Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Joskus pari kolme vuotta sitten laitoin autoon subbarin takakonttiin ja vedin todella hienosti (pitkin penkkejä) virtajohdon akkuun jotta se saa virtaa jotta kuuluu pum pum. Akun lähelle laitoin sulakkeen koska netissä ne sanoi että täytyy. Tilasin kaiken muutenkin netistä. Nyt vähä aikaa sitten huomasin että ihan siitä kiinnityskohdasta akkuun se johto oli mennyt ihan hauraaksi, muuttunut osittain vaaleaksi jauheeksi.. vähän heiluttamalla se katkesi kokonaan poikki. Paksuutta johdolla on kuitenkin yli puol senttiä (sisuksella siis) että tuntuu jotenkin oudolta että se tolleen. Mitä vittua sille on tapahtunut? Jotain aineita kaadettu siihen huoltamoilla vahingossa? Voiko joku sähkötekninen härö tehdä tuollaista jos olen säätänyt jotain päin helvettiä?

くそっ!

Kommentit (6)

Ronron
Joskus pari kolme vuotta sitten laitoin autoon subbarin takakonttiin ja vedin todella hienosti (pitkin penkkejä) virtajohdon akkuun jotta se saa virtaa jotta kuuluu pum pum. Akun lähelle laitoin sulakkeen koska netissä ne sanoi että täytyy. Tilasin kaiken muutenkin netistä. Nyt vähä aikaa sitten huomasin että ihan siitä kiinnityskohdasta akkuun se johto oli mennyt ihan hauraaksi, muuttunut osittain vaaleaksi jauheeksi.. vähän heiluttamalla se katkesi kokonaan poikki. Paksuutta johdolla on kuitenkin yli puol senttiä (sisuksella siis) että tuntuu jotenkin oudolta että se tolleen. Mitä vittua sille on tapahtunut? Jotain aineita kaadettu siihen huoltamoilla vahingossa? Voiko joku sähkötekninen härö tehdä tuollaista jos olen säätänyt jotain päin helvettiä?Vaalean sinistä jauhettako?
Rikkihappohöyryt ja kupari muodostavat kuparisulfaattia, lisukkeena voi olla lyijy-yhdisteitä akunkenkien lyijystä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuparisulfaatti

Kidevedetön kuparisulfaatti on valkoista, pentahydraatti sinistä, sillä voi tarkistaa onko jossain liuoksessa vettä seassa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
CE-hyväksytty
Ronron
Mistä sinne rikkihappoa olisi tullut..

värisävyä en muista, se nyt vaan oli jotain vaaleaa pulveria.


Akusta?Miksi? Eikös se rikkihappo ole siellä akun sisällä? Ja pysy siellä? Miksi se tulisi sieltä johtoon? Sehän olisi varmaan silloin myös rikki koko akku? heh, rikki. rikkihappo..

くそっ!

Ronron
CE-hyväksytty
Ronron
Mistä sinne rikkihappoa olisi tullut..

värisävyä en muista, se nyt vaan oli jotain vaaleaa pulveria.


Akusta?Miksi? Eikös se rikkihappo ole siellä akun sisällä? Ja pysy siellä? Miksi se tulisi sieltä johtoon? Sehän olisi varmaan silloin myös rikki koko akku? heh, rikki. rikkihappo..Kaikki akut eivät ole tiiviitä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Joo ootte oikeassa on se kuparisulfaatiksi mennyt. Katsoin vielä uudestaan niin vaaleansinertävää jauhetta se. Paska vieköön.

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat