Seuraa 
Viestejä45973

Moka 1: Fluoratut hiilivedyt
Tämän kemikaaliryhmän keveinpiin kuuluva jääkääppijäähdykkeen takia kiellettiin kaikki fluoratut ja klooratut hiilivety-yhdisteet perusteella, että aineen molekyylit nousevat yläilmakehään ja katalysoivat otsonikadon. Ryhmän raskaimmassa päässä on mm. erittäin hyvä hienomekaanisten laitteiden ja elektroniikkapiirien pesuneste, jota ei saa purkista ulos kuyin kiehuttamalla (ei haihdu normaaliatmosfäärissä). Kiehuttaessa höyry valuu astian reunojen yli ja tiivistyy lammikoksi. Tämäkin kiellettiin, eikä yhtä hyvää pesuainetta ole sijaan.

Moka 2: Lyijyn kielto juotostinassa
Tina-lyijyseos elektroniikkalaitteiden komponenttien juottamisessa on vanha koeteltu metalliyhdiste, josta ei koidu tuotteeseen pitkäaikaisvikaantumisia. Sen sijaan kaikki yritykset muodostaa vastaavaa metalliyhdistettä vastaavin ominaisuuksin ovat epäonnistuneet. Siksi kärsimme lyhytikäisistä ja vaikeissa ympäristöissä käytettävien laitteiden vikaantumisista. Kuvaavaa on, että tina-lyijyseosta saa edelleen käyttää sotilaselektroniikassa. Siellä kun luotettavuun on etusijalla. Lyijyä ei myöskään ole kielletty lyijyakussa. Niitä saa edelleen valmistaa.

Moka 3: Hehkulamppukielto
Luotettava, halpa ja saasteettomasti hävitettävä hehkulamppu kiellettiin ja sijaa on tulleet ns. energiansäästölamput. Suomessa lämmityskausi alkaa elokuun puolivälissä ja päättyy juhannuksena. Tänä aikana on jokseenkin sama, millä huoneistoja lämmietään, vaikka lampulla. Valaistusta ei tarvita kesäaikaan juurikaan. Energiasäästölamput eivät kestä sammutettuina talvea ulkona, vaan sijaan on ostettava uusi.

Moka 4: Rakennusten energiatodistus
Ikuisesti on kaupan yhteydessä keskusteltu kohteen energian kulutuksesta. Kulutuslukemilla on aina pärjätty. Nyt pitää yrittää sama tehdä eri mittarilla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Nykylaitteet kyllä viottuu aivan muista syistä kuin lyijyttömästä tinasta tai pätkivistä juotoksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oranki
Seuraa 
Viestejä1309
Sahrah
Nykylaitteet kyllä viottuu aivan muista syistä kuin lyijyttömästä tinasta tai pätkivistä juotoksista.

http://www.imaps.org/adv_micro/2002may_jun/2.html

Täällä puhutaan lyijyttömän tinan 'karvoista'.
http://www.militaryaerospace.com/articl ... aking.html

Juuri tuollaiset karvat aiheuttivat erään tuttavan auton kojetaulun muuttumisen joulukuuseksi. (vuosimalli 2004). Valmistaja tarjosi uutta kojetaulua hunajaisella hinnalla, mutta onneksi (jostain tornion läheltä) löytyi kaveri jolla pysyi kolvi kädessä.

Tämä samainen kaveri kertoi juuri samasta ilmiöstä joka tässä tapauksessa kohdistui erään kojetaulun tärkeän ohjauskomponentin liitoksiin. Lyijytön tina oli kasvattanut pienet viiksikarvat ja aiheuttanut oikosulun.

Älä anna auringon pilata sadettasi. Nouse ylös ja valita!

Rummukka
Seuraa 
Viestejä104

Direktiivin mukaan LED päivänvalojen kanssa autoissa ei saa takavalot palaa yhtäaikaisesti jotta säästettäisiin energiaa.
Kuitenkin Suomen talven päivähämärässä pitää käyttää turvallisuuden vuoksi takavaloja, vaikka edessä riittäisivätkin ne LED-valot. Eli energian säästön vuoksi täydet valot palavat keulalla.

Tämmöistä muistelisin.

Tietämättömyyden syvällä rintaäänellä ...

SamBody
Seuraa 
Viestejä8465

Hmm... En usko että ongelmaan löytyy muuta ratkaisua kuin uudelleenkoulutusleirit, mallia setä-Josif. Ongelmathan ovat joka tapauksessa melkoisen samantapaisia väärinajattelijoineen ja natsionalisteineen kuin hänenkin aikoina Neuvostoliitossa, jotan miksipä eivät myös ratkaisut Euvostoliitossa kulkisi samoja latuja?

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

jätteidenpoltto on myös mielenkiintoinen seikka sillä jätteitä ei saa viedä maasta vaikka olisi lyhyempi matka naapuri valtion uuniin ja näin myös energiaystävällisempi ja myös taloudellisesti kannattavaa.

toisen polven pilkkuvirhe

syytinki
Seuraa 
Viestejä10360
Pacanus Rusticanus
Natura 2000

Justiinsa Natura. Voisi käyttää kirosanana. On pahimpia virkavaltaisuuden ja röyhkeän omavaltaisuuden malleja.

Rehellisyyden nimessä, sen paskamaisuus on kylläkin suureksi osaksi ihan suomalaisten vihreitten (Haavisto eturintamassa) työtä. Eu ei tarkoittanut ihan sitä, mitä ympäristöminiosteriön virkailijat ja heidän tukijoukkonsa saivat aikaan.

Pannaanpa jatkoksi parit mokat tai suunnitelmat lisää.

CE-merkintä sahatavaralle. Saattaa vetää pikkusahurit vaikeuksiin ja siten voi tappa yhden Suomen maaseudun perushommista.

Puun alkuperä (suunnitteilla). Pitää kuulemma todistaa, että certifioidusta metsästä. Koko certifiointihomma on Suomessa perseestä ja tarpeetonta byrokratiaa ynnä pelkkää viherpiiperöiden sumutusta ynnä rahankeruuta.

Jonkinlaiset (?) metsän käytön pakkosuunnitelmat (suunnitteilla). Tarpeetonta byrokratiaa maassa, jossa metsien hoito ja käsittely on hyvin korkeatasoista. Meillä on vankat metsälait ja myös niiden vankka - osittain kaksinkertainen - valvonta.

Eipä ne tähän lopu. Lisää tulee varmasti ja kateissa tulee olemaan vastakin yhteys järkeen ja käytäntöön.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

vielä mieleen tulee yksi joka liittyy energiaan nimittäin tuo turve. uusia nostoalueita ei saa tehdä oikein mihinkään mutta turve korvataan kivihiilellä joka ei ole uusiutuva kuten turve. ja taas ollaan niin henkeen ja vereen vihreitä. tosin vihreys on todennäköisesti pitkälti kateudesta johtuvaa kun joku voi rikastua turpeella.

toisen polven pilkkuvirhe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat