Seuraa 
Viestejä41238

Onko kokemuksia ilmalämpöpumpuista? Millaisia? Kertokaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

hyviä kokemuksia on.
nyt taitaa olla 4. tai 5. talvi kun ilmpalämpöpumppu käytössä, muuten lämmityksenä patterit ja puolivaraava takka.
asunto on hiukan alle 60 neliötä. 20 asteen pakkasillakin riittänyt ainoaksi lämmittimeksi lämpöpumppu plus lattialämmitys suihkussa.
ostin sen lähinnä jäähdyttimeksi, koska kesäisin oli niin hiton kuuma sisällä, tuo lämmitys tuli kaupan päälle.
sähkölasku noin 55euroa kuukaudessa läpi vuoden. pumppu päällä melkein aina kelistä riippumatta. en sammuta kovimmilakaan pakkasilla.

Ilmalämpöpumppu (oikeammin ilma-ilma lämpöpumppu) on siis lisälämmityslaite joka ottaa lämmön ulkoa ja siirtää sen huoneilmaan. Laite antaa tyypillisesti 2-3 kWh lämpöenergiaa käyttämäänsä sähkökilowattituntia kohti, eli sen toimintakerroin on luokkaa 2-3. Tuo toimintakerroin laskee lämpötilan myötä ja noin -10 asteen pakkasessa se on suunnilleen 1, jolloin laite ikäänkuin toimii sähkölämmittimen tavoin. Eli tällöin sitä ei enää kannata pitää päällä.

Laite on ehkäpä parhaimmillaan suoralla sähköllä lämpiävissä pientaloissa ja niissä voidaankin laitteen avulla saavuttaa noin 30% vuosisäästö lämmityskuluissa. Itse pidän kuitenkin eniten laitteen jäähdytysominaisuudesta. Siitä on kovastikin iloa kesähelteillä mutta tällöin tietenkin syödään talvella saatuja säästöjä. Mutta, ainahan mukavuudesta kannattaa maksaa.

Tuo ilma-ilma lämpöpumppu koostuu siis yleensä kahdesta yksiköstä joita yhdistää kylmäaineputkisto. Toinen yksikkö, lauhdutin kompressoreineen sijoitetaan ulos ja toinen, höyrystin johonkin avaraan tilaan asunnossa miltei katon rajaan. Jotkut myös pitävät sisäyksikön käyntiääntä häiritsevänä mutta minua se ei kyllä ole häirinnyt.

Ja lisäyksenä vielä, että kannattaa käydä lämpöpumppufoorumilla vinkkejä ja käyttökokemuksia lueskelemassa:

http://www.lampopumput.info/foorumi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat