Seuraa 
Viestejä45973

Iltasanomissa oli aika erikoinen juttui naisen " miesmäisyydestä":
http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuh ... -tf-promo4

Asiantuntija kommentoi pettämistä: Syy löytyi naisen miesmäisyydestä
Frédéric Cirou
Julkaistu: 17.2.2013 10:00, päivitetty: 17.2.2013 16:33

- Yleensä pettäjä täyttää omia tarpeitaan siinä hetkessä. Jos ei esimerkiksi koe olevansa kotona merkityksellinen, kokemusta lähtee helposti etsimään muualta – etenkin jos sattuu itse olemaan fyysisesti vetävä, tiivistää parisuhteisiin perehtynyt ihmissuhdevalmentaja Aaro Löf.
Hänen asiakkaakseen tuli nainen, jonka mies oli pettänyt tätä 20 vuotta. Pari oli käynyt terapiassa, mutta mies oli palannut pian rutiineihinsa. Nainen oli tyrmistynyt.

- Selvisi, että nainen oli pienestä pitäen käyttäytynyt hyvin miesmäisesti, koska sitä pidettiin hänen perheessään suotavana. Arjen haasteissa nainen käytti miesmäisiä selviytymiskeinoja: puhumattomuutta, tunnekylmyyttä ja analyyttisyyttä, Löf kuvailee.

Millä perusteella analyyttisyys ja puhumattomuus olisivat " miesmäistä käytöstä"?
Luulisi sitäpaitsi, että naisen etääntyminen puolisostaan johtui ihan siitä, että tämä petti vaimoaan koko ajan.

Ratkaisu syntyi, kun asiaa katsottiin perinteisten kehysten
ulkopuolelta: koska pettäjämies koki jollain tasolla olevansa suhteessa "miehen" kanssa, hänenkään emotionaaliset tarpeensa eivät täyttyneet suhteessa.

Kun nainen ymmärsi tämän, tilannetta ryhdyttiin muuttamaan miehen tarpeista käsin.
Eikö tuolla pettäjämiehellä itsellään pikemminkin ollut jotain ongelmia , kun tuollaiseksi koki elämän vaimonsa kanssa?

Sivut

Kommentit (34)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Mua kans kiinnostaa miesmäinen käytös. Minun on joskus sanottu käyttäytyvän miesmäisesti. En tiedä mistä se johtuu. Ehkä se johtuu siitä että ole itsevarma. Yleisin sana millä ihmiset minua luonnehtii on vahva. Onko sellainen miesmäistä? En myöskään osaa käyttää mitään hörsellyksiä vaikka joskus pidänkin korkkareita ja meikkaan. En tosin ole kiinnostunut meikeistä ja rasvoista sunmuista. Mulla on yksi hajuvesi, tarpeellinen määrä meikkejä, yks käsirasva jota paan myös naamaan, yhdet kengät käytössä, en seuraa muotia. Penkkiurheilen, ryyppään, minua ei yleensä ällötä jutut ja osaan tehdä itse kaiken mitä tarvitaan. Onko se miesmäistä olla itsenäinen ja riippumaton? Nyt mulla on pornonpunasta kynsilakkaa. Olen käynyt armeijan. Mulla oli 15 vuotta pitkä tukka, nyt on ollut lyhyt reilu puoli vuotta. En haaveile äitiydestä, mutta haluaisin haaveilla. En tykkää vaaleenpunasesta. En ole kiinnostunut autoista.

Hämmentää.

Minäkin jäin miettimään, millainen käytös olisi miesmäistä. Enkä mitään keksinyt, ehkä kovin röhöttävä nauru voisi olla.. Pikkutyttönä kiellettiin istumasta kahareisin tai nilkka toisen polven päällä, se kun oli "rumaa ja miesmäistä".

MooM
Seuraa 
Viestejä8012
Sophia
Minäkin jäin miettimään, millainen käytös olisi miesmäistä. Enkä mitään keksinyt, ehkä kovin röhöttävä nauru voisi olla.. Pikkutyttönä kiellettiin istumasta kahareisin tai nilkka toisen polven päällä, se kun oli "rumaa ja miesmäistä".Luulisin, että tuossa tarkoitetaan äijämäistä käytöstä. Otetaan tila haltuun fyysisesti ja äänenkäytöllä, ei väistetä muita eikä vältellä ruumiintoimintoihin liittyviä juttuja Lisänä äijille sopivat kiinnostuksen kohteet, puheenaiheet ja harrastukset.

Stereotyyppiseen naisellisuuteen liittyy aina tietynlainen pehmeys ja haastamattomuus (siis ei haasteta muita). Nainen saa olla kyllä sitkeä , mutta ei avoimesti aktiivinen ja määrätietoisesti eri mieltä kuin miehet. Lisäksi tietty pehmeä kissamaisuus ja salaperäinen sulokkuus on suotavaa, jos meinaa tuon stereotypian toteuttaa. Äijillä ei ole noista piirteistä mitään ja ne ovatkin erittäin epäilyttäviä miehistä stereotypiaa arvostavien silmissä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Noin varmaan juu. Itsekin pelkään naisia, joita lehdistö kutsuu räväköiksi.

Mutta jos on luonteeltaan jämäkkä ja voimakastahtoinen,tykkää tekniikasta ja väittelee mielellään eikä säästele ääntään. Ja geenien määräämä ulkonäkö on kuin Kira Korvella, esmes? Onko semmoinen nainen miesmäinen?

Tai jos näyttää Timo Soinin paremminruokitulta kaksoissiskolta, niin onnistuuko silloin kehittymään viehkeäksi ja salaperäiseksi?

MooM
Seuraa 
Viestejä8012
Sophia
Noin varmaan juu. Itsekin pelkään naisia, joita lehdistö kutsuu räväköiksi.

Joo. Yleensä nämä ovat impulsiivisia tuuliviirejä, jotka heilahtelevat kohtuuttomasta innostuneisuuden tilasta epärationaaliseen raivoon ja draamaan. Kiusallista.

Sophia
Mutta jos on luonteeltaan jämäkkä ja voimakastahtoinen,tykkää tekniikasta ja väittelee mielellään eikä säästele ääntään. Ja geenien määräämä ulkonäkö on kuin Kira Korvella, esmes? Onko semmoinen nainen miesmäinen?Ei kun se on maskotti. Kiva likka, joka on hyvän näköinen, mutta ei pantava, kun on yksi jätkistä

Sophia
Tai jos näyttää Timo Soinin paremminruokitulta kaksoissiskolta, niin onnistuuko silloin kehittymään viehkeäksi ja salaperäiseksi?Ei. tämä on yksi tällaisen naisellisuuden haasteista. Kuuma kissa, joka hinkkaa itseään pikkutopissa yökerhon tanssilattialla on ehkä vähän tyrkky ja ei-vaimoainesta, mutta hot. Satakiloinen finninaama samassa tilanteessa on pelkästään naurettava ja/tai säälittävä, jopa aggressiota aiheuttava. Mutta uskon kyllä, että kotioloissa norsummankin näköinen nainen voi olla aidosti ihailtu ja rakastettu, ja sekisobjekti, kun on löytänyt sen miehen (tai naisen), joka arvostaa niitä muita puolia ja ehkä tykkää myös erityisestikin ulkonäöstä.

Sama kyllä pätee miehiinkin. Urostelu sopii vain niille, joilla on siihen pokkaa ja muut avut. Nörtähtävän lökäpöksyn yrittämänä ei vaan toimi.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
MooM
Ei kun se on maskotti. Kiva likka, joka on hyvän näköinen, mutta ei pantava, kun on yksi jätkistä

Ei, kyllä miehet panee vaikka yhtä jätkistä ihan halulla, jos sillä vaan on pilu.

Hämmentää.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Vuosia sitten joku nuorehko mies kuvaili kirjoitustyyliäni netissä haastavaksi ja rempseäksi. En sanoisi että muutun kokonaan toiseksi ihmiseksi nettiin kirjoittaessani, kuin olisin joku Dr. Jekyll ja Ms. Hyde, mutta joskus itsekin yllätyn jälkikäteen juttujani lukiessani että miten "överiksi" on mennyt. En ole mikään rempseä luonne, en rento ja räväkkä naikkonen jossa on kaikki äijämäisyyden ainekset, mutta erityisen naiselliseksikaan en itseäni ole kyllä koskaan kokenut. Enimmäkseen korvieni välissä olen sukupuoleton. Tilanteissa joissa minua kohdellaan erityisesti naisena (ei niitä niin usein tai paljon ole) tulee melkeinpä hämmästynyt olo tyyliin are you talking to me.

Mikä tietysti on ollut yksi ongelma lisää nettideittailuun, koska en sitten jumankauta niin millään osaa virtuaaliräpsytellä ripsiäni, keimailla, lirkutella ja kaikinpuolin söpöillä itseäni humppajunttien kainaloon. Enkä edes halua osata.

Vilkaisin tänään kirjastossa Simone de Beauvoirin kirjaa, olisiko ollut Vanhuus nimeltään. Joskus teininä luin häneltä yhden kirjan, mutta en muista kirveelläkään enää mitä siinä sanottiin. Tässä kuitenkin täti jutteli siitä kuinka nainen ei tarvitse orgasmia seksistä ja kuinka naiselle on vähemmän merkitystä sillä miltä mies näyttää. Ai jaa, minä en sitten ilmeisesti ole nainen, muuta ei voi todeta. Jäi se vanhuus sinne, en ottanut mukaan. En kaipaa (luku-)kokemuksia joiden myötä saan jälleen kerran tuntea itseni epänaiseksi. Tottahan minä saan olla nykymaailmassa sellainen kuin olen, eikä ikäluokassani liene kauhean tavatonta että naiset eivät ole passiivisia vinkuleluja, mutta jotenkin aina välillä tulee sellainen olo kuin joutuisi puolustautumaan jotain vastaan kun ei asetu samoihin raameihin kuin jonkun mielestä naiset kaikki asettuvat. Vaikka itse olenkin pelkkä tuhertelija ja amatööri, niin silti ne aika usein tapaavat olla naispuolisia kirjailijoita joiden asenteisiin ja ajatuksiin minun on helpointa samaistua, kun niitä satun jostain lukemaan. Ehkä kirjoittaminen on sukupuoleton juttu tai kirjoittava nainen aika helposti kehittää jonkinlaista miesmäisyyttä itseensä - vai kirjoittaako hän juuri sen takia että hän on jo alunperinkin miesmäinen?

Jungin mukaan nainen jolla on ärhäkkä animus on hyvin älyllinen, haastava ja väittelevä miehiä kohtaan. (Ja sehän tietysti korjattaisiin sillä että joku ihana mies tulee ja ottaa luulot pois, vai?)

Gallardo
Seuraa 
Viestejä313
Sophia
Minäkin jäin miettimään, millainen käytös olisi miesmäistä.Vatkain
Mua kans kiinnostaa miesmäinen käytös. Minun on joskus sanottu käyttäytyvän miesmäisesti.Rousseau
Vuosia sitten joku nuorehko mies kuvaili kirjoitustyyliäni netissä haastavaksi
Luultavasti ainakin ne naiset jotka kokeevat tarvetta vastata tähän ketjuun ja asettua puolustuskannalle, ovat ainakin jonkin verran miesmäisiä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Gallardo
Sophia
Minäkin jäin miettimään, millainen käytös olisi miesmäistä.Vatkain
Mua kans kiinnostaa miesmäinen käytös. Minun on joskus sanottu käyttäytyvän miesmäisesti.Rousseau
Vuosia sitten joku nuorehko mies kuvaili kirjoitustyyliäni netissä haastavaksi
Luultavasti ainakin ne naiset jotka kokeevat tarvetta vastata tähän ketjuun ja asettua puolustuskannalle, ovat ainakin jonkin verran miesmäisiä.

Kysyminen = miesmäistä? Wtf?

Hämmentää.

Arjen haasteissa nainen käytti miesmäisiä selviytymiskeinoja: puhumattomuutta, tunnekylmyyttä ja analyyttisyyttä, Löf kuvailee.Miksi nuo olisivat erityisen miesmäisiä keinoja? Monilla naisilla on tapana analysoida ja miettiä arkisia asioita. Ei tuossa myöskään kerrota, millaisissa tilanteissa nainen käytti näitä selviytymiskeinoja.
Mies petti naista yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ei ihme jos silloin nainen muuttuu tunnekylmäksi.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Gallardo
Sophia
Minäkin jäin miettimään, millainen käytös olisi miesmäistä.Vatkain
Mua kans kiinnostaa miesmäinen käytös. Minun on joskus sanottu käyttäytyvän miesmäisesti.Rousseau
Vuosia sitten joku nuorehko mies kuvaili kirjoitustyyliäni netissä haastavaksi
Luultavasti ainakin ne naiset jotka kokeevat tarvetta vastata tähän ketjuun ja asettua puolustuskannalle, ovat ainakin jonkin verran miesmäisiä.

Pakko vastata toisen kerran kun ene älynnyt oelvani puolustuskannalla. Heräsi kysymys että pitäisikö olla? Tässä Gallardo yrittää tunkea meitä johonkin omaan mielikuvaansa eikä ota huomioon ollenkaan sitä, että vaikka nainen kokeekin/muut kokee naisen jotenkin miesmäiseksi niin se olisin jotenkin paha asia tai naiseudesta jotenkin pois. Tai että miesmäinen nainen olisi jotenkin "vajaa" tai epätäydellinen. Puhumattakaan siitä, että tuskin kukaan muu kuin kivikaudelle jämähtänyt mies näkee enää naisen kuvan noin yksiulotteisena. Kun sitähän tässä oikein naisissa ihmetellään, että mitä se on se miesmäinen käytös, ei se meidän modernien naisten suuhun enää oikein istu että jokin käytös olisi vain miehille soveliasta ja tarkoitettua ja toisenlainen vain naisille soveliasta ja tarkoitettua.

Mutta sanotaampa keskustelun vuoksi, että me olisimmekin puolustuskannalla. Niin itsensä puolustaminenko on miesmäistä? Naisen kuuluu ottaa kaikki vastaan mitä annetaan? Itsensä puolustaminen on miehen etuoikeus ja miehen etuoikeus on myös puolustaa naista? Eikö nainen siihen kykene vai eikö nainen siihen sovi? Tähän vastannee Gallardo. Vai mikä tässä ajatusrakennelmassa oli takana?

Hämmentää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31338
Vatkain
MooM
Ei kun se on maskotti. Kiva likka, joka on hyvän näköinen, mutta ei pantava, kun on yksi jätkistä

Ei, kyllä miehet panee vaikka yhtä jätkistä ihan halulla, jos sillä vaan on pilu.Olen samaa mieltä kuin Vatkain. Tuo "hyvä jätkä" -naisten kelvottomuus seksiseuraksi tai puolisoksi on täysin paikkansa pitämätön myytti. Ne naiset ovat itse niitä, jotka pitävät kaverimiehet kavereina ja kun miehet ymmärtävät tilanteen, kaveruus toimii kaikin puolin ongelmitta. Mutta jos nainen haluaa jostakusta kaveriporukan miehestä seurustelukumppanin, se onnistuu sormia napsauttamalla ja seksistä nyt ei tarvitse edes puhua. Ehkä joku kaikkein korskein pelimies joutuu antamaan julkisesti pakit "miesmäiselle" hyvä jätkä -tytölle, jos tyttö tulee kaveriporukan nähden iskemään, mutta kahden kesken helppo seksi kelpaa sellaisillekin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat