Seuraa 
Viestejä41238

Pilapiirrosjupakan yhteydessä on tullut ilmeisen selväksi, että länsimaiselta ihmiseltä puuttuvat arvot, joita voisi verisesti loukata. Puuttuvatko? Vai onko urheilu täyttänyt tyhjiömme, ehkäpä meistäkin on hurmoksellisiin joukkoliikkeisiin.

Kadut täynnä huutavia, näyteikkunoita särkeviä, autoja polttavia, poliisia kivittäviä ihmisiä. Muslimien mielenosoitus? Ei, jalkapallon kannattajat ennen matsia ja matsin jälkeen keskieurooppalaisen suurkaupungin sykkeessä. Itkeviä, sopertelevia, kansallistunnossa täriseviä hahmoja Helsingin kauppatorilla... maahan tallottuja ruotsalaisuuden symboleita... ruotsalaiset, mitä menittekään tekemään!

Joka niemen notkohon saarelmaan, jäähallin tahdon verorahoilla pystyttää. Ja valtiovalta presidentteineen ja pääministereineen istuu katsomossa, kannustaa joukkojaan, lähettelee menestyjille kutsuja valtiovallan keskukseen, kättelee, halaa, maksaa erikoislennot, lahjoittaa tontit ja autot... ja demokraattista päätäntävaltaa käyttävä kansa valitsee nuo hikiset huhkijat edustajikseen uran päätyttyä.

Pitäisikö urheilu ja yhteiskunta erottaa toisistaan?

Vai pitäisikö urheiluun liittyä erikseen, sakramentaalisesti kuten kirkkoon, maksaa lämmitetyt hallit ja pururadat jäsenistönsä urheilullisverosta, säätää pari lakia, jotka kieltävät tämän kirjoituksen kaltaisen urheilunpilkan, sitä noudattamatonhan voi tiettynä hetkenä tietyssä paikassa hyvinkin saada kuonoonsa urheilullisilta, joten eikö yhteiskunnallisen rauhan turvaamiseksi pitäisi tehdä jotain...?!

Mistä tässä on kyse? Fundamentalismista? Eikö noille lätkäpaitoihin pukeutuville, kasvonsa maalaaville, möliseville hulluille pitäisi tehdä jotain? Niille voisi antaa oman maan! Ne alistavat naisensa keittiöön huutaessaan telkkarille kaljapullo kourassa! Törkeää! Ne tekevät kadut turvattomiksi, kapakasta on parempi pysyä pois silloin kun sakramentti pärähtää kaiuttimista! Ne on agressiivisia, tappelevat keskenään häviön tullen, pahoinpitelevät sivullisia, järjestävät poliisille töitä... Huh, pieni anteeksipyyntö joltakulta jollekin olisi jo paikallaan!

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (6)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

"Castigat ritendo mores." Hillitsee tapoja naurulla, ts taltuttaa huonot tavat naurulla. Eivät aweb kulta kaikki urheilun ystävät pieksä akkojaan, saati lapsiaan. Se on viihdettä, siinä kuin jokin Idolskin. Kansalle leipää ja sirkushuveja, niin se useimmille riittää.

Lierikki Riikonen

Vierailija
lierik
Eivät aweb kulta kaikki urheilun ystävät pieksä akkojaan, saati lapsiaan.

Pieksävätpäs. Ihan ne on kuin kaikki muutkin hihhulit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Luetaanpa nyt kiltisti sylikkäin sporttisetä Tiihosen tutkimuksia aiheesta, niin homma alkaa lutviutua. Turha poleemisuus vain vieroittaa keskustelijoita, joista valtaosa on hyssytteleviä nörttimiehiä ja nössöiksi jo valmiiksi hyssyteltyjä uranaisia.

Tiihonen, Arto 1994: Urheilussa kilpailevat maskuliinisuudet. Teoksessa Sipilä & Tiihonen 1994: Miestä rakennetaan, maskuliinisuuksia puretaan.

Tiihonen, Arto 1996: Urheilevat isä(n)kullat. Teoksessa Laiho, Marianna & Ruoho, Iiris (toim.) 1996: Naisen naamio, miehen maski. Katse ja sukupuoli mediakuvassa. KSL, Helsinki.

Tiihonen, Arto 1996: Ikuisesti urheileva poika eli mistä on 'kunnon miehet' tehty? Teoksessa Hoikkala (toim.) 1996: Miehenkuvia, 158-174.

Tiihonen, Arto 1997: Lihaan kirjoitettua ja ruumiissa koettua. Teoksessa Jokinen, Eeva (toim.) 1997: Ruumiin siteet.

Tiihonen, Arto 1999: Oikeita miehiä - ja urheilijoita? Urheilun miestutkimusta. Teoksessa Jokinen (toim.) 1999: 89-117. Tigerstedt, Christoffer 1994: Kotityö ja isyys uusina projekteina. Teoksessa Roos & Peltonen (toim.) 1994: Miehen elämää.

Vierailija
Kosh
Älä, aweb, trollaa. Se on tyhmää ja lapsellista.

Itseasiassa en tarkoittanut tätä trolliksi. Lennokas aloitus taisi olla harhaanjohtava ja keskustelun pysäyttävä. Tarkoitukseni oli vakavasti kritisoida urheilun ja yhteiskunnan liiallisia sidoksia (lähinnä rahallisia, enkä nyt tarkoita terveen liikunnan tukemista vaan sitä toista puolta) ja ihmisten taipumusta vaipua massahurmokseen ja -kiihkoon sen vuoksi aivan samalla tavalla, ja myös väkivaltaisesti, kuin mistä tiettyjä uskontoja on viime aikoina kritisoitu.

Mutta ymmärrän kyllä, että käsitit tämän trolliksi. Huono aloitus minulta.

Elämä on epäreilua. Silmään kustaan, tänäänkin jouduin väittelemään pitkään erään bussiyhtiön asiakaspalvelun kanssa muutamasta epäkohdasta.

Ja nykyinen, kapitalistinen järjestelmä, ruokkii omaa yksiarvoisuuttaa. Ja uskon, että kuten kaikki järjestelmät, jotka yksiarvoistuvat loppuaan kohden, sekin tulee alas. Pian. Työttömyys on nykyisellään jo suuri ongelma ja vielä suurempi on se, miten työtön jätetään ulos yhteiskunnasta. Mukava se on eduskunnassa äänestää tukia pois, lämpimässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat