Seuraa 
Viestejä5002

Suomen valtion Suomen sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta vastaa sisäasiainministeriön alainen poliisiyksikkö - Suojelupoliisi.

Sillä on hlökuntaa wikipedian mukaan tällä hetkellä noin 420. Lisää tarvittaisiin, etenkin ulkomailla toimitettaviin tiedusteluoperaatioihin.


Suojelupoliisi on poistanut englanninkielisestä nimestään sanan poliisi, police. Suomen turvallisuuspoliisi on nyt englanniksi Finnish Security Intelligence Service eli suomeksi suomalainen turvallisuus- ja tiedustelupalvelu.

...

Aiemmin Supo oli englanniksi Finnish Security Police eli suomalainen turvallisuuspoliisi.
"Supo kulkee kohti yhä turvallisuustiedustelullisempaa suuntaa". Suojelupoliisi jatkaa kuitenkin edelleen poliisiorganisaation osana, vaikka sen kansainvälinen nimi muistuttaakin tiedustelupalvelua.

Ne eivät maailmalla yleensä ole poliisiorganisaatioita.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Supo ... 5259667558

Siinä on sen verran porukkaa, että muutama riittää tärkeimpien nettifoorumienkin seurantaan ja jopa kommentointiin. Olisi mielenkiintoista lukea oma file - minkälaisen kuvan he ovat allekirjoittaneesta saaneet, onkohan ollenkaan totuutta vastaava, entä antavatko valokuvat oikeutta jalomuotoisille piirteilleni?

Ongelmana on tietenkin, että kuka tarkkailisi Supoa. Siellä on ilmeisen paljon probleemeja:

Suojelupoliisi on antanut potkut virka-autossaan ja yleisissä tiloissa seksiä useita kertoja harrastaneelle poliisille.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa ... poliisille

Suomen Kuvalehden haltuunsa saaman sisäisen tutkimuksen mukaan ainakin kolme yksikköä raportoi 2010, että työyhteisön henkilöstöllä on melko varmasti ongelmia päihteiden kanssa.

Johto ja johdon tuki -nimisen yksikön työntekijöistä jopa sata prosenttia oli tätä mieltä. Asian vakavuutta korostaa, että puolet vastanneista kertoi, että työpaikalla ongelmaan suhtaudutaan välinpitämättömästi.

...

Osaamattomia esimiehiä

Vastausten perusteella Supon työntekijät osoittivat selkeää epäluottamusta esimiehiään kohtaan. Päälliköiden johtamistapaa pidettiin osaamattomana ja epätoivottavana. Vastavakoiluyksikössä tätä mieltä oli 40 prosenttia, tilannekuvayksikössä jopa 43 prosenttia ihmisistä.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa ... riongelmat

Työpaikkakiusaaminen

Loppuvuodesta 2010 oli julkisuudessa Supon työpaikkakiusaaminen. Ylitarkastaja Matti Mikkola kertoi joutuneensa järjestelmällisen syrjinnän ja kiusaamisen kohteeksi ja kiusattuja olevan muitakin.[15]

Paavo Selin

Entinen terrorismiyksikön päällikkö ja sittemmin kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin istui päivät pitkät ilman työtehtäviä. Hänellä ei ollut oikeutta edes päästä johtamansa yksikön tiloihin, hänelle ei voi lähettää sähköposteja eikä puheluita yhdistetä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suojelupoliisi

Supo tutkii jotakin innokkaasti mutta mm. Stasi-papereita ei julkisteta, Sonera-teleurkinta painettiin villaisella jne. Alpo Rusia sen sijaan jahdattiin, ei kuitenkaan löydetty riittävästi aineistoa ja nyt:

Tällä viikolla järjestettävään Maailman talousfoorumin kokoukseen osallistuu viisi suomalaista.

Puhumaan kutsutun tasavallan presidentti Sauli Niinistön lisäksi Davosiin matkustaa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, Eurooppaministeri Alexander Stubb, Sveitsin suurlähettiläs Alpo Rusi ja Euroopan komission Olli Rehn.

Davosissa vuosittain pidettävä foorumi tuo yhteen maailman rikkaimmat ja vaikutusvaltaisimmat. Talousfoorumiin osallistuu kaikkiaan yli 2 500 henkilöä, joiden joukossa on poliittisten johtajien lisäksi yritysjohtajia, tutkijoita ja kansainvälisten järjestöjen johtohahmoja.

Foorumissa keskustellaan talouden globaaleista ja alueellisista ongelmista, ja myös toimialakohtaisista kysymyksistä.

Maailman talousfoorumin eli World Economic Forumin (WEF) perusjäsenyys maksaa 40 000 euroa, ja pääsylippu Davosin yleiskokouksiin maksoi viime vuonna 15 000 euroa. Pienemmän piirin suljettuihin kokouksiin pääsi vasta yli 100 000 euron osallistumismaksulla.

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/ ... 0131138/12

Kunniaksi maallemme voidaan siis katsoa se, että valtion tiedustelupalvelun vakoojaksi leimaama henkilö on syyttämättäjättämisensä jälkeen voinut kohota maamme viiden merkittävimmän johtohahmon joukkoon. Meillä eivät siis ennakkoluulot ja leimaamiset jyrää - vai miten se oli.

Oikeastaan nuo kaikki Stasi, KGB, CIA ja muut vuotajat ja valtiopetturit voitaisiin käsitellä eräänlaisessa totuuskomissiossa jossa rangaistuksia ei jaettaisi kunhan asianomainen paljastaisi tietonsa ja tekemisensä. Oikeastaan nämä menneet eivät edes Supolle oikeastaan kuulu, elleivät ne liity tuleviin uhkiin.

Turha silti kuvitella, että saisimme jonkun totuuskomission nykyisen valhe- ja piilottelukäytännön sijaan. Ehkä sitten kun asianosaiset alkavat olla keskimäärin yli 80 ja syyllisyydentaakka vie heiltä yöunet.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Kommentit (2)

ROOSTER

Kunniaksi maallemme voidaan siis katsoa se, että valtion tiedustelupalvelun vakoojaksi leimaama henkilö on syyttämättäjättämisensä jälkeen voinut kohota maamme viiden merkittävimmän johtohahmon joukkoon. Meillä eivät siis ennakkoluulot ja leimaamiset jyrää - vai miten se oli.Niin, Supo kyllä munasi tuossa Alpo Rusin tapauksessa, kun toi sen julkisuuteen ennen kuin asiasta oli varmuutta. Epäillyksi Stasin agentiksihan paljastui lopulta Alpo Rusin veli, joka tosin ehti kuolla ennen kuin hänet saatiin oikeuteen. Ja Rusi on mukana kokouksessa vain Suomen Sveitsin suurlähettiläänä, kokous kun pidetään Sveitsissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat