Seuraa 
Viestejä45973

Ilmatieteenlaitoksen sivuilla voi osallistua sääsatelliittiaiheiseen kilpailuun. Onko sääsatelliiteista oikeasti hyötyä? Olisiko Aasian katastrofi pystytty estämään (tai ainakin ihmisuhrien määrää vähentämään) sääsatelliitin avulla?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46631
Smart Ass
Ilmatieteenlaitoksen sivuilla voi osallistua sääsatelliittiaiheiseen kilpailuun. Onko sääsatelliiteista oikeasti hyötyä?
Olisiko Aasian katastrofi pystytty estämään (tai ainakin ihmisuhrien määrää vähentämään) sääsatelliitin avulla?

Onko sääennusteista oikeasti hyötyä merenkulkijoile, ilmailulle, maanviljelijöille tai kenelle tahansa kansalaiselle? Sääennusteet ovat tärkein sääsatelliittien käyttökohde. Sääsatelliitti tuskin pystyy havaitsemaan tsunameja, koska nopeat meren pinnan korkeusvaihtelut eivät liity sääilmiöihin.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Tietääkseni sääsatelliiteissa ei ole laitteita, joilla voitaisiin
havaita maanjäristyksiä tai mitata merenpinnan korkeutta.
Pinnankorkeuden mittaaminen metrin erotuskyvyllä ja
aallon erottaminen vuorovedestä voisi olla melkoisen
haasteellinen tehtävä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse asiassa on olemassa sateliitteja, jotka mittaavat merenpinnan korkeudenvaihteluita, mutta sitä ominaisuutta ei varmaankaan ole tavallisissa sääsatelliitteissa. Tiede 7/2004 kerrottiin Esan satelliiteilla tutkittavan monsteriaaltojen yleisyyttä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat