Seuraa 
Viestejä45973

Olen ihmetellyt, miksi joka päivä vähän väliä nettiyhteys katkeaa tai heikkenee. Olen vähitellen huomannut, että kun nettiboksin läheinen televisio laitetaan päälle, netti heikkenee. Yhteys pelittää yhä lähes moitteettomasti nettiboksin lähellä (samassa huoneessa), mutta yhteys katkeaa kokonaan kauempana sijaitsevista huoneista. Onko kenelläkään selitystä ja/tai ratkaisuehdotuksia?

Kommentit (2)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517

Televisiosi elektroniikka säteilee häiriöitä wlanin taajuudella. Telkku on siis huono.

1) Vaihda wlanin kanavaa. Käytännössä tarjolla on kolme mahdollista kanavaa eli 1, 6 ja 11. Jos telkkarin häiriö on kapeakaistainen niin toisen wlan - kanavan valitseminen voi auttaa.

2) Käännä wlanin antennia toiseen asentoon. Jos häiriöt ja signaali ovat eri suuntaan polarisoituneita niin tästä voi olla apua.

3) Siirrä wlan kauemmaksi telkkarista. Telkku nostaa kohinatasoa jolloin kauempaa tulevat signaalit jäävät kuulumattomiin.

4) Siirry käyttämään N - luokan wlania. Telkkarin häiriöt ovat voimakkaampia matalammilla taajuuksilla (B/C).

5) Vaihta telkkaria.

H
Seuraa 
Viestejä2622

Itselläni oli samantapainen ongelma. Kännykän ja tabletin WLAN yhteys alkoi pätkiä olohuoneessa, kun ostin uuden TV:n. Lähellä reitintä ne toimivat. Telkassa on ominaisuus "Direct WLAN" (Direct jotain ), jolla sen saa kytkettyä suoraan esim. kännykän näytöksi. Ilmeisesti TV mainosti itseään koko ajan WLANissa ellei se ollut paritettuna johonkin laitteeseen. Kun laitoin ominaisuuden pois päältä, tilanne korjaantui.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat