Seuraa 
Viestejä13176

Jos 100 prosenttiin kinkkua on käytetty 130 prosenttia lihaa. Niin mihin 30 prosenttia on kadonnut?

Saksalaista ilmakuivattua kinkkua.

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
deezee
Seuraa 
Viestejä1643
tiäremiäs
Jos 100 prosenttiin kinkkua on käytetty 130 prosenttia lihaa. Niin mihin 30 prosenttia on kadonnut?

Saksalaista ilmakuivattua kinkkua.


Jos yhdestä kilosta lihaa saadaan yksi kilo kinkkua, lihapitoisuus on 100 prosenttia.

Jos yhdestä kilosta lihaa saadaan kaksi kiloa kinkkua, lihapitoisuus on 50 prosenttia.

Jos kahdesta kilosta lihaa saadaan yksi kilo kinkkua, kuinka suuri silloin on lihapitoisuus, jos käytetään sitä kaavaa, jolla päädyttiin em. prosenttilukuihin?

Se johtuu kuivumisesta, kypsennyksestä jne. Kuivalihassa lukee, että 100g tuotetta kohti on käytetty esim 400 grammaa lihaa.

Jos tavaraa on jatkettu eli se on esim. 70% lihaa, loput ovat marinadia, vettä, mausteita, majoneesia, lihankorvikkeita kuten soijaproteiinia, jne.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Montako kiloa malmia on käytetty yhteen teräskiloon? Montako kiloa heinää on käytetty yhteen lihakiloon? Montako kiloa merivettä on käytetty yhteen suolakiloon?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

MooM
Seuraa 
Viestejä8653
joo
Sama asia ketsupissa. 1kg feeliksiä on käytetty 2kg tomaatteja.... mitä vittua?mitäs outoa tuossa on. Kaksi kiloa tomaatteja kattilaan ja keitellään niin kauan, että vettä on haihtunut reilusti ja soosi painaa kilon. Kahdesta kilosta tuli yksi.

TOmaatissa on sitten muutakin, kuten sokeria, mausteita, etikkaa jne. Tomaateista on siis lähtenyt vettä vieläkin enemmän kuin tuossa esimerkissäni.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Nimi on paistohäviö tai paistohävikki ja sen laskeminen on ensimmäisiä asioita joita kulinaarisen puolen ammateissa opetellaan.

"On surullista huomata, että sivilisaatiomme pystyy ja myös mittaa Venuksen ilmakehän lämpötilan, mutta ei tiedä, mitä tapahtuu kohokkaamme sisällä."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat