Seuraa 
Viestejä22001

Aina puhutaan mämmistä sun muista mutta kukaan ei ole vielä kehdannut julkisesti syöttää ulkomaalaiselle tätä skeidaa. Se on niin pahaa ettei ulkomailla sitä olla edes kehdattu nimetä, Ruotsia lukuunottamatta, jonne se on varmastikin päätynyt ruotsinlaivan ruumassa sopeutuen vastaaviin ilmasto-oloihin lähinnä suomalaisten elättämänä.

Kysymys kuuluu:
Kuka kultivoi lauantaimakkaraa jääkaapissaan?

Minusta sen olisi saanut antaa kuolla arvokkaasti trumpettihousujen mukana.

Kuvassa säälittävä yritys tehdä lauantaimakkarasta tarjoilukelpoista.

Sivut

Kommentit (18)

TieKu
Seuraa 
Viestejä581

Olen varsinainen vastarannan kiiski, lauantaimakkarastakin olen eri mieltä, eli jopa pidin sen miedosta mausta, tosin vain yhden valmistajan tuotteesta. Erään suuren valmistajan leikkeleet taas maistuvat aivan samoilta oli ne sitten erittäin lihaisia tai lauantaimakkaran tyylisiä lihan vain etäältä ohittaneita, jopa tämän Aalla alkavan einekset maistuvat samoilta.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7125

Se Aa:lla alkava on parasta Ruotsissa myytävistä. Halpahalleissa myytävät pötkyt ei ole mistään kotoisin, kuten ei joku "sininen-lenkkikään"
Alkuperä lienee tämä

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iMuke
Seuraa 
Viestejä1356
ing.geolog
Alkuperä lienee tämä..

Jep, Lyoner -nimikkeellä olen muistaakseni lauantaimakkaraa ostellut ulkomailla. Ja olikohan jossain kaukoidän maassa vastaavaa makkaraa ollut myynnissä jonkin toisenkin ranskalaisen kaupungin nimellä?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060

Ei ole mikään terveyssuositus mutta kokeilkaa.

Lauantaimakkaraa, "ranskanleipää", voita ja Twinings earl grey teetä, ei pussista.

Mukavasti sopii maut kohdalleen ja voi sekä tee myos passaa maultaan yhteen...

Ruisleipä taasen sopii paremmin kahvin kanssa yhteen..

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5002
jussipussi
Ei ole mikään terveyssuositus mutta kokeilkaa.

Lauantaimakkaraa, "ranskanleipää", voita ja Twinings earl grey teetä, ei pussista.

Mukavasti sopii maut kohdalleen ja voi sekä tee myos passaa maultaan yhteen...

Ruisleipä taasen sopii paremmin kahvin kanssa yhteen..




Juuri näin se on, jussipussilla taitaa olla makunystyrät paikoillaan.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060
ROOSTER

Juuri näin se on, jussipussilla taitaa olla makunystyrät paikoillaan.



Jo 20V sitten intin sisarieni kanssa että jougurtti maistuu muovilusikalla syotynä erilaiselta kuin metallilusikalla syotynä, kokeilkaa jos ette usko... Joku aika sitten tuli oikein testiä asiasta, hopealusikat ja kaikki oli testissä mukana...Hopea oli maultaan neutraalein metallilusikoista, sitten ruostumaton teräs...

Ja ruisleivän kuoressa on samaa paahtuneen maku kuin kahvissa...

PS. En ole syntynyt hopelusikka suussa.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1833

Keitetty kananmuna maistuu muuten myös tosi pahalle, jos sitä syö hopealusikalla. Kultalusikasta en tiedä, kun mulla ei ole ollut semmoista tuuria, että olisin syntynyt se suussani.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060
Vapaa radikaali
Keitetty kananmuna maistuu muuten myös tosi pahalle, jos sitä syö hopealusikalla. Kultalusikasta en tiedä, kun mulla ei ole ollut semmoista tuuria, että olisin syntynyt se suussani.




Pitää kaivaa se testi esille jostain, muistini mukaan hopea oli suhteessa neutraalein..metallilusikoista. oisko rikki kananmunassa joka reagoi hopean kanssa, mene ja tiedä?

Eipä mennyt kauas arvaus, rikki hapettaa hopeaa ja se hapettunut hopea maistuu siinä lusikan pinnassa....


How to Oxidize Silver Jewelry with Eggs

Some jewelry just calls out for a patina. If you'd like to give your silver jewelry an aged hue without using harsh chemicals, consider using hard-boiled eggs. The sulfur in the yolk of eggs reacts chemically with sterling silver and can make it look aged.




http://www.ehow.com/how_5023326_oxidize ... -eggs.html

Tuon vapaiden happiradikaalien aiheuttaman hapettumisreaktion vois todennäkoisesti estää kastamalla hopealusikka ensin sitruunan mehuun (C vitamiini) ..

Teoriassa tosiaan kulta pitäis olla paras, sitä ei saa hapetettua esim.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5002
jussipussi
ROOSTER

Juuri näin se on, jussipussilla taitaa olla makunystyrät paikoillaan.



Jo 20V sitten intin sisarieni kanssa että jougurtti maistuu muovilusikalla syotynä erilaiselta kuin metallilusikalla syotynä, kokeilkaa jos ette usko... Joku aika sitten tuli oikein testiä asiasta, hopealusikat ja kaikki oli testissä mukana...Hopea oli maultaan neutraalein metallilusikoista, sitten ruostumaton teräs...

Ja ruisleivän kuoressa on samaa paahtuneen maku kuin kahvissa...

PS. En ole syntynyt hopelusikka suussa.




Rosterilusikoissakin on makueroja - kuten viineissä. Olen joutunut hävittämään erään satsin korealaisia rosterisyömäkaluja kun olivat liian kirpeitä.

Ihmisen makuaistin täytyy olla todella herkkä, mitään kulumaa ei välineissä näy vaikka makuaistimus on selvä, ilmeisesti jo ihan muutama irronnut atomi/molekyyli antaa elämyksen.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Vierailija

Mä en syö ku ruokaa josta voi tehdä ruokaa. Superfoodista en tiedä, mutta kyllä sen pitää mennä vähintään toiseen potenssiin. Lauantaimakkaraan ei voi edes koskea sen hajoamatta. Ehkä siitä jonku sosekeiton saisi aikaiseksi, mutta kenelle sitä sitten syöttäisi?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060
ROOSTER
jussipussi
ROOSTER

Juuri näin se on, jussipussilla taitaa olla makunystyrät paikoillaan.



Jo 20V sitten intin sisarieni kanssa että jougurtti maistuu muovilusikalla syotynä erilaiselta kuin metallilusikalla syotynä, kokeilkaa jos ette usko... Joku aika sitten tuli oikein testiä asiasta, hopealusikat ja kaikki oli testissä mukana...Hopea oli maultaan neutraalein metallilusikoista, sitten ruostumaton teräs...

Ja ruisleivän kuoressa on samaa paahtuneen maku kuin kahvissa...

PS. En ole syntynyt hopelusikka suussa.




Rosterilusikoissakin on makueroja - kuten viineissä. Olen joutunut hävittämään erään satsin korealaisia rosterisyömäkaluja kun olivat liian kirpeitä.

Ihmisen makuaistin täytyy olla todella herkkä, mitään kulumaa ei välineissä näy vaikka makuaistimus on selvä, ilmeisesti jo ihan muutama irronnut atomi/molekyyli antaa elämyksen.




Joo kyllä eri metalliseokset antaa eri maut ja varsinkin jos rautaa on paljon aterimissa suhteessa ruostumattomiin ainesosiin. Kiinalaisissa voi olla mitä vaan kuonaa mukana.....Japanissa esim tekevät teetä valurautapannuissa, rauta hieman hapettaa teen ainesosia ja antaa erilaisen maun...

Aterimista ruoan eri ainesosien vaikutuksesta irtoavat Ionit vaikuttaa makuaistiin. Varsikin hapan jougurtti jne.

Taitaa olla maailman eniten myyty "lusikka haarukka mysteerisetti", eikä maistu pahalta, keskimäärin

PS kuparipannuissa ei kannata esim kahvia tehdä, irtoaa paljon hapetusaineita kuparista..ei ole terveellisiä..

TieKu
Seuraa 
Viestejä581
jussipussi
ROOSTER

Juuri näin se on, jussipussilla taitaa olla makunystyrät paikoillaan.



Jo 20V sitten intin sisarieni kanssa että jougurtti maistuu muovilusikalla syotynä erilaiselta kuin metallilusikalla syotynä, kokeilkaa jos ette usko... Joku aika sitten tuli oikein testiä asiasta, hopealusikat ja kaikki oli testissä mukana...Hopea oli maultaan neutraalein metallilusikoista, sitten ruostumaton teräs...

Ja ruisleivän kuoressa on samaa paahtuneen maku kuin kahvissa...

PS. En ole syntynyt hopelusikka suussa.




Joskus taannoin tuli käärittyä hopeoitu lusikka jugurttipurkin kanteen, siis siihen folioon, hetken päästä alkoi levitä kuvottava rikkivedyn? sulotuoksu ympäristöön. Ei testattu mitään vaan kääriminen tapahtui normaalin kahvipöytäkeskustelun oheistoimintana.

TieKu
Seuraa 
Viestejä581
jussipussi

PS kuparipannuissa ei kannata esim kahvia tehdä, irtoaa poaljon hapetusaineita kuparista..ei ole terveellisiä..





Mahtoikohan muuten kuparipannujen "tinurit" käyttää puhdasta tinaa, vai oliko jo silloin tinoissa osa lyijyä. Tosin siitä on aikaa kun niitä tinureita kulki talosta taloon.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060
TieKu
jussipussi
ROOSTER

Juuri näin se on, jussipussilla taitaa olla makunystyrät paikoillaan.



Jo 20V sitten intin sisarieni kanssa että jougurtti maistuu muovilusikalla syotynä erilaiselta kuin metallilusikalla syotynä, kokeilkaa jos ette usko... Joku aika sitten tuli oikein testiä asiasta, hopealusikat ja kaikki oli testissä mukana...Hopea oli maultaan neutraalein metallilusikoista, sitten ruostumaton teräs...

Ja ruisleivän kuoressa on samaa paahtuneen maku kuin kahvissa...

PS. En ole syntynyt hopelusikka suussa.




Joskus taannoin tuli käärittyä hopeoitu lusikka jugurttipurkin kanteen, siis siihen folioon, hetken päästä alkoi levitä kuvottava rikkivedyn? sulotuoksu ympäristöön. Ei testattu mitään vaan kääriminen tapahtui normaalin kahvipöytäkeskustelun oheistoimintana.



Todennäkoisesti testissä ryssineet jogurtin ja kanamunan osalta, ei ollut ollut kaikkia syotäviä testissä...?

Tuossa maintsemassasi todennäkoisesti tapahtuu elektrolyysiä...alkaa elektroneja virrata alumiinifolion ja hopealusikan välillä, Jogurtin suolat ja aineet toimii liuoksena. Tässä mainitsemassasi tapauksessa hopea ei todennäkoisesti hapetu vaan saa hapettuneeseen hopeaan elektroneja alumiinista ja kirkastuu/puhdistuu prosessissa.

how to remove tarnish and clean silver coins, bars, or jewelry

http://www.youtube.com/watch?v=Kp62AvR7kFM

Olen testannut tuo ylläolevan hyvin toimii eikä tarvitse hankailla /naarmuttaa sitä yhtä hopealusikkaa.. Prosessia saa nopeutettua kykemällä vaikka pariston navat puhdistettavaan ja alumiinifolioon, elektronit vipeltää vikkaammin

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060
TieKu
jussipussi

PS kuparipannuissa ei kannata esim kahvia tehdä, irtoaa poaljon hapetusaineita kuparista..ei ole terveellisiä..





Mahtoikohan muuten kuparipannujen "tinurit" käyttää puhdasta tinaa, vai oliko jo silloin tinoissa osa lyijyä. Tosin siitä on aikaa kun niitä tinureita kulki talosta taloon.



Olen lukenut että jossain käyttävät hopeatinaa (hopeaa 50%)...en tiedä onko lyijyn korvike se sitten...?
Liian kallis ratkaisu kiertäville tinureille?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat