Seuraa 
Viestejä45973

Miten hyvää kielitaitoa terveydenhuollossa työskenteleviltä vaaditaan?
Nyt halutaan lisätä rekrytointia ulkomailta terveysalalla:

Suomen maahanmuuttostrategiaa pohtinut työryhmä haluaa tehostaa sosiaali- ja terveysalan työvoiman rekrytointia ulkomailta.

Työryhmän mukaan sosiaali- ja terveysalan työvoimatilanteesta tulee lähitulevaisuudessa ongelmallinen, sillä alalla arvioidaan olevan vuonna 2025 vähintään 20 000 hengen työvoimavajaus.
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/20 ... 15114629/4

Eikö suomalaista työvoimaa sitten riitä alalle, vai onko tähän syynä koulutuskiintiöt?

Puutteellinen kielitaito on uutisten mukaan aiheuttanut ongelmia, joskushan se voi jopa vaarantaa potilasturvallisuuden tai potilaan oikeusturvan, kun lääkäri ei ymmärrä kieltä. Kielitaidon puute voi johtaa väärään reseptiin, tai kiva jos saisi hullun paperit lääkärin puutteellisen kielitaidon vuoksi.

http://www.terve.fi/terveyden-abc/laaka ... in-surkeaa

Osa lääkäreistä on huolissaan siitä, ettei kaikkien ammattikunnan edustajien kielitaito riitä potilaiden hoitamiseen.

- Ehdottomasti ulkomaalaisilta lääkäreiltä pitäisi edellyttää edes välttävää kielitaitoa, kommentoi yksi keskustelijoista Terve.fi-sivustoperheen Lääkäriportaalissa. Sivustolle pääsevät van rekisteröityneet lääkärit sekä sisällön tekijät.

Psykiatriaan oppimaan

Yksi keskustelijoista sanoo, että usein ulkomailta tulleet valkotakit ohjataan psykiatrialle, muka helpommalle erikoisalalle oppimaan. Mutta juuri siellähän kielitaito ja ymmärretyksi tuleminen olisivat ensiarvoisen tärkeitä.

Toinen lääkäri myöntää väitteen oikeaksi, mutta kertoo, että hänen työpaikallaan psykiatrian puolella tapoja on parannettu: jos kielitaito ei riitä, ei työntekijä saa paikkaa.
Ahaa, vai psykiatriaa pidetään helppona alana, jonne voi laittaa kenet vaan?

Tämän lähteen mukaan mitään kielitaitovaatimuksia ei ole EU: sisällä:

– Lääkäreiden laillistaminen ei EU:n sisällä edellytä työskentelymaan kielitaitoa. Sellainen vaatimus katsottaisiin vapaan liikkuvuuden esteeksi, Jussi Holmalahti sanoo.Valvira aikoo kuitenkin muuttaa tilannetta:

Vaikka Valviralla ei siis tällä hetkellä ole kontrollia EU:n sisäpuolelta tulevien lääkäreiden kielitaitoon, se on lausunnoissaan esittänyt tiukennusta asiaan. Tavoitteena on, että jatkossa myös EU:n kansalaisilta vaadittaisiin suomen tai ruotsin kielen taito lääkärin tehtäviin.http://www.studio55.fi/mennaanmatkalle/ ... ielitaitoa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat