Seuraa 
Viestejä6989

http://www.youtube.com/watch?v=ARsWQAb0QyY

Minkälaisia ajatuksia herättää? Mun täytyy myöntää, että suorastaan oksettaa. Nyt muslimi-maahanmuuttajat alkavat vaatia myös Suomen kauppoihin oikeaoppisesti teurastettua halal-lihaa. Näinköhän Suomestakin tulee islamilainen tasavalta?

Sivut

Kommentit (213)

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7136
Ertsu
http://www.youtube.com/watch?v=ARsWQAb0QyY

Minkälaisia ajatuksia herättää? Mun täytyy myöntää, että suorastaan oksettaa. Nyt muslimi-maahanmuuttajat alkavat vaatia myös Suomen kauppoihin oikeaoppisesti teurastettua halal-lihaa. Näinköhän Suomestakin tulee islamilainen tasavalta?




Ruotsissa ainakin on ollut halal-lihaa jo vaikka kuin kauan. Uskonpa kyseessä olevan markkinataloudellinen voiton tavoittelu, enämpikin kuin maan islamistaminen.
Tämä sopisi kyllä aiheeltaan oikein mainiosti jo noihin islamisoitumisketjuihin.
Henkilökohtaiseti olen vastaan ns halal-teurastusta.(kosher on vissiin sama, vain juutalaisten)
Ei muuten ole kovinkaan kauaa, kun esim porot Suomessakin (melkein) halal-teurastettiin, siis veret pois ilman tainnutusta.

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Samanlaista lähi-idän uskontojen typerää pelleilyä. Pahimmillaan vastenmielistä ja tarpeetonta eläinrääkkäystä.

ing.geolog
Ruotsissa ainakin on ollut halal-lihaa jo vaikka kuin kauan.

Saakai sitä Suomestakin, mutta käsitääkseni se on tuontitavaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Ertsu

Minkälaisia ajatuksia herättää?





Aivan vitun karseeta kattoo.
Toisaaltaan kun peto tappaa saaliseläimen niin ei se tuosta paljoa eroa. Kurkussa kiinni ja loput laumasta vetelee jo melkeen sisälmyksiä poskeensa. Oliskohan tossa joku juttu että toi generoi adrenaliinia lihaan?

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7136
SamikoKu
Ertsu

Minkälaisia ajatuksia herättää?





Aivan ***** karseeta kattoo.
Toisaaltaan kun peto tappaa saaliseläimen niin ei se tuosta paljoa eroa. Kurkussa kiinni ja loput laumasta vetelee jo melkeen sisälmyksiä poskeensa. Oliskohan tossa joku juttu että toi generoi adrenaliinia lihaan?

Adrenaliini on liika monimutkainen noille jotka tapaa käyttävät, eikö se Halal jutussa ole siksi, ettei vain jäisi verta siihen lihaan.

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Mistä on saanut alkunsa käytäntö että eläin pitää lopettaa nimenomaan viiltämällä kurkku auki? En tiedä lihan käsittelystä ja teurastamisesta paljon mitään, mutta olettaisin että jos veret jättää ruhoon, liha menee pilalle? Ilmeisesti joku on siis huomannut että näin käy, ja sitten siitä on tehty uskonnollinen dogmi että liha pitää käsitellä niin että veri ei jää siihen.

Mikään ei estä pamputtamasta eläintä tainnoksiin ennen verenlaskua. Ei niin yhtään mikään, paitsi loogisen ajattelukyvyn puute. Eihän niitä veriä voi ruhoon jättää tappoi eläimen tavalla millä hyvänsä?

Periaatteessa en vastustaisi noita kaulan viiltelyitä ja juuri sen takia että ei se kuolema luonnossakaan aina niin kivuton ole, mutta toisaalta tarpeeton ja turha kärsimys on idioottimaisuuden huippu kun asialla on isoilla aivoilla varustettu Homo sapiens. Jos pystymme järkeilemään miten kuolema olisi mahdollisimman kivuton, kyseistä menetelmää on myös syytä käyttää. Lisäksi nämä kosherit ja halalit voivat toimia jonkinlaisena porttina, eli että kun ne hyväksytään niin sitten pitääkin hokkuspokkus hyväksyä kaikki muukin. Kuten esim. ihmisten silpominen eli ns. ympärileikkaus. (Niin, minähän en siitä mäkättämistä lopeta...)

Vierailija
ing.geolog
SamikoKu
Ertsu

Minkälaisia ajatuksia herättää?





Aivan ***** karseeta kattoo.
Toisaaltaan kun peto tappaa saaliseläimen niin ei se tuosta paljoa eroa. Kurkussa kiinni ja loput laumasta vetelee jo melkeen sisälmyksiä poskeensa. Oliskohan tossa joku juttu että toi generoi adrenaliinia lihaan?

Adrenaliini on liika monimutkainen noille jotka tapaa käyttävät, eikö se Halal jutussa ole siksi, ettei vain jäisi verta siihen lihaan.



En tiedä, mutta kai se veri ulos tulis tainnutuksen jälkeenkin kun sydän vielä lyö.
Thaimaassa tapetaan sikoja tainnuttamalla. Lekalla päähän ja kurkku poikki. Veri kyllä tulee ulos. Nykyään tapa on laiton ja sähköllä pitäis tappaa, mutta maaseudulla viisveisaavat. Väittävät että liha maistuu huononmalta sähköteurastuksessa. Lihaa ei myöskään riiputeta vaan sika tapetaan aamu neljältä ja kuudelta sitä on jo torilla myynnissä.

Kyllä Suomestakin halal- ja kosher-lihaa saa, joskin ne lienevät tuontitavaraa. Suomen lain mukaan eläin pitäisi ennen teurastusta tainnuttaa, mutta ilmeisesti sellainen käytäntö ei ole puhdasoppisen halal/kosher-teurastuksen mukaista.

Teurastustapa perustuu taikauskoiseen käsitykseen, että veri on kiellettyä epäpuhdasta syötävää.
Muslimit ja juutalaisethan eivät syö mitään veriruokia.

Eikös halal- ja kosher-lihassa ole pääasia, että rabbi tai imaami on paikanpäällä siunaamassa teurastuksen. Kuka noista haalaripukuisista oli rabbi?

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7136
kabus
Eikös halal- ja kosher-lihassa ole pääasia, että rabbi tai imaami on paikanpäällä siunaamassa teurastuksen. Kuka noista haalaripukuisista oli rabbi?

En tosiaankaan ole asiantuntija, vaan muistelen lukeneeni tuosta samasta asiasta, ettei se tainnutus tainnut se päävaade ollakkaan, vaan rukous jne
Taisi olla jokin Halal-teurastamo, olikohan ihan Ruotsissa.

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6989
ing.geolog
kabus
Eikös halal- ja kosher-lihassa ole pääasia, että rabbi tai imaami on paikanpäällä siunaamassa teurastuksen. Kuka noista haalaripukuisista oli rabbi?

En tosiaankaan ole asiantuntija, vaan muistelen lukeneeni tuosta samasta asiasta, ettei se tainnutus tainnut se päävaade ollakkaan, vaan rukous jne
Taisi olla jokin Halal-teurastamo, olikohan ihan Ruotsissa.

Et sitten viitsinyt kattoa sitä lähettämääni linkkiä? Ota oksennusämpäri viereen ja kato.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7136
Ertsu
ing.geolog
kabus
Eikös halal- ja kosher-lihassa ole pääasia, että rabbi tai imaami on paikanpäällä siunaamassa teurastuksen. Kuka noista haalaripukuisista oli rabbi?

En tosiaankaan ole asiantuntija, vaan muistelen lukeneeni tuosta samasta asiasta, ettei se tainnutus tainnut se päävaade ollakkaan, vaan rukous jne
Taisi olla jokin Halal-teurastamo, olikohan ihan Ruotsissa.

Et sitten viitsinyt kattoa sitä lähettämääni linkkiä? Ota oksennusämpäri viereen ja kato.

Se, että noin tehdään ei sulje pois, että kaikki, muslimitkaan, eivät sitä onneksi vaadi.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/bedovning-anvands-vid-svensk-halal-slakt

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Ertsu
http://www.youtube.com/watch?v=ARsWQAb0QyY

Minkälaisia ajatuksia herättää? Mun täytyy myöntää, että suorastaan oksettaa. Nyt muslimi-maahanmuuttajat alkavat vaatia myös Suomen kauppoihin oikeaoppisesti teurastettua halal-lihaa. Näinköhän Suomestakin tulee islamilainen tasavalta?




Tässä on nyt syytä ymmärtää, että kyseessä on eläin. Ei siis samalla tavoin tiedostava elämän muoto kuin ihminen. Tämä on erittäin tärkeä pointti. Eihän ravinnoksi käsiteltävien kasvien käsittelystäkään kukaan yritä nostaa meteliä. Suomessa on uskonnon vapaus ja sitä on tässäkin asiassa helppo kunnioittaa ja tarvittaessa edes auttaa.

Stadissa saa jokaisesta vähän isommasta K- ja S-marketista halal-lihaa. Saanut jo vuosien ajan. Pakastealtaassa tai -kaapissa erillään muista lihapakasteista.

Mikseivät kauppiaat pitäisi myynnissä tavaraa, joka käy kaupaksi? Minä en juo piimää, mutta suvaitsen toki piimänmyynnin kaupoissa.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Toope
http://yle.fi/uutiset/possu_pitaa_eristaa__uskonto_haastaa_suomalaiset_k...
Suomalainen kauppa ei ole vielä valmis maahanmuuttajien edustamien eri uskontojen tuomiin haasteisiin. Porsaanlihaa ei saisi käsitellä samoilla välineillä kuin nautaa, siipikarjaa tai lammasta. Possu pitää olla myös esillä mieluiten ihan eri paikassa kuin muu liha.

En oikein vielä ymmärtänyt, miksi suomalaisissa kaupoissa lihaa tulisi eritellä toisistaan, parin prosentin vähemmistön halujenko mukaan?

Kyllä kauppa siihen varmaan valmis on jos joku maksaa. Erikoislihaan tulee luonnollisesti erikoishintalappu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat