Seuraa 
Viestejä191

Miksi talon lämmitysjärjestelmä ei vaikuta sen energialuokitukseen?

Sivut

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Miksi rakennuksen energiankulutus ei vaikuta energiatodistukseen? Siksi, että sen näkisi jokainen suoraan laskuistaan ja nyt ei olla selvittämässä rakennusten energiankulutusta vaan ottamassa rahat pois tyhmiltä. Jos tyhmät eivät rahoistaan suosiolla luovu, niin sitten tilataan laki.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Kun äärimmäinen ääliömäisyys on saavuttanut suurella rahalla ja lobbarien paineella lainsäätäjien jännän tuen (siis meillä Suomessa, suomalaiset huom), niin tulos on tämä eli nykyinen energiatodistussysteemi. Kavahda energiatuhluri- rintamamiestalot laitetaan pian erikoisverolle ja muutkin rupiset kämpät, osta köyhä uusi, tai remppaa vanhasi päin hanuria koska me määräämme t. EU ja hallitus
Siis ihan oikeasti, asiat ovat menossa huonoon suuntaan ja pahasti

6+1 hallituksessa jokainen saa vuorollaan ajaa omaa tyhmintä agendaansa. Tämä energiatodistus on nyt ylimaallinen vihreä(virhe) todistus; ei perustu minhinkään, ei tähtää mihinkään, eikä jää historiaan järjen suurvoittona. Kuten jo esitettiin, niin tyhmiltä rahat pois. Yhtä hyvin voitaisiin laskeskella variksen siiveniskuun käytettyä energiaa, ja ranskalaisten perunoiden vaikutusta iskun energiatehokuuteen.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
installer
Onko energiatodistus vaikea väärentää?Todistus sinänsä on helppo tehdä ja printata itse - esim ympäristöministeriön sivuilta löytyy valmiit Excel-pohjat. Siihen pitiäsi sitten väärentää vielä "pätevän" listassa mainitun rahankerääjän allekirjoitus, jolloin astutaan jo rikoksen tielle (väärennös ja petos).

kevät
Tämä energiatodistus on nyt ylimaallinen vihreä(virhe) todistus; ei perustu minhinkään, ei tähtää mihinkään, eikä jää historiaan järjen suurvoittona. Kuten jo esitettiin, niin tyhmiltä rahat pois. Yhtä hyvin voitaisiin laskeskella variksen siiveniskuun käytettyä energiaa, ja ranskalaisten perunoiden vaikutusta iskun energiatehokuuteen.Dissataanko täällä taas vihreitä?

Oli miten oli, tärkeäähän se on että energiaa säästetään oli kyse ekonomiasta tai ekologiasta (todellinen ekologisuus on muuten lähes aina myös taloudellisesti järkevää)

AISE-tutkimuksen yhteydessä huomattiin että useat päin helvettiä eristetyt talot käyttivät äärimmäisen vähän energiaa johtuen asukkaiden askeettisista elämäntavoista. Luultavasti tästä johtuen energiatehokkuutta alettiin arvioida laskelmilla tai standardoiduilla kokeilla (esim. punaisen oven menetelmä)

Mutta tämähän on tietenkin täyttä roskaa ja todellisuudessa hommaa pitäisi arvioida juurikin toteutuneen energiankulutuksen mukaan eikä minkään muun. Säästeliäästi energiaa käyttävä hyötyisi tästä myös saamalla asunnostaan paremman hinnan kun energiakulutus näyttäisi paremmalta. Uusissa asunnoissa ongelma tietysti säilyisi, mutta kenties energiakulutus voisi perustua rakennuttajan ilmoitukseen/arvioon ja todetun energiakulutuksen perusteella sitten takautuvasti sanktioitaisiin tai palkittaisiin mikäli todellisuus eroaisi ilmoitetusta. Todellisuudessa rakennuksen tilaaja/suunnittelija pystyy vaikuttamaan energiankulutukseen suuresti (eikä kyse ole todellakaan eristekerroksen paksuudesta) - varsin tarkka arvio tulevasta energiankulutuksesta on mahdollista tehdä..

Nykysysteemi on törkeää rahastusta. Rakennusfysiikan asiantuntijoillakin olisi varmasti järkevämpääkin tekemistä kuin laatia noita todistuksia.

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995

Hallituksen yksi lupaus oli edistää suomalaista rakentamista ja parantaa sen toimintaedellytyksiä. Nythän niitä parannetaan tosiaan.

Asunto-osakkeiden varainsiirtovero nousee maaliskuun alussa 1,6 prosentista 2,0 prosenttiin ja sitä aletaan periä velattomasta kauppahinnasta. Varainsiirtoveroa on tähän saakka maksettu vain myyntihinnasta, nyt siihen otetaan taloyhtiölainatkin mukaan. Hankkiessaan yhtiön osakkeita uusi osakas joutuu siis maksamaan varainsiirtoveroa myös yhtiön ottamasta velasta; ei mahda olla kovin yleinen käytäntö osakemarkkinoilla.

Nämä varainsiirtoverot osakas maksaa rahoilla, jotka ovat jääneet hänen käteensä sen jälkeen, kun verottaja on vienyt niistä ensin ainakin 25 prosenttia veroa. Sadantuhannen euron asuntoa kohden asukkaan on täytynyt ansaita vähintään 125 000 euroa. Sadan tonnin kämpässä on lisäksi 24 prosenttia arvonlisäveroa eli 24 000 euroa, joita kertyy rakentamisen varrella sieltä sun täältä tarvikkeista ja aliurakoista, ja tämä vero sitten näyttää naamansa asunnon loppukustannuksissa.

Asunnon ostaja on nyt maksanut veroa tähän mennessä 49 000 euroa, 25 000 euroa ansaitakseen sata tonnia ja sitten se 24 tonnia alvia päälle. Jäljellä on 76 000 euroa varsinaista asunnon hintaa, mutta onhan siitäkin maksettava työntekijöiden palkat, heitetään hatusta 25 000 euroa, joista viisi tonnia menee palkkaveroina valtiolle. Veroa on kertynyt 54 000 euroa.

Asunnon ostaja joutuu siis ansaitsemaan sadan tonnin asunnon eteen 125 000 euroa, josta summasta hän maksaa veroa 54 000 euroa. Ai niin, se varainsiirtovero unohtui. Sitähän menee maaliskuun alussa sitten 2 000 euroa eli 56 000 euroa veroja kaiken kaikkiaan. Varmaan tässä jäi vielä paljon veroja huomiottakin, mm. perintövero, kun omistaja jättää asunnon perillisilleen.

Ja jos myyt tämän "lukaalin" alle kahden vuoden 105 000 eurolla, joudut maksamaan viiden tonnin myyntivoitosta veroa. Myyntivoitosta? Voi Ristuksen p...u, onko tämä jotain julmaa pilaa valtion taholta?

Mutta niin sitä on vain hallitus näin edistänyt suomalaista rakentamista. Tästä voisi tehdä melkein elokuvan, jonka nimi olisi: Saatana, meitä verotetaan!

PS. Ja tämä omakotitaloille tuleva pakollinen egergiatodistus on pöljyys vailla vertaa Suomen rakentamisen historiassa. Muistakaa, ettei sitä haja-asutusalueiden jätevesikatastrofia tullutkaan.

Oranki
Seuraa 
Viestejä1309
Arkkimeedees
...Asunnon ostaja on nyt maksanut veroa tähän mennessä 49 000 euroa, 25 000 euroa ansaitakseen sata tonnia ja sitten se 24 tonnia alvia päälle. Jäljellä on 76 000 euroa varsinaista asunnon hintaa, mutta onhan siitäkin maksettava työntekijöiden palkat, heitetään hatusta 25 000 euroa, joista viisi tonnia menee palkkaveroina valtiolle. Veroa on kertynyt 54 000 euroa.

Asunnon ostaja joutuu siis ansaitsemaan sadan tonnin asunnon eteen 125 000 euroa, josta summasta hän maksaa veroa 54 000 euroa. Ai niin, se varainsiirtovero unohtui. Sitähän menee maaliskuun alussa sitten 2 000 euroa eli 56 000 euroa veroja kaiken kaikkiaan. Varmaan tässä jäi vielä paljon veroja huomiottakin, mm. perintövero, kun omistaja jättää asunnon perillisilleen.

Ja jos myyt tämän "lukaalin" alle kahden vuoden 105 000 eurolla, joudut maksamaan viiden tonnin myyntivoitosta veroa. Myyntivoitosta? Voi Ristuksen p...u, onko tämä jotain julmaa pilaa valtion taholta?


Nyt puhuu Arkkimeedees ammestaan asiaa.

Vanhempani muuttivat U.S of A:han 60-luvun alkupuolella. Siellä maksettiin silloin koville työmiehille ja yhtä koville naisille asiallisesta työstä asiallinen palkka. Isä työskenteli kirvesmiehenä armeijan rakennustyömailla ja äiti ompeli.

Samaisen kultaisen kuusikymmenluvun lopulla rahat oli tienattu ja oli aika tulla takaisin kotosuomeen taloa rakentamaan. Isäni rakensi vaatimattoman, mutta tukevan omakotitalon jenkeistä tienatuilla rahoilla ja hartiapankilla.

Sen jälkeen seuraa muutama vuosikymmen lisää kovaa työtä ja ahkeraa verojenmaksua yhteisestä kakusta jakajan pussiin.

Armon vuotena 2012 piti maksaa verot valtiolle isän hartiapankilla rakentamasta talosta jonka rahat oli tuotu jenkeistä.

Rahat amerikasta. Kaikista rakennustarvikkeista verot valtiolle, kaikesta suomessa tehdystä työstä verot valtiolle, veroja, veroja, veroja kaikesta siitä rahasta joka tuotiin jenkeistä suomeen, suomalaisen talouden polttoaineeksi. Kaksinkertainen verotus jenkeistä maksetusta eläkkeestä. Kaiken huippuna se kun äitini tätin (kävi myös jenkeissä työtä tekemässä) amerikan eläkkeen verotus aiheutti sen että tätilleni jäi amerikan eläkkeen jälkeen vähemmän käteen kuin mitä olisi jäänyt jos olisi saanut pelkkää suomen eläkettä.

'Ilmaista rahaa' suomalaisille veronmaksajille, mutta se ei riittänyt verottajalle. Piti saada lisää. Enemmän. Sakkoja rahasta jonka vanhempani kävivät hakemassa amerikasta.

Vittu että vihaan suomalaista sosialismia. Mitä enemmän yrität ja mitä enemmän teet, sen enemmän sinua verotetaan. Palkkioksi hyvästä ojan kaivamisesta saat isomman lapion. Sitä on suomalainen sosiaalidemokratia.

Älä anna auringon pilata sadettasi. Nouse ylös ja valita!

TLE
Seuraa 
Viestejä191

Lainaus ympäristöministeriön energialuokitusta kuvailevasta tekstistä:
"Mikä energiatodistus on?
Energiatodistuksen avulla kuluttajat voivat vertailla rakennusten energiatehokkuutta.

Energiatodistuksessa ilmoitetaan se energiamäärä, joka tarvitaan rakennuksen tarkoitustaan vastaavaan käyttöön. Jotta energiatehokkuuden arviointi ja vertaaminen muihin vastaaviin rakennuksiin olisi mahdollista, energiatehokkuuden perusteella kiinteistölle määritellään energialuokka asteikolla A-G. Vähiten energiaa kuluttaa A-luokan kiinteistö, eniten G-luokan kiinteistö. Kiinteistön lämmitysmuoto ei vaikuta rakennuksen saamaan energialuokkaan.
Energiatehokkuuden parantaminen on ennen kaikkea kiinteistön omistajan etu, sillä mitä vähemmän energiaa kiinteistö kuluttaa, sitä enemmän omistaja säästää."
http://www.ymparisto.fi/default.asp?con ... 684&lan=FI

Sitran sivuilla oleva todistelu lämmitystavan vaikutuksesta kiinteistön energian kulutukseen: http://www.sitra.fi/uutiset/2012/pienta ... hokkuuteen

Myöskin uusiutuviin energiamuotoihin lämmityksessä siirtymiseen kohdistettu energia-avustus lopetettiin tämän vuoden alusta lukien.

Mitä tämä tämmöinen ympäristö politiikka on?
Ihan täyttä p...sk....... Puhutaan yhtä ja tehdään toista. Eipä ole vihreällä ympäristöministerillä kertynyt kyllä yhtään sulkaa hattuun näistä asioista.

TLE
Seuraa 
Viestejä191
Kaltsu
Kyllähän se nykyisin otetaan osittain huomioon.
http://www.sitra.fi/uutiset/2012/pientalojen-lammitystapa-vaikuttaa-enit...
Se mikä on ihmeellistä että kerrostalon ja omakotitalon arvosteluperusteet on erillaiset. A-luokan omakotitalo voi viedä 50% enemmän kuin A-luokan kerrostalo.Eli vastauksena Kaltsulle tuo edellisen viestin lainaus ympäristöministeriön sivuilta. Ei sitä vaan oteta huomioon vaikka Sitrakin todistelee että se juuri vaikuttaa kulutukseen eniten.

Kannattaa huomata että 1.2.2013 energiatodistukset uudistuivat. Lähes kaikki info netissä on tuosta vanhasta energiatodistuksesta. Vanha ei tosiaan ottanut huomioon lämmitysjärjestelmää. Tämä johti siihen että talo joka kulutti kolmekertaa enemmän (sähkö vs. maalämpö) lämmityssähköä sai saman arvosanan. Tämän parempaan ei virkamiehet pystyneet vuonna 2008...

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Oranki

***** että vihaan suomalaista sosialismia. Mitä enemmän yrität ja mitä enemmän teet, sen enemmän sinua verotetaan. Palkkioksi hyvästä ojan kaivamisesta saat isomman lapion. Sitä on suomalainen sosiaalidemokratia.Se on sosialidemokratia, ei sosiaali... Muuten sama kaiku on askelten. Biisi on tuttu. Aika moni "hyvä veronmaksaja" äänestää jaloillaan kun mahdollisuus annetaan. Itse olen tolkuttanut nuorille kielitaidon ja yleismaailmallisen ammatin tärkeyttä, että on vapaampi valitsemaan tiensä. Valtion rahan keruu alkaa Suomessa ylittää kipurajaa nyt myös monien yksityisten ihmisten kohdalla. Yhdistettynä inflaatioon liiallinen verorasite alkaa ajaa väkeä maasta. Koskee toki vain marginaalia, mutta se marginaali on kaikkiaan niitä nettomaksajia. Itsekin makselin rapeat 9 tonnia eilen veroja Suomen valtion kassaan verotilille omalla viitenumerolla.

- Ubi bene, ibi patria -

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat