Seuraa 
Viestejä8643

Onko raatilaisilla kokemusta jonkin vaivan siirtämisestä korvien väliin? Minä tiedän pari juttua.

Rankka vilja-allergia suolistoverenvuotoineen.
Testosteronin putoaminen 5,9-arvoon.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (14)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ilmeisesti kilpirauhasongelmia hoidetaan menestyksellä noin.

Mutta tuossa ne nyt sitten taisivat ollakin.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Bojoing
Seuraa 
Viestejä210

Nukahtamisongelmaa on kanssa yritetty hoitaa noilla. Plus neurolepteillä, bentsoilla ja beetasalpaajilla.

E. Ainiin ja päiväväsymystä myös.

Saattaa olla taustalla kilpirauhasongelmat.

Haloo?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla siirrettiin systeeminen kihti korvien väliin -85. Sen jälkeen on ollut tosi vaikea päästä tutkimuksiin tai saada asianmukaista hoitoa. Onneksi älysin lakata kuuntelemasta puoskareita 2008, nyt on terveys palaamassa.

Kilpirauhasongelman, univaikeuksian ja väsymyksen aiheuttaja taitaa olla kofeiini. Kofeiinin aiheuttamat univaikeudet löytyvät psykiatrian tautiluettelosta, ja sitä pidetään yleisimpänä unihäiriöiden aiheuttajana.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Muistelisin lehdestä lukeneeni että joidenkin hometaloissa oirehtineiden epämääräisiä vaivoja on yritetty hoitaa mielialalääkkeillä (tai ainakin tuputettu niitä lääkkeitä).

Sivumennen sanoen en itse oiken hyväksy sitä että kaikille fyysisille vaivoille yritetään nykyään keksiä vaikka väkisin psyykkinen syy. Asiahan voi mennä toisinpäinkin. Ihminen kokee jatkuvia hankalia fyysisiä vaivoja ja masentuu koska niistä ei ei pääse eroon kun niitä ei hoideta tai ei pystytä hoitamaan. Se ei ole mikään vastaus mihinkään että sanotaan vain että sinun se ja se ja se sairautesi johtuu siitä että mielesi on niin näin ja noin; usein se vain vaikuttaa tekosyyltä päästä potilaasta eroon auttamatta häntä mitenkään. Mielenterveystoimistossakaan ramppaaminenhan ei näet ihmistä vältämättä mitenkään olennaisesti oikeasti auta. Ehkä siinä mielessä että saa lässyttää edes jollekin ihmiselle, jos ei satu omaamaan ketään muitakaan joille valittaa.

"kaikille fyysisille vaivoille yritetään nykyään keksiä vaikka väkisin psyykkinen syy. "

Aika vahvaa liiottelua. "Kaikille"...

Itselläni kun oli masennukseen viittaavaa oireistoa tk lääkäri määräsi perusverenkuvan lisäksi kilpirauhastestit joten ainakin siinä pois suljettiin kilpirauhasvaivat.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Kipua tiedän hoidettavan joissakin tapauksissa masennuslääkkeillä, joista ainakin jotkut kohottanevat kipukynnystä.

Olen myös käsittänyt, että monia psyyken ongelmia hoidetaan masennuslääkkeillä, esimerkiksi ahdistusta ja muistaakseni myös pakko-oireista häiriötäkin, ja ehkä muitakin.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Grendel
"kaikille fyysisille vaivoille yritetään nykyään keksiä vaikka väkisin psyykkinen syy. "

Aika vahvaa liiottelua. "Kaikille"...

Itselläni kun oli masennukseen viittaavaa oireistoa tk lääkäri määräsi perusverenkuvan lisäksi kilpirauhastestit joten ainakin siinä pois suljettiin kilpirauhasvaivat.
Well, kun siltä se vaikuttaa että kaikille. Taisin olla jo 90-luvulla eräällä luennolla jossa joku tyyppi kuvaili sitä miten erilaiset sairaudet ilmenevät unissa. Esimerkkinä hän käytti rintasyöpää. Siinä ohessa hän sitten kuvaili miten rintasyöpä kehittyy siitä että murehtii kokoajan mielessään. Taisi olla vielä eri murheet (ja unetkin?) sen mukaan oliko vasemmanpuoleisen vai oikeanpuoleisen rinnan syöpä kyseessä.

Itselläni on astma. Jälkikäteen katsoen oireita oli jo teininä (yskä). En kauheasti innostu kuullessani että olen astmaatikko koska päässäni on vikaa, nimittäin suvussani on sekä isän että äidin puolella kaikenlaista astmaa, allergiaa jne. Myönnän kyllä että psyykellä voi olla osuutensa siinä puhkeaako astma vai ei, mutta enpä tuota sukurasitustakaan yliviivaisi ja jättäisi potilasta "syytteeseen" siitä että hän ihan itse hommasi sen astmansa itselleen. Ja minulla on mielikuva että Brittein saarilla on melkeinpä eniten astmaatikoita koko maailmassa, ja tietäen miten kosteat ne saaret ovat, voisikohan millään ympäristötekijöilläkin olla asiassa tekoa... Kuulema lähes joka kodissa Englannissakin vielä kaiken kukkuraksi on kokolattiamatot jotka kuulema haisevat märälle villalle kun ihmiset tulevat suihkusta ja tepastelevat märin jaloin ympäri mattojaan (au pairina siellä ollut nainen kertoi). Villa ei ehkä ole kauhea tautipesäke, käsittääkseni, mutta tuon tuostakin kokolattiamatot kastumassa, huh huh...

Mutta jokatapauksessa: on oikein ja asiallista tutkia myös fyysistä puolta jos on mielen häikkää ja joskus myös mieltä jos on fyysistä häikkää. Voihan ihmisellä olla useitakin sairauksia jotka eivät välttämättä ole edes mitenkään kytköksissä toisiinsa, mutta voidaan luulla yhden sairauden oireita toisesta sairaudesta johtuvaksi jos tuijotetaan vain siihen jo saatuun diagnoosiin. Minulle vain jostain syystä on tullut vähän sellainen hapan olo että media ja monet yltiöpositivistit tyrkyttävät vähän liian kärkkäästi teesiä että ihmisen pitää tajuta kaiken olevan lähtöisin mielestä. Tottahan toki sitä voi vaikka kaatua ja katkaista jalkansa sen takia että on hajamielinen ja toikkaroi miten sattuu (koipi katkesi mielen takia), mutta ei sitä lopputulosta voi hoitamatta jättää ja julistaa että mielestä johtuva, mielellä parannettava.

- En nyt oleta että esim. sinä väität tai oletat noin. Tämä on vaan sellainen juttu mitä itse messuan netissä kun on jäänyt tiettyjä kriittisiä mietteitä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
BCK
Kipua tiedän hoidettavan joissakin tapauksissa masennuslääkkeillä, joista ainakin jotkut kohottanevat kipukynnystä.Triptyl (amitriptyleeni), vanha masennuslääke, aiottiin poistaa markkinoilta mutta sitten huomattiin että se auttaa selkäkipupotilaita. Käsittääkseni lääke toimii sillä tavalla että se katkaisee kipuhermon ja aivojen välisen informaationvaihdon, jolloin kroonistunut kipu jolle ei välttämättä ole enää mitään konkreettista vauriota syynä kudoksessa voi loppua.

Esim. vyöruusu voi jättää voimakkaan hermokivun jolle ei ole enää mitään "oikeaa" syytä. Vulvodynian neuropaattisessa muodossa on kyseessä sama juttu, tosin on havaittu että kyseisessä tilassa elimistö on kasvattanut poikkeavan määrän hermosoluja, jotka sitten jostain syystä reagoivat kaikkeen kosketukseen kipuaistimuksen luoden.

Kroonillistunut kipureaktio on yksi typerimpiä reagoimistapoja mitä keholla on (siis kun oikeaa syytä kipuun ei enää ole), mutta ilmeisesti selitys sille on että keho ylireagoi harmittomiin aistimuksiin pyrkiessään suojelemaan itseään aiemmin vallinneen vaurion kaltaisilta tiloilta?

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Rousseau

Kroonillistunut kipureaktio on yksi typerimpiä reagoimistapoja mitä keholla on (siis kun oikeaa syytä kipuun ei enää ole), mutta ilmeisesti selitys sille on että keho ylireagoi harmittomiin aistimuksiin pyrkiessään suojelemaan itseään aiemmin vallinneen vaurion kaltaisilta tiloilta?Off topic.

.... ja siksi kipua pitäisikin hoitaa hyvin, ettei se pääsisi kroonistumaan. (Suomessa jostain syystä kipulääkitystä panttaillaan, eikä siihen panosteta, muistan lukeneeni. Liekö kulttuurisia syitä siihen.)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46291

Olisiko syinä helppous nopeus ja hyvät tuotot..?

Pelkkä pilleri ei paranna - suomalainen huippututkija kritisoi masennuslääkkeiden käyttöä

Viimeisimpien tutkimusten mukaan masennuslääkkeet eivät itsessään paranna. Ne sen sijaan palauttavat tiettyjen aivoalueiden mahdollisuuden korjata virheellisiksi muodostuneita hermosoluyhteyksiä.

–Paraneminen edellyttää, että kytkennät ohjataan oikeanlaisiksi harjoittelun, kuntoutuksen tai terapian avulla, toteaa 2,5 miljoonan euron ERC-rahoituksen saanut neurotutkija Eero Castrén.

– Masennuslääkkeitä käytetään väärin.

Väittämä on rankka jopa Eero Castrénin kaltaisen arvostetun neurobiologin suusta. Onhan maailmassa jo miljoonia ihmisiä, jotka ovat saaneet mielialalääkereseptin, ja lääketeollisuudessa pyörii miljardibisnes.

Aikuisten aivojen muovautuvuuden avautuminen masennuslääkkeen avulla on tuonut Eero Castrénin kokonaisen uuden tutkimuskentän eteen. Hän on saanut aivojen muovautuvuuden mekanismeihin liittyviin tutkimuksiin viideksi vuodeksi 2,5 miljoonaa euroa Euroopan tutkimusneuvosto ERC:n apurahaa.

Järjestelmä väärässä

Ei kai koko järjestelmä voi olla väärässä?

Viimeisimpien tutkimusten mukaan voi. Eläinmalleilla tehdyt tutkimukset osoittavat, etteivät masennuslääkkeet itsessään toimi parantajina. Niiden roolina on ainoastaan palauttaa aikuisten aivojen muovautuvuus.

Masennuslääkkeet avaavat aivoissa ikkunan kehitysvaiheeseen, jossa uusien aivokytkentöjen luominen ja muokkaus vielä onnistuu oman toiminnan ja havaintojen avulla.

Tällainen tilanne on edellisen kerran pikkulapsella, kun hänen aivonsa ja käsityksensä maailmasta kehittyvät ympäristön virikkeiden mukaan.
http://www.tekniikkatalous.fi/kemia/article876581.ece

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat