Seuraa 
Viestejä212
Liittynyt29.6.2009

Tässä on yksi crop circle kuva:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... icycle.svg

Siinä on selvästi kolme kvarkkia ja mitä niiden sisässä on. Yiln pallo muodostuu säikeistä ja kuvaa siis, että tämän kvarkin sisällä toimii supersäieteoria. (Gravitaatiovoima ja sähkö-magneettinen..)

Oikeanpuolimmainen kvarkki on symmetrinen rakennelma. Tämä kvarkki kuvaa, että sen sisällä toimii supersymmetria. (Heikko ydinvoima).

Vasemmanpuoleinen kvarkki muodostuu pelkästä suorasta. Vaikea sanoa mikä teoria tässä toimiii. Yhtenä vaihtoehtona on supergravitaatio. (Vahva ydinvoima).

Mutta kvarkkeihin liittyy paljon muutakin kuten mystinen Värivoima sekä gluonit. Luulen, että kaiken teoria on etäämpänä kuin koskaan toteutumistaan. Ensin täytyy ratkaista kolmen kappaleen ongelma?

[(Jos jotakuta kiinnostaa niin raamatun sananlaskujen alusa; 8 ekaa lukua; voidaan helposti päätellä:
Supersäiekvarkki = Tieto
Supersymmetriakvarkki = Viisaus
Supergravitaatiokvarkki = Ymmärrys

Tiedon yhteydessä nimittäin puhutaan poluista, teistä, säikeistä. Viisauden yhteydessä puhutaan puolestaan valmistetusta yläsalista (symmetrinen).)]

Sivut

Kommentit (121)

omar
Seuraa 
Viestejä212
Liittynyt29.6.2009

(Mulla oli sitten lukiossa lyhyt fysiikka ja tässä on yritys löytääkö sokea kana jyväsen menossa! Ei saa ottaa liian vakavasti!)

Lentotaidoton: kirjoitti Higgsin bosoni ketjussa:
Huom: massattomalla fotonilla on kaksi mahdollista polarisaatiota (kohtisuoraan kulkusuuntaa vastaan); massallisella välittäjähiukkasilla polarisaatioita on kolme (myös pitkittäinen)!Itse kirjoitin:
Ylin pallo muodostuu säikeistä ja kuvaa siis, että tämän kvarkin sisällä toimii supersäieteoria. (Gravitaatiovoima ja sähkö-magneettinen voima...)
Oikeanpuolimmainen kvarkki on symmetrinen rakennelma. Tämä kvarkki kuvaa, että sen sisällä toimii supersymmetria. (Heikko ydinvoima).
Vasemmanpuoleinen kvarkki muodostuu pelkästä suorasta. Vaikea sanoa mikä teoria tässä toimiii. Yhtenä vaihtoehtona on supergravitaatio. (Vahva ydinvoima).Mietin sokeasti voisiko olla niin, että gravitaatio vaikuttaa vain kahteen kvarkkiin kolmesta. Mitä jos kolmas kvarkki omaa painon, mutta siihen ei vaikuta gravitaatio lainkaan. Gravitaatio vaikuttaisi siis ylimpäään cropcircle palloon, jossa on säikeitä sisällä. Se vaikuttaisi myös vasemmanpuoleiseen alhaalla olevaan kvarkkiin, jossa on pelkkä lyhyt suora viiva sisällä.
Tai sitten tuo suoran viivan sisältämä kvarkki on juuri se, johon ei vaikuta gravitaatio?

Tuo kvarkki, jossa on vain lyhyt suora viiva sisällä mahdollistaisi massattoman fotonin kaksi kohtisuoraa polarisaatiota kun taas ylin kvarkki, jossa on säikeitä sisällä mahdollistaisi massallisten välittäjähiukkasten kolme polarisaatiota? (En edes tiedä mikä polarisaatio on, mutta yritän tulkita tuota kuvaa).

Tässä sitten täysin sokea arvaus puettuna tieteen kaapuun:
Pimeä aine on massalllista ainetta (yksi kvarkki kolmesta), joka ei vuorovaikuta Higgsin bosonin kanssa oman pienen massansa tai (symmetriansa) johdosta. Syynä voi olla myös se, että kyseessä on kaksiulotteinen kohde eikä kolmiulotteinen.

Vielä pitäisi yhdistää kolmas teoria tuohon ylimpään kvarkkiin; nimittäin silmukkateoria. Sitten vasta juttu olisi sotkuinen????

jeremia2
Seuraa 
Viestejä1089
Liittynyt2.3.2009
JPI
Ei siellä mitään oo.

On siellä, se on näkymätön, mittarilla mittaamaton, siksi sitä ei ole vielä löydetty.
Miten voidaan kuvata mitään mikä on hyvin hyvin pieni ja joka ei ole hetkeäkään paikoillaan. Kuva olisi vääristeltyä totuutta. Säikeiden kokoluokka on toisessa ulottuvuudessa. Meillä on vain yksi ulottuvuus, etäisyys. Avaruudessa ei ole suuntia, vain etäisyys.

omar
Seuraa 
Viestejä212
Liittynyt29.6.2009

Tässä on ilmeinen kuva toisesta ylös kvarkista ja mitä se sisuksiinsa kätkee.
Nuo kolme palloa kuvastavat ilmeiseti kolmea kooltaan erisuuruista kvarkkiperhettä.
Näyttäisi siltä, että tämän ylös kvarkin keskustaan mahtuisi juuri suurimman kvarkkiperheen suurin kvarkki. Voiko siis ylös-kvarkin keskellä olla toinen kvarkki; eri perheestä vain?

Tässä kuvassa näkyy myös ns. kvarkkien vankeus. Eli on kymmenen porttia eli 90 asteen kulmassa olevaa poikkiviivaa. Kahden tuollaisen poikkiviivan väliin mahtuu yksi kolmesta kvarkkiperheestä. Poikkiviivojen rajaamat alueet ovat eri kokoisia. Jotkut lähes 180 astetta, jotkut vain ehkä 20 astetta. Ja tuollaiselle aluelle mahtuu siis tarkasti seinästä seinään vain yksi kolmesta kvarkkiperheestä. Jos tuollaisella suljetulla alueella olisi sen seiniä pienempi kvarkki voisi kuvitella, että esim. hyrrän liike perustuisi siihen. Jos se nyt ylipäänsä on mahdollista.

Olisi mukava piirtää kaikki eri mahdollisuudet, joilla nuo kolme eri kokoista palloa voivat asettua ja liikkua rakennelman sisällä. Ja sitten siitä tietokoneanimaatio youtubeen. Aikani ja taitoni eivät ehkä riitä siihen. Kuitenkin se voisi tuoda kaivattua lisävaloa niin sanottuun: Kvarkkien vankeuteen.

Suurin pallo on tietokoneen kuvaruudussa noin 1,5 cm ja samoin on reikä rakennelman keskustassa 1,5 cm.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kvarkki

Maalaisjärki
Seuraa 
Viestejä1297
Liittynyt1.9.2006
Dredex
Kvarkkien sisällä on uusia kvarkkeja. Ja niiden sisällä on uusia kvarkkeja.
Tähän kuuluu melodia taustalle, ja oikeasti toiset sanat, mutta menkööt. Naurut sai aikaisiksi.

Savor, Olkoon sielusi kevyt kuin mielesi tuote.
- Maalaisjärki

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Liittynyt12.6.2007
Maalaisjärki
Dredex
Kvarkkien sisällä on uusia kvarkkeja. Ja niiden sisällä on uusia kvarkkeja.
Tähän kuuluu melodia taustalle, ja oikeasti toiset sanat, mutta menkööt. Naurut sai aikaisiksi.

Mulla tuli mieleen Jussi Raittisen biisi "Metsämökin Tonttu", heh...

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Jyri T.
Seuraa 
Viestejä1356
Liittynyt12.11.2010

Kaikkihan sen tietää, että kvarkkien sisällä on erillisiä tihentymiä, joista työntyy koko ajan ulos pienempiä tihentymiä, jotka työntyvät aikansa eteenpäin, kunnes törmävät vastaaviin kohteisiin josta ovat itse peräisin.

[väistää tomaatti- ja kananmunasadetta]

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Eusa
Seuraa 
Viestejä15758
Liittynyt16.2.2011

Erikätisten myonien koosteitahan nuo kvarkit selvästikin ovat.

Hienorakennevakio suoraan vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

omar
Seuraa 
Viestejä212
Liittynyt29.6.2009
Kvarkkien sisällä on uusia kvarkkeja. Ja niiden sisällä on uusia kvarkkeja.Itse asiassa tuo oli mielessäni vain vertauskuva ja hypoteesi. Kun kerran kvarkkiperheitä on kolme ja ne eroavat vain kokonsa suhteen toisistaan; niin myös tässä kuvassa olevat kolme palloa eroavat vain kokonsa suhteen toisistaan.

Täällä on muutama käsin tehty hahmotelma kuva:
http://koti.mbnet.fi/tapiok1/tiede/kvarkki/

Nuo "portit" näyttäisivät muodostavan kaksi linjaa. Toinen x-kirjain ja toinen y-kirjain.
http://koti.mbnet.fi/tapiok1/tiede/kvarkki/img067c.jpg

En kovin tarkkaan noita mittasuhteita viitsinyt tutkia. Mutta niissä on säännönmukaisuuksia.
Noita kehiä on muuten viisi kappaletta mikäil oikein hahmotan. Luku viisi on jonkinlainen luku 7 eli täydellisyyden luku viljapeltokuvissa
.

Vierailija

Vielä kun joku selittäisi ton viljaympyröiden algebran. "Jonkinlainen säännönmukaisuus" on oletusarvo, ei sen enempää.

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Liittynyt16.11.2009
omar
(Mulla oli sitten lukiossa lyhyt fysiikka ja tässä on yritys löytääkö sokea kana jyväsen menossa! Ei saa ottaa liian vakavasti!)

Ei pitkällä matikalla näitä ongelmia sen kummemmin ratkota.
"Pitkästä" on kuitenkin jotain hyötyä uskoakseni. Jos kerron, että minulla on kotona pienehkö pahvilaatikko ja siinä kolme esinettä ja kysyn, mitkä esineet ovat, uskon, että pitkää lukeneet pystyvät antamaan keskimäärin järkevämmän vastauksen, kuin lyhyeen tyytyneet.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat