Seuraa 
Viestejä45973

Ajokortti:

HS:n vertailussa henkilöauton B-kortti autokoulussa maksaa nyt 2 343–3 183 euroa.http://www.hs.fi/kuluttaja/Ajokortin+hi ... 9957569847

YO-tutkinto:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... nurinkurin

Vuonna 2016 ylioppilastutkinto muuttuu muun muassa osittain sähköiseksi eli kokeessa käytettäisiin tietokonetta.

– Tämäkin huolettaa ihan oppilaiden oikeusturvan ja tasapuolisuuden kannalta. Olen myös kuullut huhuja, että oppilaita velvoitettaisiin itse hankkimaan laitteet ja kaikilla ei ole nykyään varaa edes kirjoihin, ihmettelee Knaappila.

  • ylös 5
  • alas 7

Sivut

Kommentit (40)

Flick
Seuraa 
Viestejä258

Laatu maksaa, ei voi mitään kun tehdään kaikki paljon paremmin kuin missään muualla maailmassa.

Olen tässä katellut SUBilta (ainoa katsottava ohjelma siltä kanavalta) Suomen huonoin kuski -ohjelmaa ja kyllä nyt on alkanut pelottamaan kun katsoo millaisia suhareita liikenteessä on. Siis jos oikean ja vasemmankin erottaminen on vaikeaa niin miten ne liikenteessä pärjää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6670

Kaikki kallistuu Suomessa, koska jatkuvasti pienempi ja pienempi osuus työkykyisistä tekee tuottavaa työtä. Palvelualat kun eivät tuota lisäarvoa eli lisää vaurautta yhteiskuntaa, vaan ne ainoastaan jakavat olemassaolevaa kakkua.

Joten vaikka palkkataso pysyisi ennallaankin, mutta kun yhä suurempi osa työskentelee palvelualoilla, niin tämä johtaa pakostakin hintojen nousuun, koska samaa teollisuuden tuottamaa kakkua on jakamassa yhä useampi.

Tuottavan työn osuus pitäisi siis nostaa nykyisestä 22 prosentista 30-40 prosenttiin. Silloin ihmisten tulotaso nousisi nopeammin kuin hinnat nousevat.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Niinpä niin, palveluyhteiskunta on vain idealistista haihattelua, jossa ei ole oikein järkeä. Paljon järkevämpää olisi kehittää teollisuutta, jolloin esimerkiksi energia tuotettaisiin edullisella aurinkoenergialla jne. Miestäni ainakin jotain on pielessä, jos työttömien ja melkein työttömien määrä kasvaa. Sehän on hukkaan heitettyä potentiaalia. Markkinatalous kuitenkin pakottaa toimimaan kilpailukykyisesti. Enää ei voida turvautua kotimaiseen kysyntään, vaan haastetaan täältä epäkilpailukykyisestä alueelta meidän teollisuus Saksan, Kiinan, Yhdysvaltojen ja muiden talousmahtien kanssa.

Teollisuustuotannon trendi Suomi, Saksa, Ruotsi, Ranska ja Iso-Britannia (BCD) 2000 – 2012, 2005=100, TOL 2008

Suomen teollisuustuotanto romahti 2008 - 2009 jopa 25 prosenttiyksikköä!

Kansantalouden tuotanto laski marraskuussa 2012

Näiden päälle vielä tuloerojen kasvu
ja http://blogi.kansanelakelaitos.fi/wp-co ... _blogi.jpg
nykyaikainen veropolitiikka. Omaisuustuloista on poistettu progressio.

Kaikki kallistuu, koska elämme enemmistödiktatuurissa jota myös demokratiaksi kutsutaan. Ongelma on liian suureksi paisunut julkinen sektori. Siellä on yksinkertaisesti liian paljon äänestäjiä, jotta mikään puolue uskaltaisi lähteä sitä karsimaan. Valtion alijäämään tarjoillaan vain sosiaalietuuksien leikkauksia ja verojen korotuksia, virkaelättien karsintaa ei kukaan uskalla ehdottaa. Leikkauksilla ja verokorotuksilla on kuitenki katto, sillä ei voi paisuvaa elättiarmeijaa hoitaa kuin tiettyyn rajaan asti. Silloin seuraakin se viimeinen keino joka näkyy meille kansalaisille hinnannousuna, eli valtio painaa rahaa. EU:ssa on vielä se jännä tilanne että suurimmat sössijät ovat muualla kuin Suomessa, me kuitenkin osallistumme maksamiseen kalliimpina hintoina. Rahan painaminen tehdään salassa siten että keskuspankki ostaa painotuoreella rahalla valtioiden (Kreikka) arvottomia velkakirjoja.

Liian suureksi paisunut julkinen sektori on demokratiassa kuin mustan aukon tapahtumahorisontti. Sieltä ei ole demokratian keinoin paluuta. Ainoa tapa korjata tilanne on diktatuuri, jota muuten Halla-aho taisi ehdottaa ja sai heti lokaa niskaansa. Toinen tapa on täydellinen talouden romahdus (esim hyperinflaation kautta), jossa jokainen hakee paikkansa yhteiskunnassa uudelleen, myös virkaköpi.

Niin kallistuu Ruotsissakin kaikki. Eiköhän se ole niin melkein kaikkialla maailmassa. Samaten melkien joka vuosi työläiset saa palkankorotuksia ja heti perään nousee kaiken hinta.

Se on se nousu, korotus muoti-asia maailmalla, enemmän ja enemmän jokainen haluaa, sen takia korotetaan palkkoja ja hintoja.

Voi kysyä että miksi ei voisi pysyä siinä missä on? samat palkat ja samat hinnat vuodesta toiseen?

Voin vaikka verrata kuukausi korttia matkustamiseen Tukholman läänissä. Kun kortti alkoi, maksoi se vain 50 kr. Se taisi alkaa joskus 60-luvun loppupuolella. Nyt se maksaa melkein 800 kr.

Kaikki kallistuu samalla tavalla kaikkialla maailmassa, ei ainoastaan Suomessa tai Ruotsissa.

Reiska
Seuraa 
Viestejä6891
Flick
Siis jos oikean ja vasemmankin erottaminen on vaikeaa niin miten ne liikenteessä pärjää?Mihin liikenteessä tarvii tuntea oikea ja vasen? Kaikilta se ei onnistu ihan vaan jonkin aivojutun takia. Riittää kun tietää mihin on ite menossa ja minkä verran tilaa auton ympärillä on.

Per se

Metsiensamooja
Seuraa 
Viestejä565

Jaakko Teppo - Köyhät kyykkyyn
http://www.youtube.com/watch?v=WqE5ELmAi8I

Ajokorttiuudistuskin tuli direktiivin saattelemana, aivan järjetöntä rahastusta. Nykyään tupataan tilastoja kyyläämään ja heti kun näyttää punasta niin uudistus ja lisää byrokratiaa. Meillä on Arkadianmäellä kerrassaan rosvojoukko vallankahvassa, rikoksista tuomittuja on iso liuta. Ajokorttiuudistus osoittaa miten helppo on keksiä piiloveroa ja vaikeuttaa kansalaisten elämää. Kyllä se kansa jossain kohin kyllästyy.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

Ostin juuri uuden kameran. Suunnittelin siihen uutta huippunopeaa ja huippukapasiteettista CF-muistikorttia. 128 GB:n huippunopea muistikortti maksoi amazonissa 650 dollaria. Tyhmempi voisi luulla, että Suomessa tuon muistikortin hinta voidaan kääntää dollari-euro kertoimella ja saada loppusummaksi 500 euroa.

Menin Verkkokauppa.comin sivuille ja katsoin paljonko tuo kortti täällä maksaa. Se ei ollut 500 euroa vaan 750 euroa!

En voinut kuin ihmetellä. Siihen olen jo tottunut, että kun jonkun tavaran hinta maailamalla on dollareina jotain niin sen hinta on Suomessa sama euroina, mutta tuon muistikortin hinta oli jo euroissakin sata enemmän kuin sen hinta oli taaloissa. Aivan uskomatonta!!

Saa muuten tuon muistikortin kuljetuskustannukset olla aika helvetin kovat, että se kannattaisi ostaa Suomesta. Pitäisi melkein lennättää se tänne yksityiskoneella, että ylitettäsiin nämä Suomen hinnat. Reittikone ei välttämättä riitä vaikka varaisi tuolle postimerkin kokoiselle muistikortille oman istumapaikan lentokoneesta.....

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6670
mluluke
Saa muuten tuon muistikortin kuljetuskustannukset olla aika helvetin kovat, että se kannattaisi ostaa Suomesta.

Olet siis sitä mieltä, että on väärin, että maksetaan Verkkokauppa.comin työntekijöille korkeaa suomalaista palkkaa?

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Puuhevonen
mluluke
Saa muuten tuon muistikortin kuljetuskustannukset olla aika helvetin kovat, että se kannattaisi ostaa Suomesta.

Olet siis sitä mieltä, että on väärin, että maksetaan Verkkokauppa.comin työntekijöille korkeaa suomalaista palkkaa?Eihän se hölmö ole joka pyytää......

taucalm
Seuraa 
Viestejä7176
mluluke
Ostin juuri uuden kameran. Suunnittelin siihen uutta huippunopeaa ja huippukapasiteettista CF-muistikorttia. 128 GB:n huippunopea muistikortti maksoi amazonissa 650 dollaria.

Menin Verkkokauppa.comin sivuille ja katsoin paljonko tuo kortti täällä maksaa. Se ei ollut 500 euroa vaan 750 euroa!

En voinut kuin ihmetellä. Siihen olen jo tottunut, että kun jonkun tavaran hinta maailamalla on dollareina jotain niin sen hinta on suomessa sama euroina, mutta tuon muistikortin hinta oli jo euroissakin sata enemmän kuin sen hinta oli taaloissa. Aivan uskomatonta!!

Saa muuten tuon muistikortin kuljetuskustannukset olla aika helvetin kovat, että se kannattaisi ostaa Suomesta. Pitäisi melkein lennättää se tänne yksityiskoneella, että ylitettäsiin nämä Suomen hinnat.. Reittikone ei välttämättä riitä vaikka varaisi tuolle postimerkin kokoiselle muistikortille oman istumapaikan lentokoneesta.....


Amerikasta tilattaessa posti- ja käsittelykulut ovatkin yleensä korkeat. olisin tilannut 30$ paidan, mutta tilausta tehdessä tuli selväksi, että siihen olisi tullut päälle 90$ posti- ja käsittelykuluja. tämän päälle tietysti olisi tullut vielä ainakin 24% alv, koska hinta nousi reippaasti yli 23€ mistä ei vielä tulleja peritä.

tuon kortin hinta on reilu 600€ Suomeen tilattuna ALV:n kanssa. siihen tulee vielä jotain ripauksia veroja päälle. tietysti myös verkkokauppa haluaa omansa, ei se tuotteita ilman katetta välitä. mielestäsi korkealta tuntuva hinta voi johtua siitä, että kyseessä on nk. special tuote jota muu kauppa ei välttämättä myy ja sen menekki on varsin pieni. sitten, kun otat huomioon, että tekniikan hinta on alaspäin kokoajan niin 750€ hinta on ihan perusteltu. siihen on lisätty kaupankulut ja laskettu arvonaleneminen hyllyssä seisoville tuotteille.

mluluke
Tyhmempi voisi luulla, että Suomessa tuon muistikortin hinta voidaan kääntää dollari-euro kertoimella ja saada loppusummaksi 500 euroa.
tässä olette ihan oikeassa. tyhmempi voi luulla, että Amerikasta voi tilata monen sadan dollarin ylellisyystuotteita Suomeen ja jättää tullit/verot maksamatta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6670
mluluke
Puuhevonen
mluluke
Saa muuten tuon muistikortin kuljetuskustannukset olla aika helvetin kovat, että se kannattaisi ostaa Suomesta.

Olet siis sitä mieltä, että on väärin, että maksetaan Verkkokauppa.comin työntekijöille korkeaa suomalaista palkkaa?
Eihän se hölmö ole joka pyytää......

Kannattaa myös huomata, että kun maksat 750 euroa suomalaiselle jälleenmyyjälle, niin on mahdollista että tämä jälleenmyyjä ostaa sinun yritykseltäsi vastavuoroisesti tämän 750 euron katteilla kattopeltejä, kun rakentaa omakotitaloa Sipooseen. Kun maksat 650 dollaria Amerikkalaiselle firmalle, niin se merkitään kokonaisuudessaan tappioksi vaihtotaseelle.

Omaan napaan tuijottamisen sijaan kannattaa siis yrittää hahmottaa kokonaisuutta ja miettiä sitä miksi suomalaiset ovat rikkaampi kuin amerikkalaiset?

*

Taucalm, amerikan postikulut eivät ole korkeat, mikäli kyseinen yritys tavoittelee globaaleja markkinoita. Esim. iherb.comin lentopostikulut toiselta puolen maapalloa ovat vain neljä dollaria. Ja Itella kantaa paketin usein suoraan kotiovelle.

Amazonin postikulut ovat toisinaan ikävän korkeat kuitenkin.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
taucalm
mluluke
tuon kortin hinta on reilu 600€ Suomeen tilattuna ALV:n kanssa. siihen tulee vielä jotain ripauksia veroja päälle. tietysti myös verkkokauppa haluaa omansa, ei se tuotteita ilman katetta välitä. mielestäsi korkealta tuntuva hinta voi johtua siitä, että kyseessä on nk. special tuote jota muu kauppa ei välttämättä myy ja sen menekki on varsin pieni. sitten, kun otat huomioon, että tekniikan hinta on alaspäin kokoajan niin 750€ hinta on ihan perusteltu. siihen on lisätty kaupankulut ja laskettu arvonaleneminen hyllyssä seisoville tuotteille.Pari huomioitavaa seikkaa. Noita muistikortteja tulee tänne vähintään useita kymmeniä aivan samoilla kuljetuskustannuksilla kuin yksi kortti (kauppa tuskin tuottaa yhtä korttia kerrallaan). Toinen huomio on se, että vaikka hinta Amazonissa on dollarihinta, niin ei se tarkoita sitä, että se jenkeistä tänne kuljetetaan ja siitä laskutetaan. Tästä en ole aivan varma, mutta täytyy tarkastaa.

Edit: Itseasiassa olisi sulaa hulluutta, että Kiinassa/kaukoidässä valmistettu muistikortti toimitettaisiin ensin ämeriikkaan ja vasta sieltä lentokoneella tilattaessa tänne. Ei se millään voi niin mennä. Kyllä se jenkkiläisestä verkkokaupasta ostettu tavara tulee konttilaivoilla Eurooppaan Kiinasta aivan niinkuin kaikki muutkin tavarat mitä me käytämme. Missään muussa ei ole järjen hippuakaan.

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249
Pumpeli

Liian suureksi paisunut julkinen sektori on demokratiassa kuin mustan aukon tapahtumahorisontti. Sieltä ei ole demokratian keinoin paluuta. Ainoa tapa korjata tilanne on diktatuuri, jota muuten Halla-aho taisi ehdottaa ja sai heti lokaa niskaansa. Toinen tapa on täydellinen talouden romahdus (esim hyperinflaation kautta), jossa jokainen hakee paikkansa yhteiskunnassa uudelleen, myös virkaköpi.


Minun mielestäni Halla-aho ei suorastaan ehdottanut diktatuuria, mutta hän kylläkin toi esille edustuksellisen demokratian heikkouden. Kreikan ongelma ei ole siinä, että siellä olisi liikaa demokratiaa. Sen sijaan kyse on edustuksellisen demokratian rakenteellisesta ongelmasta.

Jos verrataan Sveitsiä ja Kreikkaa, kumpi maa on enemmän demokraattinen ja kummassa on talous paremmassa kunnossa?

Voitte tarkistaa Halla-ahon menneitä sanomisia vaikka näiden linkkien kautta:
2011-09-14 Halla-aho, Facebook, Kreikka ja panssarivaunut
2011-10-25 Jussi Halla-aho sikaili taas kaukalossa

Kuinkas sitten kävikään?
Iltalehti tiistaina 4.10.2011: Raju väite Kreikasta: Lainarahaa aseisiin!

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Ruuan hinnan kallistuminen on erityisesti huolestuttavaa, vaikka Suomessa on ylituotantoa:

Yle Uutiset poimi suomalaisia suosikkielintarvikkeita ja selvitti Tilastokeskuksen tietokannan avulla kuinka paljon ostetuimpien raaka-aineiden ja tuotteiden hinnat nousivat viime vuonna. Eniten nousi perunan hinta, johon tuli lisää vuoden 2011 joulukuun ja 2012 joulukuun välisenä aikana lisää 44,4%.http://yle.fi/uutiset/huimat_prosentit_ ... aa/6490589

Miksi ruokakin kallistuu?

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6670

Alexander Stubb kirjoitti hesarin vieraskynäpalstalle yhden syyn, miksi amerikkalaiset tuotteet maksavat Suomessa enemmän kuin Amerikassa.

Vapaakauppa USA:n kanssa vauhdittaisi EU:n vientiä
http://www.hs.fi/a1360470924856?jako=48 ... 839f431b4f

Teollisuusmaiden välinen vapaakauppa on yksi hyvä tie, mutta jos siihen leikkiin lähdetään, niin eurooppalaista teollisuutta on pakko tukea keventämällä yritysten verotusta ja erityisesti keventämällä oleellisesti tehtaiden työllistämisen verotaakkaa.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Flick
Seuraa 
Viestejä258

Onhan aina näitä syitä

- korkea arvonlisävero
- pienet markkinat -> heikko kilpailu
- elintarvikkeissa keskittynyt kauppa -> S- ja K- -ryhmät jakavat päälle 80% markkinoista
- elintarvikkeissa raaka-aineiden kohonneet hinnat johtuen heikoista sadoista, Suomessa näkyy heti hinnassa koska kilpailu pientä
- elintarvikkeissa suomalaiset suosivat usein kotimaista, viis hinnasta
- asuntoja rakennetaan vähän -> korkeammat ostohinnat ja korkeat vuokrat
- verot sähkölle, polttoaineille yms. Todellisena typeryytenä pidän hybridiautojen käyttövoimaveroa, siinäpä vasta kannustetaan kansalaisia hybridien hankintaan jotka muutenkin ovat kalliimpia kuin perinteiset bensakoneilla varustetut autot

Jne....

Flick
Siis jos oikean ja vasemmankin erottaminen on vaikeaa niin miten ne liikenteessä pärjää?OT, mutta olkoon: Meikäläiseltä ei ole koskaan onnistunut ilman pintä miettimistä tuo oikea-vasen juttu, vaan siitä huolimatta saan kyllä (isommankin) peräkärryn peruutettua sinne minne pitäisikin!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat