Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ilmatieteenlaitoksen sivuilla voi osallistua sääsatelliittiaiheiseen kilpailuun. Onko sääsatelliiteista oikeasti hyötyä? Olisiko Aasian katastrofi pystytty estämään (tai ainakin ihmisuhrien määrää vähentämään) sääsatelliitin avulla?

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29582
Liittynyt16.3.2005
Smart Ass
Ilmatieteenlaitoksen sivuilla voi osallistua sääsatelliittiaiheiseen kilpailuun. Onko sääsatelliiteista oikeasti hyötyä?
Olisiko Aasian katastrofi pystytty estämään (tai ainakin ihmisuhrien määrää vähentämään) sääsatelliitin avulla?

Onko sääennusteista oikeasti hyötyä merenkulkijoile, ilmailulle, maanviljelijöille tai kenelle tahansa kansalaiselle? Sääennusteet ovat tärkein sääsatelliittien käyttökohde. Sääsatelliitti tuskin pystyy havaitsemaan tsunameja, koska nopeat meren pinnan korkeusvaihtelut eivät liity sääilmiöihin.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä13995
Liittynyt16.3.2005

Tietääkseni sääsatelliiteissa ei ole laitteita, joilla voitaisiin
havaita maanjäristyksiä tai mitata merenpinnan korkeutta.
Pinnankorkeuden mittaaminen metrin erotuskyvyllä ja
aallon erottaminen vuorovedestä voisi olla melkoisen
haasteellinen tehtävä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Itse asiassa on olemassa sateliitteja, jotka mittaavat merenpinnan korkeudenvaihteluita, mutta sitä ominaisuutta ei varmaankaan ole tavallisissa sääsatelliitteissa. Tiede 7/2004 kerrottiin Esan satelliiteilla tutkittavan monsteriaaltojen yleisyyttä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat