Seuraa 
Viestejä45973

Käännetäänpä asiat hieman päälaelleen totutusta. Nimittäin Euroopan talouskriisi on tuonut erään vaihtoehtoisen tulevaisuudenvision nähtäville - taantuvan Euroopan maiden väestön muuton kehittyviin talouksiin, Aasiaan ja jopa Afrikkaan. Esimerkkimme tulee Portugalista.

Yli 2% Portugalin väestöstä on muuttanut maasta kahden viime vuoden aikana. Nuori ja korkeasti koulutettu väestö pakenee talouskriisiä Sveitsiin ja Angolaan, kertoo BBC.

Vuosikymmenien pahimmasta lamasta kärsivästä maasta on viranomaisten mukaan lähtenyt jo yli 240 000 ihmistä. Sveitsin lisäksi suosittu muuttokohde on ollut Portugalin entinen siirtomaa, öljyrikas Angola Afrikassa.

Talouden kukoistaessa 1990-luvulla Portugal vielä houkutteli paljon siirtolaisia. Nykyisen ennätyksellisen talouskriisin seurauksena tilanne on kääntynyt päälaelleen. Kun vielä 60-luvulla suurin osa maastamuuttajista lähti Ranskaan, nykyään suurin osa lähtee Sveitsiin, jossa portugalilaiset nyt muodostavat suurimman ulkomaisen yhteisön - tai Angolaan.

- Muuttoliike Angolaan on lisääntynyt huimasti. Viime vuonna 25 000 - 30 000 portugalilaista lähti Angolaan, sanoo Portugalin ulkoministeri José Cesário. Luku on 5 000 - 10 000 suurempi kuin edeltävänä vuonna.

- Myös Mozambikiin lähtijöiden määrä on lisääntynyt, Cesário lisää.

Muita portugalilaisten suosimia kohteita ovat Saksa, Tanska ja Iso-Britannia. Ulkoministerin mukaan Euroopan maihin olisi enemmänkin lähtijöitä, mikäli talouskriisi ja korkea työttömyys eivät kurittaisi tasapuolisesti niitä kaikkia.
http://yle.fi/uutiset/portugalilaiset_p ... an/6468029

Portugalilaisia on tulvinut Angolaan ja Mosambikiin jo niin paljon että sikäläisiä jo harmittaa se että mitä tuolle sakille oikein pitäisi tehdä, onko niille edes töitä. Myös integroitumismahdollisuuksista on keskusteltu sillä osa portugalilaisista ei näytä saavan niin vain töitä kun afrikkalaiset ovat monilla aloilla kilpailukykyisempiä (riittävä koulutus, palkkataso, sosiaaliset verkostot, tuttu ympäristö ym).

Miten onnistuisi suomalaisten integroituminen kasvavien markkinoiden Afrikassa?

Kommentit (5)

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7136

Onnistuisi tietenkin, varsinkin "maahanmuuttokriittiset" joilla on oppi ja tieto, miten sopeutua oikein, olisivat varmaankin mallioppilaita integroitumisessa...

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
installer
Ei onnistuisi.

Olisi liian kuuma.

Parempi että kansat pysyvät omilla alueillaan joihin ovat sopeutuneet.


Juurikin näin afrikkalaiset pysykööt Afrikassa ja suomalaiset Suomessa. On myös ihan turha kuvitella että "mustan afrikan" elintaso ikinä nousisi lähellekkään Pohjois-Eurooppalaista tasoa.

Mitään massivista muuttoaaltoa Suomesta Afrikkaan ei tule, mutta jos semmoinen tapahtuisi niin suomalaisten integroituminen ei onnistuisi. Meidät raiskattaisiin ja tapettaisiin siellä.

Hyvin on tähän asti integroituneet, joka Afrikan maassa kun lienee pieni valkoinen ryhmä joka luonnollisesti on sosioekonomisesti maansa eliittiä.

Mutta en kyllä ymmärrä näitä Ralfin "ajatuksia" , onko tämäkin ketju taas joku kompa jolla yrität todistaa Afrikkalaisten "mahtavuutta" vrt muihin.....

Toope
Seuraa 
Viestejä25584

Vähän samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Suomalainen Afrikassa todennäköisesti omaa enemmän tietotaitoa kuin paikallinen asukas, joten hän tuskin päätyy slummiköyhälistöön. Luultavasti suomalaiset perustaisivat kauppoja, muita firmoja tai pyrkisivät kehittämään tehokkaampia maatalous- tai vedenhyödyntämisjärjestelmiä pakollisen elantonsa ohella.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat