Seuraa 
Viestejä45973

Elikkäs lueskelin tuossa jonkii aikaa sitten asterix sarjakuvaa ja siinä oli piirretty eräälle naiselle pieni lemmikki koira ja sitten on tietysti se idefix joka on myöskii kooltaan pieni. Jäi vaan kiinnostamaan , että oliko tuohon maailman aikaan olemassa tommosia pieniä koirarotuja?

Kommentit (6)

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Tällä hetkellä mäyräkoiristina (ennenkin ollut pieniä koiria) muistelen että ainakin Egyptistä löytyy mainintoja pienistä ja lyhytjalkaisista koirista jostain 1000-2000 eaa. Muista en tiedä

akvaristi84
Elikkäs lueskelin tuossa jonkii aikaa sitten asterix sarjakuvaa ja siinä oli piirretty eräälle naiselle pieni lemmikki koira ja sitten on tietysti se idefix joka on myöskii kooltaan pieni. Jäi vaan kiinnostamaan , että oliko tuohon maailman aikaan olemassa tommosia pieniä koirarotuja?Tässäpä yksi
Chihuahua on hyvin vanha, alun perin meksikolainen rotu. Arkeologit ovat kaivauksissaan löytäneet chihuahuaa esittäviä kuvia ja veistoksia ajalta 500 ja 2000 eaa. Löydöt esittävät pieniä, matalajalkaisia ja tanakoita koiria, joilla on suuret, vinosti ulospäin suuntautuneet korvat ja litteä häntä. Asteekkien valtakaudella chihuahua oli hyvin arvostettu ja sillä oli tärkeä osa uskonnollisissa menoissa. Usein chihuahua haudattiin isäntänsä kanssa, koska uskottiin koiran vievän isäntänsä sielun läpi kuoleman valtakunnan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Chihuahua_%28koira%29

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijat löysivät 33 000 vuotta vanhan koiranhampaan Siperiasta

Hammas kuului yhdelle vanhimmista modernin koiran esi-isistä, joita on löydetty.

Etelä-Siperiasta Altai-vuoristosta löydetty hammas muistuttaa huomattavasti enemmän nykykoiran purukalustoa, kuin suden hammasrivistöä. Hampaan perus- teella voidaan tutkijoiden mukaan sanoa,että kesyjä koiria eli myös pohjoisempana esihistoriallisella ajalla.

Toistaiseksi tiedetään, että kesykoiria oli jo ennen maanviljelyn syntyä Lähi-idässä noin 10 000 vuotta sitten. Vielä ei ole kuitenkaan selvää, milloin ja missä koiraeläimet erkanivat susista.

Joidenkin tutkimusten mukaan ero tapahtui yli 100 000 vuotta sitten, mutta vanhimmat löydetyt koirien fossiilit ovat vain 36 000 vuoden takaa.

Tutkijoiden mukaan hampaan löytöpaikka kertoo, että koirat olivat jo varhain levittäytyneet huomattavasti laajemmalle alueelle kuin Lähi-itään ja Itä-Aasiaan, josta koirien uskotaan olevan lähtöisin.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Samuli Harala Yle Uutiset "

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat