Seuraa 
Viestejä13878

Jos uskonto, rasismi, tasa-arvo ja seksuaalinen käyttäytyminen sekä keskustelu muista kirjoittajista poistettaisiin aihelistalta niin poistuisiko samalla 90 prosenttia viesteistä?

Siis onko jonkun mielestä jotakin muuta mielenkiintosta keskusteltavaa ja jos on niin kerro mitä.

Sivut

Kommentit (21)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Salaliitot
Ufot
Liskot
D-vitamiini
Viherfasismi
Vihapuhe, määrittelemätön
Positiivinen syrjintä
Politiikka
Persut vs. muumaailma
Ihmedieetit
Terveysruuat
Laihdutus
Naistutkimus
Nibiru
Kuunatsit
9/11

- Ubi bene, ibi patria -

Vierailija

Omat suosikkiketjut nykyään löytyy alta. Niitä lukemalla saattaa joskus törmätä yllätyksiin.

- Mitä tein tänään

- Off Topic-ketju

- Miltä sinusta tuntuu juuri nyt?

Ja tietysti tämä Aslakin oma...

- Tiejettä tämäki !

Kaikki muu tuntuu jo niin moneen kertaan rikki puhutulta.

En tiedä onko joku muu ajautunut samansuuntaisiin aatoksiin.

Se että jokainen itse yrittää omissa avauksissaan ja kommenteissaan pyrkiä parempaan onkin mutkikas juttu. Asiat ja näkökulmat jotka itseä saattaa kiinostaa ei tunnu herättävän kovinkaan laajaa keskustelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iMuke
Seuraa 
Viestejä1356
SamikoKu

- Mitä tein tänään

- Off Topic-ketju

- Miltä sinusta tuntuu juuri nyt?

Ja tietysti tämä Aslakin oma...

- Tiejettä tämäki !

...


Tuolta listalta löytyy kyllä minunkin suosikkiketjuni. Joskus tänne ilmestyy myös jotain ketjuja, joissa useimmat kirjoittajat ovat keskustelutaitoisia ja aivan ilmeisesti asiantuntevia. Toisinaan (tai oikeastaan useimmiten) niihinkin eksyy tietysti palstan vakiohörhöjä tai -riitelijöitä mutta olen jo oppinut olemaan välittämättä heistä. Useimmat ketjut kuitenkin menevät vakioriitelijöiden huuteluksi tai muuten vain liian hörhöön suuntaan ja sen jälkeen yleensä jätän koko ketjun seuraamisen.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
SamikoKu

Se että jokainen itse yrittää omissa avauksissaan ja kommenteissaan pyrkiä parempaan onkin mutkikas juttu. Asiat ja näkökulmat jotka itseä saattaa kiinostaa ei tunnu herättävän kovinkaan laajaa keskustelua.Ihmiset ovat kuin pillastuvainen hevoslauma. Heidän/meidän pitää saada vouhottaa oikein sydämensä kyllyydestä. Tämän vuoksi jos joku tappaa jonkun niin sitä märehditään pitkään ja perusteellisesti vaikuttiko siihen se että nirrinlähdettäjä oli kierosilmäinen koulukiusattu assi tai muuten vaan päästään vajaa ja häiriintynyt. Mutta yleisluontoinen ketju jossa mietittäisiin tappotouhua ihan ilman mitään päivänpolttavaa tapahtumaa ei kiinnosta. Kuolemantuomiotakin saattaa joku kaipailla kovin, mutta sitten jos haluaa yleisluontoisesti keskustella rikoksesta & rangaistuksesta, niin heippa ja hyvästi. Aina pitää olla joku hektinen vouhotusaihe työn alla että kommentteja kertyy.

Vierailija
Rousseau
SamikoKu

Se että jokainen itse yrittää omissa avauksissaan ja kommenteissaan pyrkiä parempaan onkin mutkikas juttu. Asiat ja näkökulmat jotka itseä saattaa kiinostaa ei tunnu herättävän kovinkaan laajaa keskustelua.Ihmiset ovat kuin pillastuvainen hevoslauma. Heidän/meidän pitää saada vouhottaa oikein sydämensä kyllyydestä. Tämän vuoksi jos joku tappaa jonkun niin sitä märehditään pitkään ja perusteellisesti vaikuttiko siihen se että nirrinlähdettäjä oli kierosilmäinen koulukiusattu assi tai muuten vaan päästään vajaa ja häiriintynyt. Mutta yleisluontoinen ketju jossa mietittäisiin tappotouhua ihan ilman mitään päivänpolttavaa tapahtumaa ei kiinnosta. Kuolemantuomiotakin saattaa joku kaipailla kovin, mutta sitten jos haluaa yleisluontoisesti keskustella rikoksesta & rangaistuksesta, niin heippa ja hyvästi. Aina pitää olla joku hektinen vouhotusaihe työn alla että kommentteja kertyy.Ja tavalla tai toisella pitää olla sitä "riitaa". Eli muutaman henkilön semmosta kieli ruvella revittelyä jota muut sitten seuraa. tappelu, tappelu, tappelu...

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6860
SamikoKu
Siis onko jonkun mielestä jotakin muuta mielenkiintosta keskusteltavaa ja jos on niin kerro mitä.Pienet aiheet. Vaikkapa historiasta löytyisi vaikkapa miten paljon kiinnostavaa. Samoin oikein oivallettuna kaikkialta muualtakin tieteestä.

Suurin osa ketjuista on omaan nykyiseen makuuni liian laajoja. Isolla pensselillä isoja aiheita, jotka jossain vaiheessa pakonkin sanelemina alkavat toistamaan itseään.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Hyvä viesti Rousseaulta: post1910489.html#p1910489

Mitä sanot, Rousseau, henkilöstä, joka pystyy juttelemaan asioista myös silloin kun ne eivät ole päällä? Poikkeavatko nämä tyypit tavallisemmista jotenkin?

Mikä senhetkisyydessä viehättää?

PS Itseäni esim Talvivaara eikä koulusurmat erityisesti kiinnosta, kun ne ovat osa kokonaisuutta. Mitä noita ihmettelemään? Henki voi mennä myös kadulla kun joku alkaa riehumaan. Pakko se on hyväksyä eikä siinä auta mikään päivittely eikä moralisointi. Päinvastoin.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
SamikoKu
Rousseau
SamikoKu

Se että jokainen itse yrittää omissa avauksissaan ja kommenteissaan pyrkiä parempaan onkin mutkikas juttu. Asiat ja näkökulmat jotka itseä saattaa kiinostaa ei tunnu herättävän kovinkaan laajaa keskustelua.Ihmiset ovat kuin pillastuvainen hevoslauma. Heidän/meidän pitää saada vouhottaa oikein sydämensä kyllyydestä. Tämän vuoksi jos joku tappaa jonkun niin sitä märehditään pitkään ja perusteellisesti vaikuttiko siihen se että nirrinlähdettäjä oli kierosilmäinen koulukiusattu assi tai muuten vaan päästään vajaa ja häiriintynyt. Mutta yleisluontoinen ketju jossa mietittäisiin tappotouhua ihan ilman mitään päivänpolttavaa tapahtumaa ei kiinnosta. Kuolemantuomiotakin saattaa joku kaipailla kovin, mutta sitten jos haluaa yleisluontoisesti keskustella rikoksesta & rangaistuksesta, niin heippa ja hyvästi. Aina pitää olla joku hektinen vouhotusaihe työn alla että kommentteja kertyy.Ja tavalla tai toisella pitää olla sitä "riitaa". Eli muutaman henkilön semmosta kieli ruvella revittelyä jota muut sitten seuraa. tappelu, tappelu, tappelu...No jaa. Ei välttämättä pidä olla, tai en aina jaksa huvittuneena lukea miten joku taistelupari nimittelee toisiaan. Kyllä älliään voi esitellä muutenkin kuin huutelemalla solvauksia kuin pikkukakara 6. kerroksen ikkunasta (=ei jää kiinni ja tule nekkuun).

Olen nettivuosieni varrella nähnyt ihan rauhallistakin keskustelua jossa ideat ovat sinkoilleet ilman että testosteroni löyhkää niin että sukat pyörii nilkoissa. Eikä kärkevämpikään kommentointi haittaa, jos siitä ei hengi että yritetään nimenomaan tökätä persoonaan.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
eskimo
Hyvä viesti Rousseaulta: post1910489.html#p1910489

Mitä sanot, Rousseau, henkilöstä, joka pystyy juttelemaan asioista myös silloin kun ne eivät ole päällä? Poikkeavatko nämä tyypit tavallisemmista jotenkin?

Mikä senhetkisyydessä viehättää?

PS Itseäni esim Talvivaara eikä koulusurmat erityisesti kiinnosta, kun ne ovat osa kokonaisuutta. Mitä noita ihmettelemään? Henki voi mennä myös kadulla kun joku alkaa riehumaan. Pakko se on hyväksyä eikä siinä auta mikään päivittely eikä moralisointi. Päinvastoin.
Ihminen joka miettii asioita yleiseltä kantilta, eli ei tarvitse ajankohtaista tapahtumaa yllykkeeksi, lienee semmoinen pohtivainen yksilö jolla on jatkuva fundeeraamisprosessi päällä. Voihan se tietysti ympäristöä rasittaakin että joku kokoajan pohtii, mutta kyllä helposti tulee sellainen fiilis että jos asioista ei voi mukamas puhua kuin silloin kun on "tilanne päällä", niin ihmiset ovat jotenkin horrostilassa josta heitä ei saa hereille kuin sillä että tapahtuu kamalia. Ja välillä jotkut jopa oikein kaipaavat että "jotain" tapahtuisi. Muutama ihminen on sanonut tämän suoraan ja pakko kai myöntää että sen verran köyhää on omakin elämäni että joskus tosiaan tulee mieleen että sattuisi nyt jotain ettei päivät ole yhtä loputonta identtistä (hukka)putkea. On se kyllä aika kamala vaade että maailman pitäisi olla mullinmallin että ihmisellä on sisältöä elämässään. Mutta onhan noita myönteisiäkin huippu-uutisia, esim. jos löytyisi elämää Marsista...

En voi tuomita ihmisiä jotka repivät päiväänsä sisältöä "hysterisoitumalla" ajankohtaisista aiheista, kun sen verran paljon on itsekin tullut päivänpolttamia ilmiöitä käsiteltyä netissä. Välillä toki ärsyttää kun se menee ihan ihmeelliseksi, eli esim. aikoinaan kun oli tämä tsunami, niin jotkut alkoivat pelkäämään ihan ihmeellisiä asioita siihen samaan saumaan. Mutta olen jostain lukenut että jos ihmisellä on ollut vaikeuksia käsitellä omia tunteitaan, hän saattaa jonkin häneen itseensä mitenkään liittymättömän kamalan tapahtuman mainingeissa käydä niitä omia tunnekuohujaan oman asiansa kanssa läpi ikäänkuin "luvan kanssa". Kun koko kansakunta voihki ja poraa, niin silloin saa itsekin itkeä kun kukaan ei sieltä sinua kaiva esille että mitäs vingut.

Aika kummalta tuo kyllä kuulostaa, mutta ehkä sitten olemme kansana niin jähmeää sakkia että tunteilla saa vain kollektiivisesti joukolla, ei yksittäin. Onhan aika monen muisto lapsuudesta että kun itketti, kiellettiin että ei saa itkeä.

Ihmekös sitten tuo jos päivänpolttavat tapahtumat piiskaavat ihmisiä liikkeelle monin tavoin.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Itsestäni huomasin, että kun lopetin oman foorumin ylläpitämisen ja siirryin pois netistä enemmän eli kirjoittamisen ääreltä, niin yllättäen mieleeni nousevat aiheet vähenivät dramaattisesti.

Voisin tehdä tuosta sen tulkinnan, että ihminen on helposti joko älyllisesti elävä tai sitten ihan tavallisella tapaa liikenteessä. Yleisempi noista on jälkimmäinen. Harvempi kehittelee maailmoita puhtaasti mielikuvitus- tai teoria-tasolla.

Netissä ollessa sitä häviää helposti suhteellisuuden taju. Aito liitelytaso ei vaadi selkeästi muuta kuin älyllisyyttä. Se voi tavoittaa toki jotain, mutta yhtä helposti painoarvot ovat poskellaan.

Hassut painotukset netissä ovat varmasti monelle totta. Osa voi olla tosin kyvytön irtaantumaan arjesta. Hyvä ja huono.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Holokausti ketju meni ainakin lukkoon, onko tämä nyt uuden moden linja että vain poliittisesti korrekteista aiheista saa keskustella ja mieluitenkin silloinkin valtavirran tahtiin?

Vierailija
vapaatyyli
Holokausti ketju meni ainakin lukkoon, onko tämä nyt uuden moden linja että vain poliittisesti korrekteista aiheista saa keskustella ja mieluitenkin silloinkin valtavirran tahtiin?En tiedä.
Oli mullakin siinä ketjussa muutama mielestäni ihan asiallinen kommenti.

Vierailija
vapaatyyli
Holokausti ketju meni ainakin lukkoon, onko tämä nyt uuden moden linja että vain poliittisesti korrekteista aiheista saa keskustella ja mieluitenkin silloinkin valtavirran tahtiin?

Hyvä, jos näin on.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3776
SamikoKu
Jos uskonto, rasismi, tasa-arvo ja seksuaalinen käyttäytyminen sekä keskustelu muista kirjoittajista poistettaisiin aihelistalta niin poistuisiko samalla 90 prosenttia viesteistä?

Siis onko jonkun mielestä jotakin muuta mielenkiintosta keskusteltavaa ja jos on niin kerro mitä.
90 prosenttia mistä tahansa on ala-arvoista. Me vain emme tiedä, mikä on se 10 prosenttia.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat