Seuraa 
Viestejä45973

Tuli tuossa luettua kun Kuopiossa on koulujen ovia suljettu uhkauksen vuoksi.
Tuli mieleen, että jos ulko-ovessa on sähkölukko jonka ohjaus on muualla ja olisi tarve saada lukot kiinni saman tien, miten tulisi toimia? Eli lukot on ohjattu pysymään auki tiettyinä kellon aikoina. Sähköt poikki?
Kyseessä on sellainen magneetti lätkällä avattavissa oleva lukko.

Kulunvalvonta systeemi muistuttaa hirman
kuvassa olevaa mutta kyseessä on kokonaan musta (ilman numeroita) boksi ja
hieman kulmikkaampi.

Sivut

Kommentit (22)

Denzil Dexter
Ihanko sattumalta ensimmäisessä viestissäsi tuli mieleen, että mitenhän saisi koululaiset lukittua kouluunsa?Ehkä vilkas mielikuvitus? Tai sitten syyllisenä on tää nykyinen millenium joka jostain syystä on turvattomampi.
Kyllähän täällä lukot saa auki sisältä käsin, mutta kun tarkoituksena olisi että lukot saa auki ulkoapäin vain avaimella tai sitten sillä lätkällä. Mutta kun jostain syystä täällä on päädytty ratkaisuun että ovet on auki 8-15, mikä ei normaalisti olekaan ongelma mutta jos tosiaan tulisi tilanne jossa joku uhkaa tulla kouluun ammuskelemaan niin ulko-ovet pitäisi saada nopeasti lukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
simson
Seuraa 
Viestejä124

Olen noita järjestelmiä suunnitellut ja toimittanut pitkin poikin. Niihin kuuluuu poikkeuksetta keskusyksikkö, josta ne ajat säädetään. Siltä saa myös käskettyä kaikki lukot kiinni, jos niin halutaan.

simson
Olen noita järjestelmiä suunnitellut ja toimittanut pitkin poikin. Niihin kuuluuu poikkeuksetta keskusyksikkö, josta ne ajat säädetään. Siltä saa myös käskettyä kaikki lukot kiinni, jos niin halutaan.Entäpä jos tuo keskusyksikkö ei ole kohteessa.
Täälläpäin, jos halutaan noita lukon aikoja ym. muutella, rehtori ilmoittaa vaksille, vaksi ilmoittaa opetusvirastolle ja opetusvirasto ilmoittaa siitä jonnekin ihan muualla.

Anteeksi jankutus, mutta kyseessä on kuitenkin turvallisuus asia joka olisi hyvä olla tiedossa ja suunnitella etukäteen.

Ettei sitten käy vaikkapa näin http://m.metro.fi/myyrmaki/uutiset/vaht ... _loukkuun/

simson
Seuraa 
Viestejä124

Jotta tuo voi toimia luetettavasti esim sähkökatkosten yli, pitää olla paikallinen keskus, joka on akkuvarmennettu.
Sitten on toinen juttu, jos sen hallinnointi (käyttö) on ulkoistettu netin yli jonnekin kauemmas. Esimerkiksi jokin huoltoyhtiö tai Securitas voi hallinnoida järjestelmää. Mutta edelleen, saahan ne ovet lukkoon ottamalla yhteyttä siihen hallinnointitahoon.

Vierailija
simson
Jotta tuo voi toimia luetettavasti esim sähkökatkosten yli, pitää olla paikallinen keskus, joka on akkuvarmennettu.
Sitten on toinen juttu, jos sen hallinnointi (käyttö) on ulkoistettu netin yli jonnekin kauemmas. Esimerkiksi jokin huoltoyhtiö tai Securitas voi hallinnoida järjestelmää. Mutta edelleen, saahan ne ovet lukkoon ottamalla yhteyttä siihen hallinnointitahoon.Kuulostaa aikamoiselta viiveeltä...

fenomenologi
kyljys
olisi tarve saada lukot kiinni saman tien, miten tulisi toimia?Riippuu tilanteesta, kaukosäätimellä ohjattava lisälukko oviin, jotka voi sulkea henkilökunnalle jaettavilla säätimillä ja/tai sitten jos aikaa on, käyttää vaikka tällaisia,

http://www.biltema.se/fi/Rakentaminen/H ... ppi-86104/
Lisukkeeksi lukkosalvan vastakappaleeseen voisi laittaa anturin, joka ilmaisee että ovet on kiinni ja lukossa, eli radiolähetin myös lukkoon, jonka signaalilla ohjataan kaukosäätimen merkkivaloja.
En tiedä löytyykö tällaisia valmiina, voin sellaisen suunnitella tarvittaessa, järjestelmä kaikkiin kouluihin ja päiväkoteihin kannattaisi asentaa ehkä.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
fenomenologi
Denzil Dexter
No voi jeesus. Kuopiossa on nähty neekeri ja keijot vaihtavat hädissään lukkoja kouluihin:

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ta/1297732
Senkös takia ovet pitäisi saada lukkoon, vai siksi että sekopäät tappavat lapsia kouluissa aika usein ympäri maailmaa?Varmintahan olisi viedä se ovi esim 100m päähän koulusta, niin kukaan ei pääsisi oven kautta edes lähimaastoon. Vielä kun valaisi oven vaikkapa betonikuution sisään, nin olisi vielä hankalampaa.

Denzil Dexter
fenomenologi
Denzil Dexter
No voi jeesus. Kuopiossa on nähty neekeri ja keijot vaihtavat hädissään lukkoja kouluihin:

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ta/1297732
Senkös takia ovet pitäisi saada lukkoon, vai siksi että sekopäät tappavat lapsia kouluissa aika usein ympäri maailmaa?Varmintahan olisi viedä se ovi esim 100m päähän koulusta, niin kukaan ei pääsisi oven kautta edes lähimaastoon. Vielä kun valaisi oven vaikkapa betonikuution sisään, nin olisi vielä hankalampaa.Olet ilmeisesti nero?
Keksintö on loistava, ei kannattaisi kertoa siitä julkisesti, jos aiot hakea patenttia sille.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
fenomenologi

Olet ilmeisesti nero?
Keksintö on loistava, ei kannattaisi kertoa siitä julkisesti, jos aiot hakea patenttia sille.Niin olen. Olen päättänyt säästää varastointikustannuksissa ja ostaa suuren teltan, johon laitan sähkölukon. Silloin kukaan ei pääse pahantekoon vaikka olisi hirvikivääri mukana.

Vierailija
Denzil Dexter
fenomenologi

Olet ilmeisesti nero?
Keksintö on loistava, ei kannattaisi kertoa siitä julkisesti, jos aiot hakea patenttia sille.Niin olen. Olen päättänyt säästää varastointikustannuksissa ja ostaa suuren teltan, johon laitan sähkölukon. Silloin kukaan ei pääse pahantekoon vaikka olisi hirvikivääri mukana.Joo, lukot on melko turhia, lasista pääsee aina läpi.

Suomessa ei ole vielä edetty kalteriyhteiskuntaan. Meillä on kalterit kaikissa ikkunoissa ja kalteriovet ulko-ovissa normaalien lisäksi, sekä sisällä tulivoimaa.

SamikoKu
Denzil Dexter
fenomenologi

Olet ilmeisesti nero?
Keksintö on loistava, ei kannattaisi kertoa siitä julkisesti, jos aiot hakea patenttia sille.Niin olen. Olen päättänyt säästää varastointikustannuksissa ja ostaa suuren teltan, johon laitan sähkölukon. Silloin kukaan ei pääse pahantekoon vaikka olisi hirvikivääri mukana.Joo, lukot on melko turhia, lasista pääsee aina läpi."...Oy:n murronsuojalaseja saa lyödä normaaleilla murtovälineillä useita kymmeniä kertoja - eikä lasiin vieläkään synny sellaista reikää, josta sisälle meno olisi mahdollista"

Kun käyttää ulko-ovia, joissa ikkuna on vain yläosassa, murtosuojalasin rikkominen ja sisään kiipeäminen ennen poliisin tuloa ei kovin helposti onnistu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat