että asetaldehyditietoisuus tulee lisääntymään räjähdysmäisesti seuraavan 5-10 vuoden aikana. Silloin voi sen altistusta vähentävät innovaatiot olla vahvoilla.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Tämä ketju haiskahtaa provokatoriselta ellei peräti jonkinlaielta viraalimarkkinoinnilta, mutta koska se nyt kuitenkin täällä on ja olen asiaan jonnin verran perehtynyt niin vastailenpa selvyyden tuottamiseksi, mikäli jotakuta alkaa aihe kiinnostamaan.

rovasti78
Jos acetium on niin superaine, niin miksi en ole kuullut siitä aikaisemmin? Samaa ainettahan tuo on, mutta patentoitu, miten mahdollista? Veikkaan että asetaldehyditietoisuus tulee lisääntymään räjähdysmäisesti seuraavan 5-10 vuoden aikana. Silloin voi sen altistusta vähentävät innovaatiot olla vahvoilla.



Acetium julkistettiin muistaakseni alkuvuodesta 2010, joten se on verraten uusi tuote puhuttaessa tämämn kategorian tuotteista ja tähän asti sen markkinointi on ollut liki olematonta. Tuotetta on löytynyt yksittäisiä paketteja joistakin apteekeista mutta kukapa siitä olisi tiennyt, kun markkinointi on ollut hajanaisia radiomainoksia jossain yhdellä iskelmäkanavalla. Osin kyse on ollut siitäkin, että Biohitillä on ollut monta rautaa tulessa. Aiempi päätuote eli pipetit (laboratoriolaitteita) myytiin vasta reilu vuosi sitten pois ja jäljelle jäänyt porukka on vain muutaman kymmentä henkeä. Liki mikroyritys, jolla on kuitenkin luokkaa kuusi hyvin potentiaalista menestystuotetta ja rutosti rahaa vaatii aikansa ennenkuin tietoisuus kuluttajamarkkinoilla leviää ja tuote edes yleistyy saataville. Siltikin firma kaupittelee samaan aikaan useita tuotteita globaalisti joten kiirettä pitänee. Apteekkarienkin pitää ensin tutustua tuotteeseen sekä havaita kysynnän olemasaolo jotta edes tilaavat sitä hyllyynsä. Tällainen ei tapahdu hetkessä yhden pikkufirman voimin. Tarvitaan samaan aikaan myös muuta vetoapua, esimerkiksi juurikin asetaldehydin vaaroista tietoisuuden leviämistä. Jos kuluttaja ei tunne riskiä, ei hän kiinnostu sitä ehkäisevästä tuotteestakaan.

Acetium on patentoitu lääkintälaiteena, ei sen sisältämää kysteiini-aminohappoa. Patentin idea on siinä, että Acetium-kapseli vapauttaa kysteiiniä säädetyllä nopeudella jo vatsalaukussa, siinä missä ruoan luonnollinen kysteiini vapautuu vasta ohutsuolessa ja kontrolloimattomammalla nopeudella. Eli siis luonnontuote-kysteiinit, olivatpa ne peräisin ruoan proteiineista tai erityisistä luontaistuotteista, eivät vaikuta lainkaan vatsalaukun asetaldehydiin (fakta) ja todennäköisesti ohutsuolessakin varsin lyhytaikaisesti, tietyssä ruoansuolatuksen vaiheessa (omaa mutuani).

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
ekvivalentti
Tuo EVIRAn artikkelissa todettiin elintarvikkeissa olevan asetaldehydin määrä vähäiseksi ja että erilaiset mahasyövät ovat Suomessa vähentyneet. Ei taida olla suuresta vaarasta kyse.



Mahasyöpä on mahasta lähtevä syöpäsairaus. Suomessa todetaan joka vuosi lähes tuhat uutta mahasyöpätapausta. Ajoissa havaittuna sairaus voidaan hoitaa kirurgisesti, mutta yleisesti ottaen sen ennuste on huono. Mahasyövän mahdollisia oireita ovat muiden muassa kipu vatsassa, oksentelu, ripuli, ruokahaluttomuus ja laihtuminen. Tauti voi olla pitkään oireeton[1]. Ilmetessään oireet voivat olla petollisesti samanlaisia kuin hyvänlaatuisissa vaivoissa, esimerkiksi mahahaavassa.

Helikobakteerin on huomattu lisäävän mahasyövän riskiä jopa 2-6 kertaiseksi. Muita riskitekijöitä ovat tiettyjen vitamiinien puute, lihavuus, ruoka ja korkea ikä.

24 % sairastuneista miehistä ja 26 % sairastuneista naisista on Suomessa elossa viiden vuoden kuluttua taudin toteamisesta.[2]

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahasy%C3%B6p%C3%A4

Tuhat mahasyöpää vuodessa, joista huomattava osa havaitaan liian myöhään jolloin tauti on fataali. Tämä on kyllä kansanterveydellisesti merkittävä ongelma. Siitä syystä esimerkiksi satakunnassa käynnistettiin viime vuonna väestöseulonta mahasyövän sairastajien/riskipotilaiden löytämiseksi:
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta ... nassa.html

Seulonnalla ja riskiryhmään kuuluvien seurannalla kuolleisuus pystytään tutkimusten mukaan puolittamaan. Sairauden vuoksi menetettyjen elinvuosien määrä vähenee neljännekseen.

Mahasyöpä on salakavala sairaus, jonka oireet ilmenevät vasta kun syöpä on kehittynyt varsin pitkälle. Sairastuneet kuolevat yleensä viiden vuoden kuluessa.

Yllättäen seulonnassa käytetään niinikään Biohitin valmistamaa Gastropanel-tuotetta. Seulontojen jonkinlaisia pilotteja on myyty jo muuallekin maailmaan ja todennäköisesti ne kokeilujen jälkeen otetaan pysyvään käyttöön valtakunnallisina hyvin monessa maassa. Samaan tapaan kuin rintasyöpäseulonnat jo ovat. Kaava menee siis näin: verikokeella seulotaan väestöstä vatsasyövän riskihenkilöt, joille tehdään tarkemmat tutkimukset esimerkiksi letkua nielettämällä ja koepaloin. Riskitekijöiden mukaisesti heille saatetaan suositella/määrätä Acetium-tuotetta syöpää ehkäisemään ja saada heidät seurantaan. Lopputuloksena syövät joko ehkäistään kokonaan tai havaitaan varhain jolloin ne ovat hoidettavissa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

RedTwilight
Seuraa 
Viestejä349
Kosh
Eli siis luonnontuote-kysteiinit, olivatpa ne peräisin ruoan proteiineista tai erityisistä luontaistuotteista, eivät vaikuta lainkaan vatsalaukun asetaldehydiin (fakta).



Ja fakta perustuen..? Luulisin vaan, että jos otan vaikka jotain iHerbin L-kysteiiniä pillerinä tai jauheena joka hajoaa vatsassa, miksi tämä ei vatsassa vaikuttaisi?
Onkohan näistä mitään puolueettomia tutkimuksia, vai pelkästään ko. yrityksen tilaamat raportit(?)

myooppi
Seuraa 
Viestejä3521
hoffe
Nappaile acetiumia, niin ei asetaldehydi stressaa..

http://www.acetium.com/fi/asiantuntijat-vastaavat#10


Eiköhän kysymyksessä ole taas yksi terveyskauppiaiden bisneksistä? Ihmiset saadaan manipuloitua ostamaan jotakin, joka ei ole tarpeellista tai on peräti vaarallista. Muutama vuosi sitteen terveyskaupoissa myytiin erikois?vetyperoksidia, jota piti panna pipetillä veteen ja nauttia näin tarpeellista lisähappea. Laskin kerran saadun lisähapen määrän, mitä vetyperoksidilasillisessa oli. Hapen sai luonnollisesti ilman vaaroja henkäisemällä 3 kertaa syvään keuhkojen kautta. Sitävastoin mahassa vetyperoksi synnyttäisi soluja tuhoavia vapaita happiradikaaleja. No siihenkin voisi tietenkin ostaa vastalääkkeeksi antioksidantteja tuhoamaan nämä vapaat happiradikaalit.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

RedTwilight
Kosh
Eli siis luonnontuote-kysteiinit, olivatpa ne peräisin ruoan proteiineista tai erityisistä luontaistuotteista, eivät vaikuta lainkaan vatsalaukun asetaldehydiin (fakta).



Ja fakta perustuen..? Luulisin vaan, että jos otan vaikka jotain iHerbin L-kysteiiniä pillerinä tai jauheena joka hajoaa vatsassa, miksi tämä ei vatsassa vaikuttaisi?
Onkohan näistä mitään puolueettomia tutkimuksia, vai pelkästään ko. yrityksen tilaamat raportit(?)



Jep! Acetiumin on tutkittu vaikuttava mahassa, MUTTA missään ei ole tutkimusta että tavallinen L-kysteiniini EI VAIKUTTAISI mahassa! Ennenkuin on todistettu tämä, en Acetiumia osta. Sama juttu krapulaankin, olen kuullut että acetium vaikuttaa siihen,mutta entä tavallinen L-kysteiini?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
myooppi
hoffe
Nappaile acetiumia, niin ei asetaldehydi stressaa..

http://www.acetium.com/fi/asiantuntijat-vastaavat#10


Eiköhän kysymyksessä ole taas yksi terveyskauppiaiden bisneksistä? Ihmiset saadaan manipuloitua ostamaan jotakin, joka ei ole tarpeellista tai on peräti vaarallista.



Siitä ei tässä tapauksessa ole kyse. Acetium ei sisällä mitään vaarallista, mutta sen myyntiargumentit ovat tieteellisesti perusteltuja. Vatsasyövän ehkäisy riskiryhmissä on kaikkea muuta kuin tarpeetonta. Krapulanehkäisyvaikutus yms. on enemmänkin subjektiivista kokemusperäistä puskaradioviestintää jonka saa jokainen ottaa juri niin vakavasti kuin haluaa, ja sen voi ajatella olevan jopa tarpeetonta (jos ei pode krapuloita tai ei halua oireita lievittää tai ei vain usko johonkin josta ei ole tieteellistä näyttöä)

Mutta tottakai kyse on bisneksestä, kuten jokaikisen lääkkeen tai luontaistuotteen tai vaikkapa elintarvikkeenkin kohdalla. Se, että kyse on bisneksestä, ei tarkoita että kyse olisi tarpeettomuudesta saati vaarallisuudesta.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
rovasti78
RedTwilight
Kosh
Eli siis luonnontuote-kysteiinit, olivatpa ne peräisin ruoan proteiineista tai erityisistä luontaistuotteista, eivät vaikuta lainkaan vatsalaukun asetaldehydiin (fakta).



Ja fakta perustuen..? Luulisin vaan, että jos otan vaikka jotain iHerbin L-kysteiiniä pillerinä tai jauheena joka hajoaa vatsassa, miksi tämä ei vatsassa vaikuttaisi?
Onkohan näistä mitään puolueettomia tutkimuksia, vai pelkästään ko. yrityksen tilaamat raportit(?)



Jep! Acetiumin on tutkittu vaikuttava mahassa, MUTTA missään ei ole tutkimusta että tavallinen L-kysteiniini EI VAIKUTTAISI mahassa! Ennenkuin on todistettu tämä, en Acetiumia osta. Sama juttu krapulaankin, olen kuullut että acetium vaikuttaa siihen,mutta entä tavallinen L-kysteiini?



Acetiumin siis on tutkittu vaikuttavan vatsassa. Luontaistuotteista tms. ei ole tutkittua näyttöä. Siinä on se ero. Saatoin olla väärässä aiemmin, tietoa sis vain ei ole muista tuotteista ja ainakin proteiinit hajoavat aminohapoiksi isolta osin vasta suolessa. Tässä aiheesta nimenomaan Acetiumin osalta:

Onko olemassa muita tuotteita, joihin on lisätty kysteiiniä?
On, mutta ei samalla tavalla asetaldehydin vaikutuksia torjuvaa. Acetiumista L-kysteiini vapautuu säädellyllä nopeudella paikallisesti mahassa, muista tuotteista kysteiini on tarkoitettu imeytymään ohutsuolesta verenkiertoon.

http://www.acetium.com/fi/asiantuntijat-vastaavat#43

Acetium capsules include matrix granules in which the L-cysteine is bound with a matrix former (Eudragit® RS) and an inactive excipient. This causes L-cysteine to be released at a sustained rate and locally in the stomach - exactly where acetaldehyde is formed.

http://www.biohithealthcare.com/fi/reso ... 10-eng.pdf

Omalta osaltani, jos minua huolestuttaisi asetaldehydi mahassani, niin en jättäisi tutkitusti toimivaa tuotetta ostamatta vain, koska on muitakin tuotteita joiden toiminnasta ei ole näyttöä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Käytätkö Kosh Acetiumia? Jos käytät, niin milloin otat sitä? Jokaisen ruokailun yhteydessä, vai vain paljon asetaldehydiä sisältävien ruokien/juomien yhteydessä?

Tavallisen mahanhan pitäisi tiettyyn rajaan asti neutralisoida asetaldehydi, käsittääkseni. Onko muuten tietoa onko asetaldehydirikkaita tuotteita tullut vasta nyt, vai onko aina ollut? Mahasyöpä näyttää olevan keskeisin, mutta liekö aiheuttaa muitakin syöpiä...

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
ekvivalentti
Minulla on sellainen käsitys, että tekniikan parantumisen tuomat muutokset ruoan säilömiseen eli pakastaminen etikkasäilömisen tai suolauksen sijaan ovat vähentäneet yläruuansulatuskanavan syöpiä.

Tuo pisti silmään. Onko etikkasäilötyssä ruuassa jotain erityistä terveysriskiä vai mitä tuo tarkoittaa?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat