Seuraa 
Viestejä45973

Moi!

Haastakaahan itsenne tutkimaan ja pohtimaan tätä juuri käynnistettyä prototyyppiä poikkitieteellisestä ja myös filosofian ja yhteiskunnan alueille ulottuvasta Ratiokratia-sivustosta. Sillä halutaan tuoda tieteelliselle maailmankatsomukselle ja rationaaliselle ongelmanratkaisulle niille kuuluvaa arvostusta, tunnustella tiedon ja faktan rajoja, ja kehittää uudenlaisia työkaluja muun muassa kiistanalaisten kysymysten hahmottamiseen ja lähteiden luotettavuuden arviointiin. Osoite on http://ratiokratia.fi (tai sama englanniksi http://ratiocracy.com). Suosittelen aloittamaan "Mikä?"-sivulta, jossa on tekstimuotoisesti yritetty avata ideaa.

Mikä toimii, mikä ei? Mihin suuntaan mielestänne kannattaisi nyt lähteä? On tärkeää huomioida, että tässä ei yritetä sanella mitään valmista. Kokonaisuus tulee todennäköisesti muuttumaan palautteen pohjalta varsin paljon siitä, mitä se tällä hetkellä on. Voidaankin sanoa, että projekti on suurilta osin verrattavissa avoimeen lähdekoodiin, ja siihen, miten sitä kollektiivisesti hallinnoidaan.

Tunnetut puutteet, ja todennäköiset ensimmäiset kehityksen kohteet nyt alpha-julkaisun tapahduttua:

- Lähdeviittausjärjestelmä on keskeisyydestään huolimatta toistaiseksi alkeellisella tasolla, ja sen kehittämiseen tarvittaisiin apua joltain sitä aluetta hyvin tuntevalta henkilöltä.
- Varsinainen sisältö on vielä vähäistä ja puutteellista, ja muutenkin sivusto on inhimillisten rajoitteiden vuoksi toistaiseksi enemmän teoreettinen kuin käytännönläheinen.
- Mikä?-sivu on pitkä ja puuduttava, eikä sitä varmastikaan moni jaksa ainakaan kokonaan lukea. Muuta kautta ei kuitenkaan toistaiseksi välity kokonaisuuden idea kovinkaan hyvin. Esimerkiksi jokin havainnollistava Youtube-video ja kaaviot olisivat paikallaan.
- Eri sisältöjen kuvauskentät tullaan myöhemmin todennäköisesti hakemaan suoraan Wikipediasta, sillä on aivan turhaa kirjoittaa sieltä löytyvää sisältöä uudelleen. Näin ollen sivuston merkittävimmäksi lisäarvoksi Wikipediaan nähden tulisi tämä rakenteellinen keskustelu, lähteiden arviointi ja ratkaisuehdotukset.
- Bugeja on jonkun verran jäljellä, toivottavasti ei erityisen vakavia.

Potentiaalia ja kehitysideoita on joka suuntaan valtavasti, ja nyt tarvittaisiin ennen kaikkea fiksua porukkaa niitä tarkemmin pohtimaan ja toteuttamaan. Jokainen hyvin perusteltu kommentti otetaan huomioon, ja hyvin mahdollisesti myös toteutetaan!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat