Seuraa 
Viestejä465

Olen joskus kuullut sanottavan, että ihminen ui kielessä, jolla tarkoitetaan, että kieli noituu ajattelun ja on sosiaalisen kommunikoinnin tärkein väline. Ihminen ilmankieltä jää yhteiskunnan ulkopuolelle. Tekniikka on aivan samanlainen ilmiö, ihmistä ei olisi ja ihmisellä ei olisi selviämisen mahdollisuuksia ympäristössään ilman tekniikkaa.

Se apina, joka miljoonia vuosia sitten alkoi muokata kiviä ja oksia paremmiksi johonkin tarpeeseen eli alkoi tehdä työkaluja, antoi pirulle pikkurillin. Miljoonat vuodet ovat vienneet tekniikan vähittäisen kehittymisen ihmisen geeneihin. Ihminen on menettänyt karvoituksensa ja kulmahampaansa, hänen kätensä on muokkaantunut pikkutarkkaa käsityötä varten ja sopii hyvin kirveen varteen. Tulen avulla ihminen pystyi muokkaaman ravintonsa helpommin sulavaksi, mikä antoi mahdollisuuden aivojen kasvuun. Voidaan sanoa, että evoluutio loi ihmisen tekniikan kautta.

Evoluutio on sopeuttanut eläimet luontoon. Luonto on kuvattavissa matemaattisesti ja siksi eläimillä on päässään laskentaa omien liikeittensä hallitsemiseksi ja saaliin liikkeen ennustamiseksi. Eläimenä ihmisen on helppo oppia matematiikkaa, joten sen soveltaminen koneiden tekemiseen on luonnollista. Kieli on hyvin matemaattista, sillä on looginen kieliopillinen rakenne.

Ilmiönä tekniikka on huomattavasti vanhempi kuin tiede. Väite, että tekniikka olisi tieteen soveltamista koneiden rakentamiseksi, on virheellinen. Asia on päinvastoin, tiede on väline paremman tekniikan tuottamiseksi. Tekniikan väheksyminen paljastaa ohuen ja jalat irti maasta leijuvan maailman kuvan.

Kommentit (7)

ekvivalentti
Seuraa 
Viestejä465
Varaktori
Tiede on seurausta ihmisen loputtomasta uteliaisuudesta ja tekniikka pohjattomasta laiskuudesta. Vaan kumpi oli ensin, uteliaisuus vai laiskuus?Miksi ihminen on utelias? Jonkin kiven alla voi lymytä ateria, jonka saa kiinni helposti. Evoluutio tukee uteliaisuutta. Eläin on energian säästämiseksi eli laiskuuttaan utelias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ekvivalentti
Seuraa 
Viestejä465

Jos tuota aloitustani muotoilisi hieman tarkemmin, niin väitteenä on, että apinan ja tekniikan yhteisevoluutio on tuottanut ihmisen. Yhteisevoluutio on sosiobiologiassa käytetty käsite, jota on käytetty sosiaalisten ominaisuuksien periytymisen, kulttuurin ja geenien yhtäaikaiseen evoluution kuvaamiseen. Minusta tekniikka pitäisi asettaa samalle viivalle kielen kanssa ihmisyyden muokkautumisessa. Tekniikka on kuitenkin kieltäkin vanhempi ilmiö ja siten vielä tiukemmin geeneissä. Matemaattistekninen ajattelu on auttanut luomaan loogisen kielen, jossa termien ja kieliopin avulla voidaan kuvata maailmaa rajattomasti.

Tekniikka tuli kuvioihin kun ihminen oivalsi että kivellä tai kepillä lyö tehokkaammin kuin nyrkillä ja kepillä ronkkii syvemmän onkalon kuin käsin ja saa sen sisällä lymyävän saaliin. Näiden käyttäjät selviytyivät paremmin ja syntyi perinne. Apinoilla on nähty sama kehitystrendi.

ekvivalentti
Seuraa 
Viestejä465
tietää
Tekniikka tuli kuvioihin kun ihminen oivalsi että kivellä tai kepillä lyö tehokkaammin kuin nyrkillä ja kepillä ronkkii syvemmän onkalon kuin käsin ja saa sen sisällä lymyävän saaliin. Näiden käyttäjät selviytyivät paremmin ja syntyi perinne. Apinoilla on nähty sama kehitystrendi.Näin on, mitä pidemmälle biologia on edennyt sitä vaikeammaksi on muodostunut selkeän "hajuraon" aikaan saaminen eläimiin. Olen nähnyt videon, jossa varislintu käyttää ensin yhtä työkalutikkua toisen tikun tavoittamiseksi ja sitten tällä toisella tikulla saa saaliin. Tämä on jo suunnitelmallista toimintaa.

Evoluutio on tavoitteeton prosessi, mutta jälkikäteen katsottuna se näyttää suuntautuneen kohti yhä kehittyneempiä olioita. On olemassa tiettyjä selviytymisstrategioita, joilla lajit ovat menestyneet. Nämä ovat kaikkiruokaisuus ja älykkyys. Esimerkkejä ovat kärpänen, rotta, varis, koiraeläimet ja ihminen. Erikoistumalla altistuu ympäristön muutoksille. Voiko tekniikan hyödyntämiseen erikoistua liikaa?

JuhnuZ
Seuraa 
Viestejä47

Sanoisin, että teknologia on erittäin harvinainen ilmiö biologiassa. Evoluutio on pääosin kehittänyt eläimien muita ominaisuuksia, kuin aivoja, jotka mahdollistaisivat teknologisen vallankumouksen omassa biologisessa lokerossaan,

ekvivalentti
Seuraa 
Viestejä465
JuhnuZ
Sanoisin, että teknologia on erittäin harvinainen ilmiö biologiassa. Evoluutio on pääosin kehittänyt eläimien muita ominaisuuksia, kuin aivoja, jotka mahdollistaisivat teknologisen vallankumouksen omassa biologisessa lokerossaan,Evoluutio tuotaa elämän muotoja, jotka mahdollisimman pienellä energialla hyödyntävät ympäristön mahdollisuuksia. Evoluutio tuottaa muun muassa olmeja, joita voisi kuvata degeneroituneiksi sammakoiksi, tai yhteen kukkalajiin erikoistuneita perhosia. Tällaiset rönsyt ovat hyvin paikallisia ja haavoittuvia ympäristön muutosten suhteen, sen sijaan selvitymisstrategiana kaikkiruokaisuus ja älykkyys on tuottanut yli koko maapallon levinneitä eläimiä.

Voidaan sanoa, että tekniikka loi ihmisen ja että ihminen loi teknologian. Teknologialla tässä tarkoitetaan oppia tekniikasta, tietoa ilman koneita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat