Seuraa 
Viestejä45973

Moro
Katselin tuossa Silminnäkijän (voi vielä katsoa areenasta) aiheesta tietotenkiikkaromu ja sen elämä jälkeen roskiksen/kierrätyksen.

Aiheesta on puhuttu ennenkin, tosin silloin paikkana on ollut joku Aasianmaa. Tieto tekee kipeetä ja en oikein tiedä mitä tekisin vanhoille emolevyille/piirikorteille...

Siinä noin puolessa välissä mainittiin yritys (Unicom) joka erottelee piirilevyistä alkuaineita, ja esim. kultaa kuulemma saavat 100t vuodessa. Jos kilosta maksetaan 40k €, niin tuohan on jo sievoinen summa. Yrityksen tiedottaja kertoi, että kultamalmista saadaan noin 5g/tonni kultaa. Piirikorteilla se suhde on 250g/tonni.

Nyt, kun mietitään mitä töitä täällä Suomessa voisi alkaa tekeen, niin eikö olisi loistava idea laittaa tuollainen kierrätys pystyyn ja pyytää länsimailta romut Suomeen. Me otetaan kullat ja muut tärkeät alkuaineet ja myydään hyvään hintaan eteenpäin.

Kauanko me voidaan laiskotella?

Kommentit (5)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Piirikorteista voisi leikata ainakin liittimet irti ja lähettää jämät eteenpäin. Liittimistä irrotettaisiin metalliosat ja muoviroina käytettäisiin tienpohjiin.

Liittimien johdinosien pinnassa on se kulta. Johdinosat taitavat olla kuparia. Typpihapolla saa kuparin pois. Jäljelle jää kultahilettä ja kuparinitraattia. Kuparinitraatista saa typpihapon pois rikkihapolla keittämällä. Kuparisulfaatti on sopiva kauppatavara jonnekin.

Sopivaa puuhaa kehitysmaihin. Siellä ne tekevät tuota hommaa taivasalla. Ruskea savu nousee sammioista kun heput kaatavat lisää happoa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat