Seuraa 
Viestejä777

Onkohan olemassa mitään halpaa kehityskorttia jossa olisi FPAA piiriä tai mieluummin sellaista härpäkettä jossa olisi molemmat FPAA ja FPGA samalla piirillä. Eikös näitä jonkin sortin mixed signal FPGA piirejä ole olemassa? Vaan mahtaako ne olla sellaista rakettitiedettä, että harrastelijan kannattaa vaan transistoreja verolevylle juotella?

Käyttötarkoituksesta sen verran, että täällä tukkikämpillä muljahti mieleen hyödyntää sitä analogiapuolta analogisiin suotimiin ynnä muihin härpäkkeisiin ja saada wanhan ajan syntetisaattori yhdelle piirille autenttisemmin kuin digitaalisella likiarvolla analogiaelektroniikasta. Taitaa vaan lipsua harrastelijan osaamisen ulottumattomiin pahaa pelkään.

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

Kommentit (3)

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Tässä yön hiljaisina tunteina tuli mieleeni tällainen (absurdi) ajatus: Syntetisaattorin analogisten piirien mallinnus Spice-ohjelmalla. Jos jollakin ilveellä saisi Spicen toimimaan tarpeeksi nopeasti esim. 48KHz taajuudella, tai Spicen generoimat matriisit ulos, optimoitua ja laskettua yhtälöt reaaliajassa vaikkapa käyttäen näytönohjainta kiihdyttimenä, niin tällöinhän lopputulos saattaisi olla jopa varsin realistinen. Alkuun pääsee ei-reaaliaikaisella järjestelyllä, missä tietokoneella lasketaan Spice-simulaatio, ja signaalit luetaan/talletetaan kovalevylle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Varaktori
Seuraa 
Viestejä777
Simplex
Tässä yön hiljaisina tunteina tuli mieleeni tällainen (absurdi) ajatus: Syntetisaattorin analogisten piirien mallinnus Spice-ohjelmalla. Jos jollakin ilveellä saisi Spicen toimimaan tarpeeksi nopeasti esim. 48KHz taajuudella, tai Spicen generoimat matriisit ulos, optimoitua ja laskettua yhtälöt reaaliajassa vaikkapa käyttäen näytönohjainta kiihdyttimenä, niin tällöinhän lopputulos saattaisi olla jopa varsin realistinen. Alkuun pääsee ei-reaaliaikaisella järjestelyllä, missä tietokoneella lasketaan Spice-simulaatio, ja signaalit luetaan/talletetaan kovalevylleYleensähän nuo tehdään niin, että simuloidaan sitä alkuperäistä analogista kytkentää ohjelmallisesti. Varmaan tuo raspberry pi riittäisi aika pitkälle. Tiedä sitten toisiko tuollainen FPAA tähän mitään lisäarvoa. Sen alkuperäisen laitteen sointi kuitenkin muodostuu paljolti myös komponenttien epätäydellisyyksistä, piirilevyn hajakapasitansseistakin vissiin ja ties vaikka mistä muusta mitä on hankala simuloida.

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat