Seuraa 
Viestejä45973

Lueskelin hieman autismista ja oppimisesta, koska itseäni kiinnostaisi tämä nopea oppiminen ja muistaminen erityisesti. Luin jostain muistin maailmanmestaruus kisoista ja siinä kerrottiin kuinka nämä, jotka oppettelevat korttipakat ulkoa muutemassa minuutissa ovat vain treenanneet ajatuksensa tasolle, jotta voivat muistaa nämä-- ei siis mitään luontaista lahjakkuutta(joillakin ehkä).

Törmäsin tähän pilvilinnojen rakentamis tekniikkaan.. Eli jotkut rakentavat itselleen tämmöisen palatsin ja nimeävät joitain paikkoja, liittävät niihin tunteita, numeroita ja täten vain käyvät kävelyllä täällä palatsissa ja näin muistavat korttipakkoja ulkoa..

Itse testasin tätä. Osasin 25 desimaalia piistä ennestään, mutta päättelin opetella seuraavat 20. 25 desimaalissa kesti joku 10 minuuttia aikaisemmin, mutta nyt opinkin 20 alle kolmessa minuutissa.

Kuvittelin käytävän muutamalla huoneella ja liitin kirjainsarjoja seinille ja huoneisiin. Lisäksi liitin hieman tunteita ja värejä kirjaimin

Tyyliin-- kun kävelen huoneeseen nään 33 kirjoitettuna seinälle. Ensimmäisen huoneen lattialla on iljettävä paperi, jossa lukee 832 ja heti kun tulen huoneesta ulos seinässä lukee 7950, jonka vieressä on 288.

Lisäksi nopean oppimisen päälle muistan yksittäisiä numerosarjoja piistä vain kävelemällä huonetta. Aikaisemmin jouduin toistamaan sen alusta asti, jos halusin muistaa jonkun sarjan.
Ja nyt kun ajattelen vihreätä tai jotain iljettävää, ajattelen lukua 832.

Onko kukaan muu testannut näitä tekniikkoja tai vienyt niitä pidemmälle? Tai tietääkö joku kirjallisuutta, artikkeleita tai jotain muuta aiheesta.

Jos olet rakennellut jo omia linnojasi niin kuvaile minkälaisia.

KIinnostava aihe. Ajattelin rakentaa ruotsinkielen motivaationi ensi kurssissa uuteen linnaan. hehe..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat