Seuraa 
Viestejä1161

Voiko Neutriino läpäistä mustan aukon tai voiko olla mahdollista että mustasta aukosta tulisi neutriinoja?
Kun neutriino lähtee tähdestä riippuuko sen nopeus tähden massasta?

Kommentit (6)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
jeremia2
Voiko Neutriino läpäistä mustan aukon tai voiko olla mahdollista että mustasta aukosta tulisi neutriinoja?
Kun neutriino lähtee tähdestä riippuuko sen nopeus tähden massasta?

Mikään tunnettu hiukkanen ei läpäise mustaa aukkoa. Mustan aukon läpäisy edellyttäisi avaruudessa olevaa reittiä mustan aukon läpi. Sellaista ei tunneta vaan kaikki tapahtumahorisonttiin osuvat reitit päättyvät mustan aukon sisäpuolelle ja sitä kautta aukon keskellä olevaan singulariteettiin.

Mustasta aukosta voi tulla neutriinoja siinä mielessä, että aukkoon syöksyvä aine voi lähettää neutriinoja ennen putoamistaan tapahtumahorisontin sisäpuolelle. Toinen neutriinojen tuotannon mekanismi on mikroskooppisen mustan aukon tapahtumahorisontin ulkopinnan lähettämä Hawkinin säteily.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hawking_radiation

Neutriinojen (havaittujen sellaisten siis) nopeus on mittaustarkkuuden puitteissa sama kuin valon nopeus. Massiivinen tähti voisi gravitaatiollaan vaikuttaa hyvin matalaenergisen neutriinon energiaan ja sitä kautta nopeuteen, mutta neutriinodetektorit eivät näe matalaenergisiä neutriinoja. Supernovista havaitut kosmiset neutriinot ovat energialtaan MeV - luokassa, jolloin niiden lepomassa (luokkaa alle 2 eV) tai tähden gravitaatiosta aiheutuva punasiirtymä ei mitattavissa määrin vaikuta nopeuteen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Neutrino
http://en.wikipedia.org/wiki/Measuremen ... rino_speed
http://arxiv.org/abs/1203.3433

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Goswell
Seuraa 
Viestejä15723

Teoriassa mustan voisi läpäistä, vaaditaan vain tietynlainen musta, donitsi. Tosin eihän tuossa mustaa läpäistä vaan mennään reijästä, mutta läpi kuitenkin, tavallaan.

Minun mielestä noin.

Kun ajatellaan niin että meillä on äärettömästi avaruutta jossa on äärettömästi sitä yhtä ja samaa asiaa josta kaikki koostuu, niin en näe mitään syytä miksi siitä asiasta ei voisi puristaa niin massiivista ja niin tiheää tihentymää, etteikö se voisi työntyä ns. Mustan aukon läpi, kunhan se vain on kiihdytetty tarpeeksi nopeaan vauhtiin?

Tarpeeksi pieneen tilaan puristettuna ja tarpeeksi nopeaan vauhtiin kiihdytettynä se kykenisi työntymään mustan aukon läpi?

Saattaa muuten olla että näkyvän maailmankaikkeuden läpi työntyy koko ajan tihentymiä jotka kykenevät työntymään myös meidän ns. Mustien aukkojenkin läpi, vuorovaikuttaen mustissa aukoissa olevan asian kanssa ja saaden mustat aukotkin laajenemaan koko ajan kolmiulotteisesti?

ps. Näkyvän maailmankaikkeuden aine tai näkyvän maailmankaikkeuden aineesta peräisin oleva tihentymä ei kykene läpäisemään ns. mustaa aukkoa.

ei se mustan aukon läpäisy kuitenkaan mikään heppo juttu ole toteuttaa.

Näkyvässä maailmankaikkeudessa kun työntyy fotoneita ja neutriinoja joka suunnasta joka suuntaan. Ja mustista aukoistakin työntyy ajatukseni mukaan ulos tihentymiä joilla on kyky vuorovaikuttaa ainakin erittäin tiheäksi puristuneen asian kanssa?

Joten siihen mustan aukon läpäisyyn tarvittaisiin ainkin yksi kikka viitonen.

Pitäisi nimittäin kyetä suorittamaan ison kokoluokan "haravoimista"?

Vähän saman tapaista toimintaa kuin mitä gurlingissa harrastetaan kun hangataan jäätä sen kiven edessä.

Eli kaikki kiihdytettävän ja mustan aukon väliselle alueelle työntyvä pitäisi kyetä poistamaan jollakin eksoottisella tavalla?

Pitäisi siis kiihdytellä massiivia kohteita jotka absorboisivat mukaansa kaiken tuolla alueella liikkuvan, mutta ongelmaksi muodostuu se että niistä itsestään työntyy saman aikaisesti ulos tihentymiä jotka pitäisi myös poistaa tuolta alueelta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat