Seuraa 
Viestejä313

Nyt tulee livekuvaa Nasa-tv:stä:
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html

Etäisyys alkaa olemaan (n. klo 20.55 Suomen aikaa) lyhimmillään, eli alle 30 000km.

Täältä pystyy näppärästi seuraamaan asteroidin sijaintia ja etäisyyttä:
http://www.satflare.com/track.asp?q=a2012da14#TOP

Kommentit (9)

Gallardo
Seuraa 
Viestejä313

Juuri kun kirjoitin tuon niin Nasa-tv:stä loppui lähetys...? Ehkä se on tulossa suoraan kohti niin katkaisivat lähetyksen.

Nyt etäisyys 29tkm enää...

edit. Nyt lähetys jatkuu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Gallardo
Seuraa 
Viestejä313

Ei ole vielä täysin kehittynyttä asteroidien havaitsemislaitteet. Tuokin murikka havaittiin vasta n. pari viikkoa sitten.
Ajatelkaa mikä helvetillinen hässäkkä olis tällä pallolla ollut jos se olisikin huomattu tulevan maata kohti viikko-pari ennen impactia. Oliskohan Bruce Williksellä ollut kalenterissa vapaata?

Indra
Seuraa 
Viestejä67
Gallardo
Ei ole vielä täysin kehittynyttä asteroidien havaitsemislaitteet. Tuokin murikka havaittiin vasta n. pari viikkoa sitten.Kyllähän tästä oli suomalaisessakin mediassa juttua jo viime vuoden maaliskuussa. Espanjalaisen Observatorio Astronómico de La Sagra -observatorion tähtitieteilijät löysivät kyseisen asteroidin 23.2.2012

Indra
Seuraa 
Viestejä67
Gallardo
http://www.satflare.com/track.asp?q=a2012da14#TOP
on näppärä sivusto pyöritellä noita sijainteja.
n. klo 23.30 - 23.30 Suomen aikaa asteroidi on Otavan tähtikuvion keskimmäisen tähden kohdalla! Ei paljon heitä vaikka olisi katsomassa missä tahansa Suomessa. Tosin sää taitaa olla pilvinen melkein kaikkialla. Ja paljaalla silmällä ei näe, mutta kiikarilla/ kaukoputkella.Parhaat ylilennon katsastuspaikat olivat Aasiassa, Australiassa ja Euroopan itäosassa. Suomessa sen saattoi teoriassa nähdä aivan maan pohjoisosassa.

Olipa harvinaisen huonosti onnistunut astrotapahtuma, sekä taivaalla että netissä. Mediat eivät toimineet, ja esim. Nasan ohjelmassa vaan ukkeli leikki 3D-mallilla, eikä luvatuista live-teleskoopeista tietoakaan. Koko maailmassa taivas pilvessä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat